Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
άνανδρος

Άνδρας δεν λέγεται αυτός που χτυπάει μια γυναίκα!

PenΗ λέξη «άντρας» είναι βαριά, θέλει μπέσα, τιμή και μαγκιά. Μαγκιά είναι η σωστή συμπεριφορά απέναντι σε μια γυναίκα, όχι το ξύλο. Αυτός που χτυπάει μια γυναίκα, μόνο άντρας δεν μπορεί να λέγεται. Πολλοί κυκλοφορούν εκεί έξω, λίγοι όμως αξίζουν τα εύσημα της αντρικής υπόστασης, απέναντι στο γυναικείο φύλο!

Αν δεν την αγαπάς άφησέ τη να φύγει, μην την χτυπάς!

Όλες οι σχέσεις έχουν προβλήματα και συγκρούσεις. Δεν είναι όλα ρόδινα, όμορφα και χαρούμενα. Στην πρώτη διαφωνία, κάποιοι «άντρες» σηκώνουν χέρι στη γυναίκα. Αυτό το χέρι χτυπάει το σώμα της, αλλά και την καρδιά της. Τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση, όχι με ξύλο.

Αν μια γυναίκα δεν την αγαπάς, ή την έχεις βαρεθεί, άφησέ τη να φύγει. Ναι, να χωρίσετε τους δρόμους σας. Να πάρετε διαζύγιο, αν είστε παντρεμένοι. Μην σηκώνεις το χέρι σου όμως!

Το χέρι είναι για αγκαλιές και όχι για ξυλοδαρμό.

Φίλε άντρα, τα χέρια σου να τα χρησιμοποιείς για να αγκαλιάσεις την γυναίκα που είναι στο πλευρό σου και για να την προστατεύσεις. Όχι για να την χτυπήσεις. Όταν την χτυπάς, δείχνεις πόσο άνανδρος είσαι. Η γυναίκα το μόνο που θέλει από τον άντρα που έχει στο πλευρό της είναι φροντίδα και προστασία. Ουδέποτε, μια γυναίκα δεν έχει φανταστεί την μέρα που σε ερωτεύτηκε, ότι θα γίνει θύμα κακοποίησης από εσένα. Από την πρώτη στιγμή, στα μάτια σου είδε τον πρίγκιπα που είχε ονειρευτεί, όχι έναν «κακοποιό». Γιατί έτσι λέγεται όποιος σηκώνει το χέρι του για να χτυπήσει μια γυναίκα.

Αν σε χτυπήσει μια φορά, θα το κάνει και άλλες…

Να έχεις τη δύναμη να αποχωρήσεις κυρία στην πρώτη κίνηση ξυλοδαρμού. Στην κίνηση, όχι στην πράξη. Μην επιτρέψεις να πραγματοποιηθεί αυτή η πράξη. Έχεις δύναμη να φύγεις και να δώσεις οριστικό τέλος.

Ποτέ δεν αλλάζει ένας άνθρωπος, μην περιμένεις ότι δεν θα το κάνει ξανά. Εάν έτσι έχει μάθει να φέρεται, αργά ή γρήγορα θα το επαναλάβει. Την πρώτη φορά που θα σε χτυπήσει και εσύ θα φύγεις, θα σε παρακαλέσει να γυρίσεις πίσω. Θα σου πει ότι άλλαξε κι εσύ θα το πιστέψεις. Έλα μου, όμως, που οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν… Μην γίνεσαι θύμα κανενός, διότι ο εαυτός σου αξίζει πολλά!

Δεν σου έμαθε η μαμά σου όταν ήσουν μικρός, ότι την γυναίκα δεν την χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο;

Κάθε μάνα που μεγαλώνει γιο, από αυτό πρέπει να ξεκινήσει. Η μάνα πρώτα είναι γυναίκα. Η γυναίκα είναι ιερό πλάσμα, αυτή δίνει την ζωή άλλωστε. Είναι το πρόσωπο που αξίζει τον σεβασμό σου, αλλά και τον θαυμασμό σου.

Θαυμασμός όμως και ξύλο δεν πάνε μαζί.

Μάθε, λοιπόν, ότι την γυναίκα δεν την χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο. Της προσφέρουμε πολλά τριαντάφυλλα και ακόμη περισσότερη αγάπη. 

O άνδρας πρέπει να γνωρίζει ότι χτυπώντας μια γυναίκα, δέρνει τον εαυτό του γιατί η γυναίκα πλάστηκε από την πλευρά του άνδρα.

Φίλε άντρα, πριν ξανά σηκώσεις το χέρι σου στην γυναίκα σκέψου ότι στην θέση αυτής, ίσως αύριο βρεθεί η κόρη σου!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …