
Είναι αυτό το κάτι η σειρά “The Alienist”;
Δεν θα πω ψέμματα, εγώ ξεκίνησα προκατειλημμένα να την παρακολουθώ. Η σειρά μας τοποθετεί στην Νέα Υόρκη του 1896, οπότε όλη η ατμόσφαιρα είναι η ανάλογη. Μέχρι στιγμής δεν με κέρδιζαν ανάλογες σειρές και ταινίες. Νομίζω πως για να αποτυπώσεις μια τέτοια εποχή χρειάζεται μαεστρία. Παραδόξως το The Alienist με παρέσυρε στην εποχή του. Πορνεία και σήψη στους δρόμους, δεξιώσεις και εντυπωσιακά φορέματα στα σπίτια των ανώτερων τάξεων, όλα άψογα δοσμένα.
Στην πλοκή τώρα. Έχουμε έναν χαρισματικό ψυχίατρο, τον Λάζλο Κράιζλερ και μια αστυνομία βουτηγμένη στην διαφθορά και ανίκανη να βρει έναν κατά συρροή δολοφόνο. Ο ψυχίατρος αναλαμβάνει να βοηθήσει στην εξιχνίαση των φόνων με τις, ανορθόδοξες για την εποχή, μεθόδους του. Στο επικίνδυνο ταξίδι του θα τον βοηθήσει ένας γοητευτικός, αλκοολικός σκιτσογράφος των New York Times, ο Τζον Μουρ. Παντού βέβαια υπάρχει μια γυναικά και στην περίπτωση μας είναι η δυναμική γραμματέας του αρχηγού της αστυνομίας, η Σάρα Χάουαρντ.
Η πλοκή δεν είναι κάτι πολύ καινούργιο η μη αναμενόμενο. Στο σύνολο της η σειρά μου θυμίζεις το “The Raven” και κάτι από “Hannibal”. Αυτό που με κέρδισε ήταν η εξαιρετική ισορροπία μεταξύ δράσης και μυστηρίου. Είναι μια σειρά που σε κάνει να ανυπομονείς να δεις το επόμενο βήμα. Ανάμεσα στις μυστηριώδεις και φρικιαστικές δολοφονίες και τα αινίγματα αναπτύσσονται και οι σχέσεις των χαρακτήρων, οι προσωπικότητες τους. Το γεγονός αυτό γεμίζει τα κενά της δράσης και θρέφει την ατμόσφαιρα.
Οι ηθοποιοί, Daniel Brühl, Luke Evans και η αγαπημένη μου Dakota Fanning, έχουν ταιριάξει απόλυτα στους ρόλους τους.
Συμπέρασμα; Το “The Alienist” είναι μια σειρά εξαιρετικά προσεγμένη. Ατμόσφαιρα, πλοκή και ηθοποιοί δημιουργούν ένα άρτιο σύνολο αργής δράσης και αγωνίας. Με λίγα λόγια είναι μια σειρά που αξίζει να δεις η έστω να της δώσεις, όπως εγώ, μια ευκαιρία. Θα την βρεις στο Netfix.
Καλή προβολή!
Σύνταξη & Επιμέλεια: Σπυριδούλα Τσουκαλά
Follow & Like: Nancy’s Blog & nancysblogspot
Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: variety.com