Τετάρτη , 22 Σεπτεμβρίου 2021
Αρχική / Σχέσεις / Ένα τραγούδι μπορεί να σου φέρει αναμνήσεις & ανάμεικτα συναισθήματα!
Τα τραγούδια είναι ζωή

Ένα τραγούδι μπορεί να σου φέρει αναμνήσεις & ανάμεικτα συναισθήματα!

PenΗ μουσική είναι ζωή, είναι πάθος, έμπνευση και ηρεμία. Η ζωή χωρίς μουσική, είναι μονότονη και μονόχρωμη. Τα τραγούδια είναι ικανά να ζωντανέψουν αναμνήσεις, μνήμες, αλλά και όνειρα. Κάθε τραγούδι έχει την δική του ιστορία και την μοναδική του αξία.

Τα τραγούδια έχουν πρόσωπο.

Σου έχει συμβεί να ακούσεις τυχαία  ένα τραγούδι και να σκεφτείς κάποιον; Ναι κάποιο συγκεκριμένο άτομο που τον θυμίζει. Οι στίχοι, σου φέρνουν στο μυαλό εκείνο το άτομο, που το τραγουδούσατε μαζί, ή ήταν το αγαπημένο του τραγούδι. Πάντα, τα τραγούδια περιγράφουν μια ζωή, έναν χαρακτήρα και μια προσωπικότητα. 

Υπάρχουν φορές που ακούς στο ραδιόφωνο ένα τραγούδι, ή ένα συγκεκριμένο καλλιτέχνη και εκείνη την στιγμή σου ξυπνάνε μνήμες. Ίσως σκεφτείς τον καλύτερό σου φίλο που το αγαπούσε, ίσως σκεφτείς μια βραδιά των φοιτητικών χρόνων. Όταν όμως, ακούσεις εκείνο το τραγούδι, σίγουρα θα σκεφτείς το πρόσωπο του έρωτα σου, ή του ανθρώπου που σε πόνεσε. 

Κάθε στίχος και μία ανάμνηση.

Από τον ρυθμό, από την πρώτη μελωδία, θα σου έρθουν αναμνήσεις. Αναμνήσεις όμορφες, ανέμελες, αλλά και άσχημες με πόνο και δάκρυα.

Κάθε στίχος και μια ιστορία, κάθε ρεφρέν και μια σκέψη.

Μια σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό μετά από καιρό. Θυμάσαι στιγμές, αναλύεις τους στίχους και ταυτόχρονα περνάνε από το μυαλό σου πολλές εικόνες. Μία νοσταλγία που προσπαθεί να σε συνεπάρει στο άκουσμα αυτού του τραγουδιού.

Τι ξέρει ο στιχουργός για την ζωή σου;

Πόσες φορές όταν ακούς κάποιο τραγούδι, το έχεις αναρωτηθεί; Ο στιχουργός περιγράφει την ζωή σου, τα συναισθήματά σου και τον πόνο σου. Οι στίχοι είναι βγαλμένοι από εσένα, είναι σαν να τους έγραψες εσύ. Σαν να εκφράζεσαι απέναντι σε έναν άνθρωπο. Καμιά φορά, ένα τραγούδι γίνεται αγαπημένο σου διότι έχει στοιχεία της καθημερινότητάς σου. Οι στίχοι μιλούν, αντί για εσένα. Ο στιχουργός, λοιπόν, δίνει μέσα από τους στίχους όλα τα ανείπωτα λόγια σου. Όσα δεν τόλμησες να πεις, τα έγραψε ο στιχουργός για εσένα και ο καλλιτέχνης τα τραγούδησε. 

«Η μουσική είναι η ζωή και τα τραγούδια είναι η πορεία της.»

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Αν είναι καλό παιδί, να το κεράσουμε μια «πάστα!»

Τα καλά παιδιά, καμία φορά, δεν τα εκτιμάμε, λέει ο σοφός λαός. Έχει, όμως, αναρωτηθεί …

Εκείνοι που μας πλήγωσαν, μας ζητάνε τα ρέστα που αλλάξαμε!

Εκείνοι που μας πλήγωσαν, μας ζητάνε τα ρέστα που αλλάξαμε!

Μου λένε πως άλλαξα, άνθρωποι που με πρόδωσαν και με πλήγωσαν. Όλοι εκείνοι που κάποτε …

Μύθος ή πραγματικότητα πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα: Μύθος ή πραγματικότητα;

Πολλοί λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Τελικά είναι έτσι ή μήπως από τις …

Αντί να κρατάτε κακία, βάλτε την συγχώρεση στο πρόγραμμά σας

Αντί να κρατάτε κακία, βάλτε την συγχώρεση στο πρόγραμμά σας

«Η κακία είναι μια ανοησία για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε για …