Παρασκευή , Δεκέμβριος 14 2018
Αρχική / Συνταγές / Κουλουράκια μπανάνας: Αρωματικά, πεντανόστιμα και μπανανένια!
Κουλούρια μπανάνας

Κουλουράκια μπανάνας: Αρωματικά, πεντανόστιμα και μπανανένια!

PenΠεντανόστιμα κουλουράκια μπανάνας για παιδιά αλλά και για μεγάλους! Αφράτα και πολύ αρωματικά. Υγιεινά και Φτιαγμένα από τα χεράκια σας. Είναι η ιδανική επιλογή για σνακ στο σχολείο, στη βόλτα και στο σπίτι με ένα ποτήρι χυμό, ή ένα ποτήρι γάλα.

Τα κουλουράκια μπανάνας είναι χορταστικά λόγω της μπανάνας και σίγουρα προτιμότερα από μπισκότα του εμπορίου που είναι γεμάτα συντηρητικά. Ένας έξυπνος τρόπος να φάνε περισσότερα φρούτα τα παιδιά. Επίσης ιδανική επιλογή για μωρά που ξεκινούν να μασάνε, αφού είναι μαλακά (μοιάζουν με μουστοκούλουρα στην υφή τους) και δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη.

Υλικά:

  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 μπανάνες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βαθύ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια και το κακάο. Έπειτα, ανακατεύουμε με σύρμα καλά και προσθέτουμε το πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε ξανά με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο – λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι καλά. Θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Μέχρι να έχουμε μια ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° . Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, (εάν κολλάει η ζύμη λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας). Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε στους 170° πάνω-κάτω αντιστάσεις για 15′-20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. (Ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει και με το μέγεθος που θα τα πλάσουμε).

Tip!

 Τα διατηρούμε σε τάπερ ή αν έχουμε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς τα τοποθετούμε εκεί.

Καλή σας απόλαυση!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Γλυκό

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δίπλες;

Οι δίπλες είναι από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα γλυκά. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας προσφέρονται …