Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
μητέρα

Για όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν έγιναν μητέρες…

PenΗ γυναίκα πλάστηκε για να γίνει μητέρα. Η γυναίκα δίνει ζωή, αφού μέσα της μεγαλώνει μια νέα ψυχή. Υπάρχουν, όμως, γυναίκες οι οποίες δεν μπόρεσαν να γίνουν μητέρες. Δεν μπόρεσαν, όχι ότι δεν το ήθελαν. Αυτό είναι το μεγάλο τους ανεκπλήρωτο όνειρο, αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της ζωής τους!

Έφτασαν πολύ κοντά στην μητρότητα…

Έκαναν πολλές προσπάθειες, υπέμειναν, άντεξαν και πόνεσαν. Σπατάλησαν πολλές ώρες και χρήματα στον γυναικολόγο, έκλαψαν στην αίθουσα αναμονής. Πήραν φαρμακευτική αγωγή και έκαναν τα πάντα, αλλά το τεστ βγήκε πάλι αρνητικό… Γιατί; Αυτό το ερώτημα τους τρώει την ψυχή. Γιατί τόσες προσπάθειες να πάνε στράφι;

Να όμως που το τεστ βγαίνει θετικό. Η χαρά τους είναι μεγάλη, απερίγραπτη και μοναδική. Νιώθουν ότι η ζωή τους τώρα ξεκινά. Τελικά θα γνωρίσουν την μητρότητα. Μέχρι που η πρώτη αποβολή τους χτυπά την πόρτα.

Μάνα είσαι και όταν «χάσεις» το μωρό σου.

Αποβολή, μια λέξη, πολλά δάκρυα και ένα κενό. Αυτό είναι η αποβολή. Είναι η πηγή που ενώ έφτασες διψασμένη, τελικά δεν σου έδωσε νερό. Είναι σκληρό να νιώθεις να μεγαλώνει μέσα σου ένα πλασματάκι και ξαφνικά να αιμορραγείς. Η αιμορραγία δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και ψυχική. Ένα κομμάτι σου ξεριζώνεται από μέσα σου, σαν να έρχεται κάποιος και σου αρπάζει το πολυτιμότερό σου δώρο, πριν καλά καλά το αντικρίσεις!

Είσαι μάνα από την στιγμή που είδες αυτές τις δυο ροζ γραμμούλες και ένιωσες την μητρότητα. Μπορεί να μην κράτησες στην αγκαλιά σου το μωρό σου, αλλά το ένιωσες, το αγάπησες και είναι για πάντα μέσα σου. Είσαι μανούλα, γιατί προσπάθησες και πόνεσες. Το σώμα σου άλλαξε για λίγο, αλλά πάλι κάποιος ήρθε και σε γύρισε στην αρχική σου κατάσταση.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου.

Εσύ προσπάθησες με όλες σου τις δυνάμεις, έκανες οτιδήποτε περνούσε από το χέρι σου. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Πόσες προσευχές έκανες; Πόσα δάκρυα έχυσες στο μαξιλάρι σου επειδή δεν τα κατάφερες; Τώρα μόνο σκέψου ότι είσαι γυναίκα που έχει πολλή αγάπη μέσα της να δώσει. Είσαι μαμά, γιατί έχεις μια αγκαλιά ζεστή που δεν θα μείνει ποτέ άδεια. 

Είσαι μητέρα ακόμα και αν κάποιος κάποτε, σε ανάγκασε να μην ακούσεις αυτήν την λέξη!

Ίσως τότε ήσουν μικρή και ο σύντροφός σου δεν ήθελε να γεννηθεί το μωρό σας. Ίσως οι γονείς σου δεν σε άφησαν να κρατήσεις ένα μωρό μόνη σου. Σε ανάγκασαν οι καταστάσεις να μην ολοκληρωθεί η μητρότητα μέσα σου. Έμεινε μισή μαζί με την καρδιά σου. Εκείνη την μέρα που σταμάτησες την εγκυμοσύνη σου δεν θα την ξεχάσεις ποτέ. Ήσουν μητέρα, αφού μέσα σου μεγάλωνε ένα μωρό, δεν έχει σημασία αν δεν το γέννησες. Μητέρα λέγεσαι γιατί η καρδιά σου, η ψυχή και το μυαλό σου είναι πάντα σε αυτό.

Μητέρα είσαι όταν δίνεις αγάπη και σε ένα παιδάκι που δεν έχεις γεννήσει εσύ!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …