pantremenos

Κάνε σχέση με όποιον θες, αλλά όχι με παντρεμένο!

PenΛένε ότι «ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά», πλέον όμως δεν το έχουμε σε τίποτα αν ερωτευθούμε κάποιον να κερατώσουμε τον άντρα μας ή αντίστοιχα οι άντρες να διαλύσουν την οικογένειά τους για μια άλλη γυναίκα. Πολλοί θα πουν για κάτσε «και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή»! Ναι, αν είναι να παντρευόμαστε έχοντας στο μυαλό μας αυτή την ατάκα, είναι προτιμότερο να μην παντρευτούμε ποτέ. 

Γιατί να διαλύσεις μια οικογένεια;

Η οικογένεια είναι λέξη ιερή, αλλά και με σοβαρό νόημα. Όταν αποφασίσεις να παντρευτείς και να φέρεις στο κόσμο παιδιά, πρέπει να είσαι σίγουρος. Να μην φύγεις στην πρώτη δυσκολία. Να μην αφήσεις την γυναίκα σου, για μια άλλη γυναίκα που γνώρισες και σου αρέσει.

Πριν κάνεις σχέση με παντρεμένο σκέψου:

Θα ήθελες να ήσουν στην θέση της γυναίκας του;

Αυτό να φέρεις στο μυαλό σου πρώτα από όλα. Γιατί αν δεν έρθεις στην θέση του άλλου, δεν θα καταλάβεις. Θα ήθελες ο δικός σου πατέρας να εγκατέλειπε εσένα και την μαμά σου για μια άλλη γυναίκα; Θα σου άρεσε να ήσουν εσύ η σύζυγός του και να σου έκανε το ίδιο; 

Ο άντρας που ερωτεύτηκες ίσως έχει παιδιά και είναι μπαμπάς. Έχει ευθύνες απέναντι στα παιδιά του. Το να διαλύσεις μια οικογένεια είναι εύκολο, το να ενωθεί ξανά μετά αυτή η οικογένεια είναι δύσκολο. Στην απιστία «όταν ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολλάει.»

Σκέψου τα παιδιά του, αυτές τις αθώες ψυχές που ο κόσμος τους θα σπάσει στα δύο. Αυτά τα παιδάκια πως θα νιώσουν, όταν ο μπαμπάς τους φύγει από το σπίτι για μία άλλη γυναίκα; Από αυτόν τον παντρεμένο δεν έχεις να περιμένεις πολλά, μόνο κάτι παροδικό και συνάμα αυτοκαταστροφικό.

Υπάρχουν και αυτοί που κρύβουν την βέρα τους…

Εκεί πού να το καταλάβεις ότι είναι παντρεμένος. Παριστάνει τον ελεύθερο κι ωραίο, τον ανέμελο και ανεξάρτητο που κάνει την ζωή του. Κάποιοι που θέλουν να λέγονται «άντρες» έχουν μάθει και κρύβουν καλά το γεγονός ότι είναι παντρεμένοι. Είναι αυτοί που κάνουν διπλή ζωή και είναι τέλειοι σε όλα και στην γυναίκα τους και στην ερωμένη τους. Δυστυχώς βλέπεις έναν άνθρωπο τυχαία στον δρόμο και δεν μπορείς να φανταστείς τι κρύβει μέσα του. Κάποιοι κρύβουν και ολόκληρες ζωές…

Μην αλλάξεις την γυναίκα σου για μια νέα και πιο ωραία!

Θυμήσου πως ήταν τότε που την ερωτεύτηκες και έκανες σχέση μαζί της. Με την γυναίκα σου υπάρχει βαθιά αγάπη, έχετε περάσει τόσα πολλά μαζί. Τώρα κατάλαβες ότι δεν σου αρέσει; Μήπως επειδή πάχυνε μετά από την γέννα; Μήπως επειδή 10 και 20 χρόνια μετά έχει ρυτίδες; Αυτές οι ρυτίδες θα σου θυμίζουν όλα τα χρόνια που περάσατε μαζί. Αυτή η γυναίκα που θες να απατήσεις με μια άλλη νεότερη και με πιο ωραίο σώμα, είναι η γυναίκα που σε έκανε πατέρα!

Αν δεν την ποθείς άλλο, τουλάχιστον να την σεβαστείς. Αν βρήκες κάτι καλύτερο, πες της ότι απλά οι δρόμοι σας πρέπει να χωρίσουν. Μην την κάνεις να νιώσει άσχημα. Να είσαι δίπλα της για τα παιδιά σας, δεν τα έκανε μόνη της!

Φίλε άντρα, μην επιτρέψεις τα παρακάτω να συμβούν:

  • Μην ρεζιλέψεις την γυναίκα σου για χάρη της νέας σου συντρόφου.
  • Μην πηγαίνεις στο σπίτι σας με σημάδια από κραγιόν.
  • Μην φέρεσαι άσχημα στην σύζυγό σου εξαιτίας της ερωμένης σου.
  • Μην παραμελήσεις ποτέ τα παιδιά σου.
  • Μην υστερείς χρήματα από την οικογένειά σου, για να τα σπαταλήσεις μαζί της. 

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι, η γυναίκα όταν παντρεύεται και κάνει παιδιά δεν πρέπει να παραμελεί τον εαυτό της. Να θυμάται πως είναι γυναίκα και έχει έναν άντρα που είναι καλό να του δείχνει καθημερινά τι ήταν αυτό που ερωτεύτηκε πάνω της όταν την γνώρισε. Γι’ αυτό, λοιπόν, σεβασμός στην γυναίκα που παντρευτήκατε και σας έκανε το δώρο της πατρότητας!

Προτού διαλύσεις την οικογένειά σου είτε είσαι γυναίκα είτε άντρας, σκέψου τα παραπάνω!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & LikeNancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Προτού ανοίξεις το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου, δες αν έχεις κλείσει το προηγούμενο

 Ανοίγουμε πολλά κεφάλαια στη ζωή μας ταυτόχρονα και δεν ξέρουμε προς τα πού να δώσουμε …

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Verified by ExactMetrics