Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
ανεξαρτησία

Αυτονομία, Αυτάρκεια και Ανεξαρτησία. Τα τρία σπουδαία αγαθά!

PenΓια να αποκτήσει ο άνθρωπος αυτά τα τρία πράγματα πρέπει να γνωρίζει, ότι είναι μάταιο να νομίζει ότι θα του τα προσφέρουν οι άλλοι. Οφείλει να αγωνιστεί να τα αποκτήσει μόνος του, ώστε να νοιώθει ελεύθερος και σίγουρος για το μέλλον. Να είναι όρθιος και όχι να τον κρατάνε οι άλλοι όρθιο.

Μία παροιμία λέει:

«Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσει κανένας άλλος.»

Να εξαρτάσαι μόνο από τον εαυτό σου!

Πρέπει να κάνεις αυτά που έχεις να κάνεις, χωρίς να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Να κουμαντάρεις τα δικά σου πράγματα μόνος σου. Να μη φοβάσαι τι θα απογίνεις,αν θα μείνεις μόνος σου. Δεν θα εξαρτάσαι από κάποιον, γιατί από τη στιγμή που αρνείσαι κάθε βοήθεια γίνεσαι ένας πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι ο δυνατός γίνεται δυνατότερος, όταν είναι μόνος και έτσι μπορεί να αποκτήσει κύρος και καταξίωση. Με την προϋπόθεση ότι πράττει σύμφωνα με τη δική του λογική και τον κοινό νου. Πρέπει να σταματήσεις σύντομα να ζεις τη ζωή σου για τους άλλους. Για αυτό κάνε ότι είναι σωστό για σένα, παρότι μπορεί να πληγώσει ανθρώπους που αγαπάς, αρκεί να είσαι ο εαυτός σου για να νοιώσεις την ικανοποίηση.

Οι αποφάσεις είναι δικές σου.

Εσύ θα αποφασίσεις αν θέλεις να ζήσεις ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους ή όχι  και πότε θα αναλάβεις το πεπρωμένο σου. Γιατί αν αργήσεις θα το αναλάβει κάποιος άλλος και να έχεις σαν αρχή:

Να μην αφήνεις κάποιον άλλο να κάνει αυτό που μπορείς να κάνεις μόνος σου!

Για να νοιώθεις ανεξάρτητος πρέπει να έχεις το θάρρος να σταθείς μόνος στα πόδια σου. Να παίρνεις τις περισσότερες αποφάσεις μόνος σου, γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι θα έχεις την ελευθερία της επιλογής. Είναι καλό να γνωρίζεις, ότι προχωράμε πιο γρήγορα όταν πορευόμαστε μόνοι μας. Όταν κάνουμε αυτό που θέλουμε ξεκινάμε πραγματικά ένα διαφορετικό είδος ζωής. Πρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή μας, χωρίς να μπαίνουμε στον πειρασμό να τη συγκρίνουμε με τις ζωές των άλλων!

Η ζωή θέλει θάρρος και ρεαλισμό.

Μάθε στα παιδιά σου αυτά που θα τα κάνουν σωστούς και επιτυχημένους ανθρώπους. Μη βασίζεις τις υποσχέσεις σου σε υποσχέσεις άλλων.

Όπως έχετε όλοι δει ο μαέστρος για να διευθύνει την ορχήστρα γυρίζει την πλάτη του στο πλήθος. Έτσι και εμείς πρέπει να γυρίζουμε την πλάτη σε ότι μπορεί να μας καταστρέψει το μέλλον, την αυτονομία μας, την αυτάρκεια και την ανεξαρτησία μας.

Να μη βασιζόμαστε ολοκληρωτικά σε κάποιον άλλον, όσο αγαπητός και αν μας είναι, αλλά να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δοκιμασίες της ζωής ρεαλιστικά και με θάρρος μόνοι μας.

«Όταν γράφεις ένα σενάριο για ταινία έχεις εκατό συνεργάτες. Όταν όμως γράφεις ένα μυθιστόρημα, είναι μόνο δικό σου.»

Sidney Sheldon

(Αμερικανός σεναριογράφος και συγγραφέας)

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics