Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ο χρόνος που απομένει με τους αγαπημένους.

Εσύ, πόσο χρόνο πιστεύεις ότι έχεις να περάσεις με τους αγαπημένους σου;

PenΈχουμε την ψευδαίσθηση πως ο χρόνος που μας απομένει για να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι απεριόριστος. Βυθιζόμαστε ολοένα μέσα στα καθημερινά προβλήματα και τη ρουτίνα. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα τα έχουμε δεδομένα, γι’ αυτό τα βλέπουμε αραιά και που! Επαναπαυόμαστε στη σκέψη ότι «υπάρχει καιρός», «έχουμε χρόνια μπροστά μας», «εκεί θα είναι.»

Μία ισπανική διαφήμιση, όμως, έρχεται να μας ταρακουνήσει. Να μας δείξει πως ο χρόνος που μας απομένει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν είναι και τόσο πολύς όσο πιστεύουμε.

Δύο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας το επιβεβαιώσουν. Η διαφημιστική εταιρία «Leo Burnett Madrid» και το «brand Ruavieja», δημιούργησαν ένα διαφημιστικό σποτ διάρκειας 4.30 λεπτά, που συγκινεί και μέχρι στιγμής μετράει πάνω από 12.000.000 προβολές στην Ισπανία.

Ο σκοπός της  διαφήμισης… 

Σε ένα δωμάτιο ένας άντρας φέρνει άτομα που είναι αγαπημένα μεταξύ τους και έχουν συγγένεια. Είναι μία μάνα με τον γιο της, δύο αδέρφια και δύο αδερφές. Εκεί τους κάνει διάφορες ερωτήσεις, όπως τι σημαίνει ο ένας για τον άλλον, πόσο συχνά περνάνε χρόνο μαζί, ποιοι λόγοι τους εμποδίζουν να βρίσκονται συχνότερα.

Ύστερα ο άντρας αυτός, μέσα από έναν αλγόριθμο και με βάση άλλα στοιχεία όπως, ο μέσος όρος ζωής, η συχνότητα που βρίσκονται, η ηλικία τους κ.ά, τους δείχνει κατά μέσο όρο πόσος καιρός τους μένει να είναι κοντά ο ένας στον άλλον. Όλοι είχαν την ψευδαίσθηση πως οι αριθμοί θα εμφάνιζαν χρόνια. Αλλά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο χρόνος επαφής μεταξύ των 2 προσώπων για τα χρόνια που απομένουν είναι μερικές δεκάδες μέρες.

Φυσικά αδυνατούν να το πιστέψουν και ξεσπάνε σε κλάματα. Ο χρόνος τους φαίνεται τόσο λίγος. Και είναι!

Στο τέλος του βίντεο, δείχνει πόσες μέρες ο άνθρωπος περνάει μπροστά από τις ηλεκτρονικές συσκευές που είναι πολύ περισσότερος. Και αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα που θέλει να περάσει η διαφήμιση. Πως περνάμε δηλαδή περισσότερο χρόνο μπροστά από μια οθόνη παρά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Αυτό το βίντεο φανερώνει με μαθηματική ακρίβεια την αρνητική επίδραση που έχει η τεχνολογία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Άρα τι πρέπει να κάνουμε;

Να επιλέξουμε τι θέλουμε πραγματικά. Θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με κουτιά που δείχνουν ψεύτικες ζωές ή περισσότερο χρόνο δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα;

Ξέρετε η ζωή κυλάει σαν νερό. Όσο γραφικό και να ακούγεται, είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει το «υπάρχουν και άλλες μέρες» ή το «υπάρχει ο χρόνος.» Τίποτα δεν είναι δεδομένο.  Σκοπός είναι να ζήσουμε έτσι όπως θα θέλαμε. Μια πραγματική ζωή, με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τους αγαπημένους σου. Ο χρόνος ήδη κυλάει.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …