
Τα κουλουράκια μπανάνας είναι χορταστικά λόγω της μπανάνας και σίγουρα προτιμότερα από μπισκότα του εμπορίου που είναι γεμάτα συντηρητικά. Ένας έξυπνος τρόπος να φάνε περισσότερα φρούτα τα παιδιά. Επίσης ιδανική επιλογή για μωρά που ξεκινούν να μασάνε, αφού είναι μαλακά (μοιάζουν με μουστοκούλουρα στην υφή τους) και δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη.
Υλικά:
- Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
- 2 μπανάνες ώριμες πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βαθύ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια και το κακάο. Έπειτα, ανακατεύουμε με σύρμα καλά και προσθέτουμε το πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε ξανά με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο – λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι καλά. Θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Μέχρι να έχουμε μια ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° . Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, (εάν κολλάει η ζύμη λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας). Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε στους 170° πάνω-κάτω αντιστάσεις για 15′-20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. (Ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει και με το μέγεθος που θα τα πλάσουμε).
Tip!
Τα διατηρούμε σε τάπερ ή αν έχουμε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς τα τοποθετούμε εκεί.
Καλή σας απόλαυση!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot