σειρές

5 Aργεντίνικες τηλεοπτικές σειρές που βλέπαμε μετά το σχολείο.

PenΣτην μικρή μου ηλικία η τηλεόραση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη τότε εποχή. Κανάλια που έκλεισαν, κανάλια που υπάρχουν ακόμα μας ταξίδεψαν σε διαφορετικούς κόσμους. Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε ίσως το παλιό κλίμα ψυχαγωγίας, που επίκεντρο ήταν η τηλεόραση. Ένας παραδοσιακός τρόπος για το πως ζούσαμε πριν μπει κυριολεκτικά η σύγχρονη τεχνολογία στην ζωή μας.

1. Οι ατρόμητοι.

Οι Ατρόμητοι προβλήθηκαν πρώτα τις χρονιές 1997-1998 στο αργεντίνικο κανάλι Telefe. Στην Ελλάδα, όμως, ήρθαν στους δέκτες μας την περίοδο 1997-2006 στην ΕΡΤ. Η τηλεοπτική σειρά μας παρουσιάζει τις ιστορίες μιας ομάδας αγοριών ποδοσφαιριστών σε ένα κλαμπ της γειτονιάς του Μπουένος Άιρες. Αποτελείται συνολικά από 2 κύκλους. Πίσω από μια πτώση λένε ότι κρύβεται μια κορυφή. Αν δείτε την πορεία της ομάδας, ίσως καταλάβετε τι εννοώ! Από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος, μας επιφύλασσαν καιρό την τελική τους νίκη στο Μουντιάλ, όπου ανακηρύσσονται Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

https://www.youtube.com/watch?v=R1LqXztxmoA

2. Τσικιτίτας.

 Μία δημιουργία της γνωστής Κρις Μορένα, που ως γνωστόν προβλήθηκε αρκετές φορές στην ελληνική τηλεόραση. Αποτελείται από επτά κύκλους επεισοδίων. Εμείς την γνωρίσαμε στις αρχές  των πρώτο δύο κύκλων στο ΣΚΑΪ TV το 1999. Στην συνέχεια, οι επόμενοι  μεταδόθηκαν από τα κανάλια: ALTER, ΕΤ1,  ΝΕΤ και τελειώνει ξανά στην ΕΤ1. 

Η ιστορία ξεκινάει σε ένα ορφανοτροφείο όπου μια ομάδα ορφανών προσπαθούν να επιβιώσουν με το δικό τους τρόπο. Ένα αρχοντικό, γνωστό ως Rincón De Luz η αλλιώς «Η γωνιά του Φωτός».  Σε όλες σχεδόν τις ιστορίες του Τσικιτίτας πάντα συνηθίζει να συμβάλλει μια γυναικά η οποία ανατρέπει όλα τα γεγονότα. Σε κάθε σεζόν, μέσα από τις περιπέτειες των παιδιών, αλλά και των μεγαλύτερων, μαθαίναμε αξίες που θα μας μας συνοδεύουν για την υπόλοιπη ζωή μας. 

https://www.youtube.com/watch?v=7tXAhEaENYI

3. Φλορισιέντα, μία σύγχρονη Σταχτοπούτα (Floricienta).

Ήταν μια ακόμη παραγωγή της Cris Morena και της ομάδας της για το κανάλι Telefe. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2005 και τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2007. 

Η Φλορισιέντα είναι μια εικοσάχρονη κοπέλα που καταφέρνει δύσκολα να επιβιώσει σε όχι και τόσο καλές συνθήκες. Αργότερα, όμως, την βλέπουμε να βρίσκει δουλειά ως νταντά στην οικία της οικογένειας Fritzenwalden, που κατάγεται από την Γερμανία. Εκεί θα γνωρίσει τον Φεντερίκο, τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας που τόσα χρόνια φροντίζει τις υποθέσεις της οικογένειας μόνος του, διότι οι γονείς του πέθαναν.

Στην συνέχεια, η Φλορισιέντα γίνεται πιο αγαπητή στα παιδιά. Με τον Φεντερίκο ερωτεύονται παράφορα, όμως, δεν θα μπορούν να ζήσουν αυτή την αγάπη. Ο λόγος που δεν μπορούν είναι, επειδή στο  σπίτι κατοικούν η Μαλάλα, η νονά του Φεντερίκο και η Ντελφίνα, η μνηστή του που ενδιαφέρεται μόνο για την μεγάλη περιουσία του.

Ο πρώτος κύκλος τελειώνει με τον θάνατο του Φεντερίκο που σκοτώνεται σε τροχαίο, προσπαθώντας να σώσει την ζωή του Μάξιμο. Από τον παράδεισο ο Φεντερίκο επιμένει να επιστρέψει για να βοηθήσει την Φλορισέντα και τα παιδιά. Για να γίνει αυτό, ο μόνος τρόπος ήταν να μεταφερθεί η ψυχή του σε άλλο σώμα. Έτσι η ψυχή του Φεντερίκο κατεβαίνει στη Γη και μπαίνει στο σώμα του Κόμη Μάξιμο. Ο Φεντερίκο είχε φτιάξει ένα βίντεο και το άφησε στην κασέτα στο κρεβάτι της Φλορισέντα, γιατί δεν πρόλαβε να της εξηγήσει. Αργότερα με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα γράφει ένα γράμμα, στο οποίο αναθέτει την κηδεμονία των παιδιών στον Μάξιμο.

 Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος και αφού ο Φεντερίκο μετέφερε τη ψυχή του στο σώμα του Μάξιμου.

Ο Μάξιμος πλέον αποκτάει τον κεντρικό ρόλο ως κηδεμόνας της οικογένειας Fritzenwalden. Ο Μάξιμος ήταν γνωστός ως κόμης του Κρικοράκαν. Θα ερωτευτεί με την Φλορισιέντα, αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει την Ντελφίνα. Καθώς εκείνη σχεδιάζει να κάνει δικό της τον Μάξιμο για να του πάρει ολόκληρη την περιουσία και να στεφθεί βασίλισσα. ΟΜάξιμος μόνο αν παντρευτεί ενδέχεται να γίνει βασιλιάς.

Η σειρά, μας αποχαιρετάει με ευχάριστο τέλος, αφού η Φλορισιέντα θα παντρευτεί τον Μάξιμο. Ήταν ένας ονειρεμένος γάμος, αλλά δεν τελείωσε εκεί, διότι απέκτησαν τρίδυμα παιδιά. Οι κακοί της υπόθεσης που έκαναν τόσα χρόνια την ζωή της οικογένεια δύσκολη καταλήγουν στην φυλακή.

Να πούμε, όμως, ότι γυρίστηκαν διάφορες διασκευές αυτής της τηλενουβέλας σε πολλές άλλες χώρες!

https://www.youtube.com/watch?v=1OUCzYGfl3w

4. «Ανυπότακτες καρδιές» ή αλλιώς «Rebelde Way.»

Οι «Ανυπότακτες Καρδιές» είναι μια βραβευμένη νεανική τηλενουβέλα, παραγωγής του τηλεοπτικού δικτύου Telefe. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αργεντινή την σεζόν 2002-2003 και απο ΕΡΤ1 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.  

Η ιστορία λαμβάνει τόπο σε ένα ιδιωτικό σχολείο όπου θα ξεκινήσουν νέες γνωριμίες της τρίτης τάξης με κάποιους συμμαθητές. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως, θα πάρουν τέσσερις επαναστάτες, οι οποίοι είναι η Μαρίσα, η Μία, ο Μανουέλ και ο  Πάμπλο. Στην αρχή δείχνουν να συγκρούονται επηρεάζοντας τους υπόλοιπους  συμμαθητές τους. Η εμφάνιση ενός καθηγητή ο οποίος ήταν παλιός μαθητής του σχολείου θα ανατρέψει τα κακά αυτά γεγονότα σε καλά. Σημαντική εξέλιξη θα δούμε των παιδιών αυτών, τα οποία και θα γράφουν ιστορία για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Να συμπληρώσω εδώ μια σημαντική λεπτομέρεια που αφορά την εκπαίδευση του Elite Way School. Χαρακτηρίστηκε εξαίρετη  γι’ αυτό άλλωστε είχε υψηλά δίδακτρα και πολλές απαιτήσεις. Επίσης, παρείχε την δυνατότητα της υποτροφίας για τους  μαθητές που δεν βρισκόντουσαν σε καλή οικονομική κατάσταση. Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου ανήκαν σε ευκατάστατες οικογένειες, ή συνδεόντουσαν με σημαντικούς επιχειρηματίες και πολιτικούς. Πέρα από αυτά υπήρξε και μια κρυφή ομάδα, που είχε ως στόχο την «αφάνεια» των πλούσιων μαθητών, δημιουργώντας προβλήματα και στους υπολοίπους.

Η σειρά προβλήθηκε σε πολλές χώρες. Γι’ αυτό άλλωστε, πολλά τηλεοπτικά δίκτυα ενδιαφέρθηκαν για το σενάριό της και δημιούργησαν τις δικές τους εκδοχές της σειράς.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=IrpcgJxgV48

5. Patty: Η πιο όμορφη ιστορία

 Η Patty είναι μια νεανική τηλενουβέλα που προβλήθηκε για πρώτη φορά από τις 10 Απριλίου 2007 μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2008. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε δύο σεζόν με 265 επεισόδια. Αποτελεί παραγωγή της εταιρίας «Ideas del Sur.» Η ιστορία ξεκινάει με μια  13χρονη κοπέλα, την Πατρίτσια «Πάττυ.» Ζει με τη μητέρα της, την Κάρμεν, σε ένα ορεινό χωριό της Αργεντινής, το Μπαριλότσε. Λόγω μιας θεραπείας της μητέρας της που πρέπει να πραγματοποιηθεί, αποφασίζουν να εγκατασταθούν στο Μπουένος Άιρες μαζί με το γνωστό σκυλάκι της Πάττυ.

 Η Patty είχε δύο μεγάλα όνειρα, να γίνει τραγουδίστρια και να γνωρίσει τον πατέρα της. Τα όνειρά της φαίνονται να πραγματοποιούνται στο τέλος. Μέχρι να συμβεί αυτό, θα περάσει μια περιπέτεια που περιλαμβάνει πολλές δυσκολίες, φιλίες, εχθρούς αλλά και την γνωριμία του μεγάλο της έρωτα.

«Αυτές ίσως ήταν οι δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές από την Αργεντινή που προβλήθηκαν στην Ελλάδα. Κάπως έτσι, η Αργεντινή μας προσέφερε ένα όμορφο κλίμα, το οποίο αγαπήσαμε και θα μας συντροφεύει με αναμνήσεις όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σε όσους έχουν δει κάποιες από αυτές, ίσως  ξυπνήσουν μέσα τους παλιά συναισθήματα όπως σε εμένα.»

 

Σύνταξη: Μαριάννα Οικονόμου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Μαριάννα Οικονόμου

Οι ονειροπόλοι ποτέ δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Η παιδικότητα είναι τόσο σπάνια που δεν προδίδεται, αλλά ούτε σε εγκαταλείπει. Μεταδίδεται με γρήγορους ρυθμούς για να θυμίζει σε όλους την μικρή αθωότητα που κρύβουν μέσα τους. Αν είχα μια ευχή σε όλη την διάρκεια της ζωής μου, θα επέλεγα όλοι να ξαναγινόντουσαν μια μέρα παιδιά.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics