Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ιχθύς και δίδυμος

Δίδυμος με Ιχθύ: Μια συνύπαρξη αδύνατη, ή τα ετερώνυμα έλκονται;

PenΑέρας με νερό, ή αλλιώς αυθορμητισμός και ανεμελιά έναντι του υπερβολικού συναισθήματος και της κτητικότητας. Αυτή η σχέση είναι πρακτικά αδύνατη, μα πως γίνεται ένας τέτοιος συνδυασμός να συνυπάρξει αρμονικά;

Πώς θα είναι αυτή η σχέση;

Ας μην την πάρουμε με κακό μάτι από την αρχή αυτή τη σχέση, διότι ας μην ξεχνάμε πως η προσαρμοστικότητα του Διδύμου μπορεί να επιλύσει πολλά μειονεκτήματα του δεσμού αυτού. Πριν φτάσουμε εκεί ας αναλύσουμε το τέλειο πρότυπο συντρόφου του Διδύμου.

Αρχικά, ένας Δίδυμος αναζητά συντρόφους με πνεύμα, χιούμορ, αυθορμητισμό και ρομαντισμό. Tα θέλει όλα, ας λέει: «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο στο κλουβί». Ο Δίδυμος είναι σχεδόν πάντα σε σχέσεις έστω και περιστασιακές. Αυτό το ζώδιο είναι συχνά σε αναζήτηση για τον κατάλληλο ερωτικό σύντροφο που θα του προσφέρει ελευθερία. Δεν θα τον περιορίζει σε τίποτα, θα του δίνει αρκετή προσοχή και θα τον περιποιείται. Ως ζώδιο του αέρα τα λόγια δεν είναι ποτέ αρκετά άσε που φλερτάρει διαρκώς και ας είναι σε σχέση θέλει του τονίζεις το εγώ του.

Επικοινωνία θέλει ο Δίδυμος!

Ένα κύριο χαρακτηριστικό για την δημιουργία σχέσης με έναν Δίδυμο είναι η επικοινωνία. Αναλυτικότερα επικοινωνεί και φλερτάρει εγκεφαλικά, κοινώς παίζει με το μυαλό σου και συνήθως κερδίζει. Οπότε κύριο μέλημα σου είναι να τον κρατάς σε εγρήγορση και να κρατάς τον ενδιαφέρον και τη σπίθα ζωντανά στη σχέση. Αν παραβλέψεις κάτι τέτοιο: «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια».

Το ψαράκι ψάχνει συναίσθημα!

Εν αντιθέσει ο Ιχθύς μας ο καλός ψάχνει έναν σύντροφο ιδιαίτερα συναισθηματικό, περιποιητικό, αγαθό, αλλά και δυναμικό. Απεχθάνεται τις περιστασιακές σχέσεις, θέλει να είσαι δυναμικός άλλα μην το παρακάνεις με την κυριαρχία. Όχι ότι θα σε αφήσει, αλλά θα στεναχωρηθεί πολύ. Κολλάει πάνω σου κυριολεκτικά σαν βδέλλα.

Ιχθύς και ζήλια, πάνε πακέτο.

Άσε που είναι πολύ ζηλιάρης, ίσως και ο πιο ζηλιάρης από τα υπόλοιπα ζώδια (συγγνώμη Καρκίνε αλλά δεν έχεις την πρωτιά).  Δεν του αρέσουν τα παιχνίδια ζήλιας, διότι τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς και αν τον κάνεις να ζηλέψει βρες καράβι να φύγεις. Ως ζώδιο του νερού θέλει ηρεμία στη ζωή του, είναι και λίγο σπιτόγατος αλλά στο υπόσχομαι είναι πολύ ρομαντικός και θα κινηθεί στα άκρα για χάρη σου. Είναι ευαίσθητος και πολύ συναισθηματικός, μην του ταράξεις τα νερά του. Γιατί από ψαράκι θα γίνει καρχαρίας και τώρα ιδού το μεγάλο ερώτημα πώς μπορούν αυτοί οι δύο να συνυπάρξουν αφού είναι τελείως αντίθετοι;

Τι θα αγαπήσει ο Ιχθύς;

Αρχικά ο Ιχθύς θα αγαπήσει το χιούμορ, το πνεύμα, άλλα και το συναίσθημα του Διδύμου (δεν είναι τόσο αναίσθητοι όσο νομίζουμε). Ο τρόπος που μιλάει, ο τρόπος που κυριαρχεί σε μια συζήτηση τον συναρπάζει και ο Δίδυμος σαγηνεύεται από το χιούμορ (διότι διαθέτει υπέροχο χιούμορ) και τα γλυκόλογα του Ιχθύ.

Τι τους κρατά ενωμένους;

Έπειτα αυτοί οι δυο διαθέτουν ένα κοινό που μπορεί να  τους κρατήσει για πάντα ενωμένους και αυτό είναι  η προσαρμοστικότητα η οποία παίζει και τον σημαντικότερο θα έλεγα ρόλο σε αυτή τη σχέση. Ο Δίδυμος όπως προανέφερα λατρεύει τα κοπλιμέντα και πιστέψτε με ο Ιχθύς θα του τα δώσει και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις. Αντίθετα ο Δίδυμος θα έρθει σε επαφή με την συναισθηματική του πλευρά και θα υπάρχει απίστευτη οικειότητα από την αρχή. Τα ισχυρά συναισθήματα δεν πρόκειται ποτέ να παραλειφθούν από καμία μεριά.

Ένα επίσης κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η φαντασία που διαθέτουν και οι δυο. Δεν φοβάται κανένας από τους δυο να παρασυρθεί και να αφεθεί σε έναν φαντασιακό κόσμο. Αυτοί οι δυο πειραματίζονται με τα πάντα, τους αρέσει να ζουν και λίγο στον δικό τους κόσμο. Επιπρόσθετα, διαθέτουν δημιουργικότητα και για να γίνω πιο συγκεκριμένη οι εκπλήξεις και τα συμβολικά δώρα δεν θα παραλείψουν από αυτή τη σχέση.

Δώρα, πολλά δώρα!

Ο Ιχθύς θα δώσει στον Δίδυμο δώρα συναισθηματικής αξίας για εκείνον και ο Δίδυμος συναρπάζεται από τα δώρα του Ιχθύ.  Όπως γνωρίζουμε ο Δίδυμος είναι λάτρης των δώρων που έχουν συμβολική αξία, είτε για τον ίδιο, είτε για τη σχέση του. Όμως πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πούμε και τα αρνητικά αυτής της σχέσης, αρχικά ο Δίδυμος όση προσαρμοστικότητα και να έχει δεν αντέχει την καταπίεση του Ιχθύ.

Ο Ιχθύς δεν αντέχει την υπερβολική ελευθερία του Διδύμου. Ο Δίδυμος παιδί μου θέλει να φλερτάρει, θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής, θέλει να κάνει το κέφι του και ποιος είσαι εσύ να του το περιορίσεις αυτό… Είσαι ο Ιχθύς που αν σου κάνει τέτοια ουε και αλίμονο του μετά. Δεν μπορείς εσύ την πολύ ανεξαρτησία και πόσο μάλλον το φλερτ με άλλους απαπαπα θα γίνει μακελειό.

Αχ αυτοί οι τσακωμοί τους.

Οι τσακωμοί τους θα είναι συχνοί και άκρως εκρηκτικοί. Επειδή ο Ιχθύς μας είναι και λίγο κυκλοθυμικός και δεν δέχεται αντιρρήσεις, σου προτείνω να τρέξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς αλλά όλα και όλα ο Δίδυμος δεν τα δέχεται αυτά και άσε που επειδή δεν βάζει γλώσσα μέσα του, όχι θα του φέρει απλά αντίρρηση αλλά θα γίνει πόλεμος.

Απιστία είπατε;

Οι πιθανότητες για απιστία είναι μεγάλες και μην νομίζεις πως ένας Ιχθύς δεν μπορεί να απατήσει μπορεί και παρά μπορεί, διότι είναι και μυστικοπαθής και πιστέψτε με ξέρει πολύ καλά να κρύβει τα μυστικά του. Όμως αν απιστήσεις έναν Ιχθύ (καλά απιστία ο Ιχθύς θεωρεί τα πάντα, αλλά το προσπερνάμε αυτό) θα στενοχωρηθεί ιδιαίτερα, αλλά μην ανησυχείς θα σε εκδικηθεί με τον δικό του τρόπο. 

Δεν μπορούν να συμβιώσουν…

Ο Δίδυμος έχει πολλές προσωπικότητες όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά και ο Ιχθύς είναι έτσι αυτό όμως δεν είναι θετικό γιατί κάποια στιγμή κουράζει στη σχέση. Ο Δίδυμος θέλει έναν σύντροφο να παίρνει πρωτοβουλίες κάτι που ο Ιχθύς δεν διαθέτει και δυσκολεύεται ιδιαίτερα στο να πάρει μια απόφαση. Δεν μπορούν να συμβιώσουν αν και οι δύο είναι αναποφάσιστοι. Τέλος, η ανωριμότητα του Διδύμου δυσαρεστεί τον Ιχθύ από την στιγμή που ο ίδιος θέλει έναν συναισθηματικά ώριμο σύντροφο.

Το σεξ είναι ακαταμάχητο!

Έρως ανίκατε μάχαν.  Μα τι πάθος, τι συναίσθημα και τι φαντασία; Όταν αυτοί οι δυο συνευρίσκονται υπάρχει μια έκρηξη ρομαντισμού, αλλά και κυριαρχίας. Η αντίθεση τους κάνει την διαφορά στο σεξ. Ο Δίδυμος είναι παιχνιδιάρης, θέλει ποικιλία και να παίζει παιχνίδια του μυαλού μέχρι και εκεί.

Ο Ιχθύς είναι συναισθηματικός, ρομαντικός, αλλά διαθέτει μεγάλη φαντασία κάτι που εξιτάρει τον Δίδυμο. Δεν υπάρχουν ντροπές ή ταμπού. Δεν φοβούνται να ρισκάρουν και να τολμήσουν, υπάρχει εναλλαγή. παιχνίδι και πάνω από όλα αισθησιασμός. Για να ανεβάσεις την ερωτική διάθεση του Ιχθύ είναι πολύ απλό. Κάνε του ένα μασάζ, στήσε ένα ρομαντικό δείπνο και αυτό ήταν.

Τώρα ο Δίδυμος θέλει επικοινωνία για να τον εξιτάρεις. Για παράδειγμα συνάρπασε τον με τις γνώσεις σου, λατρεύει την εξυπνάδα και τις γνώσεις. Οπότε Ιχθύ το έχεις!

Δίδυμος με Ιχθύ στον γάμο!

Εδώ θα σου τα χαλάσω λίγο. Είναι αρκετά δύσκολος αυτός ο γάμος, σε αυτό τον γάμο δυστυχώς θα κυριαρχήσει ο εγωισμός και των δυο. Η υποχώρηση σε έναν τσακωμό, είναι αρκετά δύσκολη έως και απίθανη.  Όπως και στην σχέση η ανεξαρτησία του Διδύμου φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ιχθύ. Αλλά μπορώ να πω, πως υπάρχουν και θετικά σε αυτόν τον γάμο. Για παράδειγμα, η φροντίδα, η αγάπη και πίστη. Όταν αυτά τα δυο ζώδια ενωθούν με τα δεσμά του γάμου είναι σπάνια η απιστία.

Αρχικά, για να πει ο Δίδυμος το ναι τότε σημαίνει η σχέση ήταν πολύ ομαλή με λίγους τσακωμούς. Μπράβο παιδιά άντε και στα δικά μας. Ο Ιχθύς θα είναι πολύ δοτικός, εννοείται δεν θα ξεχνάει εύκολα επετείους (όχι σαν τον Δίδυμο γκούχου γκούχου). Θα είναι αρκετά περιποιητικός με συναισθήματα κυρίως. Ο Ιχθύς αναζητά σε έναν σύζυγο το παραδοσιακό στοιχείο, δηλαδή θέλει από την σύντροφο να ασχολείται με τα οικιακά και να μαγειρεύει καλά το τονίζω αυτό γιατί το Ψαράκι μας είναι και καλοφαγάς. Αν είναι γυναίκα Ιχθύς θέλει να περιποιείται τον σύζυγό της και να του μαγειρεύει καλό φαγητό.

Ο Δίδυμος θέλει έναν σύζυγο που να σέβεται την ανεξαρτησία του και να κατανοεί την αξία του. αλλιώς πήρε τα κουβαδάκια του και πήγε σε άλλη παραλία. Γενικά ο Δίδυμος χωρίζει πολύ εύκολα ακόμα και στο γάμο, αλλά αν ο σύντροφός του διαθέτει προσαρμοστικότητα τότε όλα διορθώνονται. Επίσης, θέλει συχνή επιβεβαίωση οπότε καλό θα ταν να του δίνεις συχνή προσοχή. 

O άντρας Δίδυμος θέλει έναν σύντροφο που να κουβαλάει την ίδια τρέλα με τον ίδιο και να διοργανώνουν ταξίδια, να ζουν εμπειρίες. Η γυναίκα Δίδυμος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα οικιακά και ΔΕΝ (το τονίζω αυτό) διαθέτει το παραδοσιακό στοιχείο. Δεν είναι η γυναίκα που θα περάσει τον χρόνο της στην κουζίνα. Αυτή η γυναίκα είναι δυναμική θέλει να ζήσει τη ζωή της χωρίς περιορισμούς (ναι και στον γάμο).

Η συμβίωση αυτή η είναι δύσκολη άλλα όχι αδύνατη.

Όταν γίνουν γονείς.

Ως οικογενειάρχης ο Ιχθύς είναι ΥΠΕΡπροστατευτικός, αλλά θέλει τα παιδιά του να ζήσουν όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορούν. Θα είναι πολύ καλός γονιός και θα διδάσκει στα παιδιά του την αξία της καλοσύνης  και γενικότερα την αξία της ζωής.

Ο Δίδυμος από την άλλη, επειδή διαθέτει και διάφορες προσωπικότητες μπορεί να τσακώνεται με το παιδί του από τη μια και από την άλλη να το προσπεράσει σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Τέλος, μαζί θα ζουν τις καλύτερες εμπειρίες. Μαζί με τα παιδιά τους, θα οργανώνουν διάφορα ταξίδια για την επιμόρφωση. αλλά και την διασκέδαση  τους. Παρά τις διαφορές τους θα είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια!

 

Τι λέτε, θα το τολμήσετε;

 

 

Σύνταξη: Μαρίλια Λιαποπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Μαρίλια Λιαποπούλου

Είμαι η Μαρίλια Λιαποπούλου και λατρεύω να ασχολούμαι με τα ζώδια. Αγαπώ τα ταξίδια και οτιδήποτε vintage . Έμπνευσή μου; Τα συναισθήματά μου!

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics