Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
φιλοι

H πραγματική φιλία είναι πιο σπάνια από όσο νομίζεις.

Pen Ξέρετε, εμείς οι άνθρωποι κάνουμε πολλά περίεργα πράγματα για να μην μείνουμε μόνοι μας, για να κερδίσουμε κάτι ή έστω για να μην χάσουμε κάτι. Φοβόμαστε απελπιστικά την μοναξιά και καταλήγουμε σε ψεύτικες σχέσεις και φιλίες για να γεμίζουμε τα εκκωφαντικά κενά του χρόνου. Ας αφήσουμε, όμως, τις σχέσεις για την ώρα και ας μείνουμε στους φίλους.

Είχες ποτέ κάποιον αληθινό φίλο; Υπήρξες ποτέ αληθινός φίλος;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου εύκολο. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πραγματικοί φίλοι. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι σκέψεις σου πρέπει να είναι ειλικρινείς και καθαρές, χωρίς ίχνος ζήλιας για την επιτυχία του φίλου σου στην δουλειά η την καινούργια σχέση της φίλης σου με έναν κούκλο. Σου είναι μήπως λίγο γνώριμα τα παραδείγματα; Μπορείς να μιλάς για φιλία, όταν ζηλεύεις την επιτυχία αυτού που έπρεπε να υποστηρίζεις και να αγαπάς;

Δεν θα παρέλειπα φυσικά να μιλήσω για την δύναμη που διέπει την κοινωνία και τον άνθρωπο. Αναφέρομαι στο συμφέρον, στο όφελος, στο κέρδος. Θεωρείς ότι είναι πολύ φίλος σου όποιος σου δίνει σημειώσεις, ξέρει έναν μπάρμαν που σας κερνάει, φοράτε το ίδιο νούμερο παπούτσια και έχει αμάξι. Σε προκαλώ να μου αποδείξεις πως έχω άδικο!

Κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν εκτιμάς μόνο και μόνο γιατί ζητάς κάτι από αυτούς και τολμάς να λέγεσαι φίλος. Μικρό, μίζερο, τοξικό «Gremlin», υπάρχει ειδική θέση για σένα στα καζάνια της κόλασης.

Αν είσαι καλός φίλος μείνε μακριά από τα πράσινα τερατάκια, γιατί μόνο κακό θα σου κάνουν. Μην φοβηθείς την μοναξιά, δεν κρατάει αυτή μαχαίρι πίσω από την πλάτη της. Επίλεξε με προσοχή τους ανθρώπους που θα βάλεις στη ζωή σου. Φρόντισε να τους εκτιμάς και να τους κοιτάζεις με καθαρό βλέμμα.

Είναι λίγο κλισέ αυτό που θα πω, ίσως να είναι και μια κρυφή ελπίδα, αλλά αργά η γρήγορα ότι έδωσες θα πάρεις.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Tσουκαλά Σπυριδούλα

Follow & Like: Nancy’s Blog & nancysblogspot

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …