Υλικά:
- Μία πλάκα βιτάμ
- 6 αβγά
- 250 γρ. καρύδα
- 440 γρ. ζάχαρη
- 5 βανίλιες
- 2 φλυτζάνια του καφέ ούζο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 φαρίνα Γιώτης
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- Λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση.
Χτυπάτε στο μίξερ πρώτα τα αβγά με την ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσουν. Ύστερα προσθέτετε το ούζο, το γάλα και την φαρίνα σιγά σιγά. Αφού, έχετε χτυπήσει και έχουν αναμιχθεί τα υλικά, ρίχνετε στο μείγμα, τις βανίλιες, την καρύδα και το ξύσμα λεμονιού.
Αφού αλείψετε το ταψί με λίγο βούτυρο, προσθέτετε το μείγμα. Αφήνετε να ψηθεί για μία ώρα περίπου, ίσως και λιγότερο στους 180 βαθμούς στον αέρα, Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, ρίχνετε το σιρόπι, το οποίο θα είναι κρύο. Να θυμάστε, ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι.
Προτάσεις σερβιρίσματος.
Μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι, ή να το πασπαλίσετε με ινδοκάρυδο και σιρόπι σοκολάτας. Είναι υπέροχοι συνδυασμοί, που θα ξετρελάνουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο!
Καλή σας επιτυχία!
Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Πηγή φωτογραφίας: supermarketnow.gr
Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot