Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Όπου ακούς μεγάλα λόγια φύγε.

Τα μεγάλα λόγια που θα ακούσεις στην ζωή σου κρύβουν παγίδες.

PenΟυκ ολίγες φορές έχουμε περιτριγυριστεί από ανθρώπους “κόλακες”, που ειδικεύονται στον να λένε μεγάλα λόγια και να μας χαϊδεύουν τα αυτιά. Και θα υπάρξουν και άλλοι στο βίο μας. Είναι αυτοί που ποτέ δεν θα έχουν να πουν μια κακιά κουβέντα για σένα, θα σε εξυψώνουν, θα στηρίζουν την όποια λάθος κίνηση κάνεις.

Και μένεις εσύ με την εντύπωση πως αυτοί οι άνθρωποι νοιάζονται πραγματικά για σένα.

Ε, όπως και να το κάνουμε αρεσκόμαστε στο να ακούμε καλά και μεγάλα λόγια για εμάς, ακόμα και αν γνωρίζουμε και εμείς οι ίδιοι πως δεν είναι αληθινά. Εκείνη την στιγμή η αυτοπεποίθησή μας ανεβαίνει κατακόρυφα. Και μένουμε με την ψευδαίσθηση πως είμαστε σημαντικοί και ότι όλο αυτό μας αξίζει. Μένουμε να πιστεύουμε πως αυτοί που μας λένε τα «μεγάλα» λόγια είναι και αυτοί που μας αγαπάνε πραγματικά.

Εγώ θα σας πω όμως, πως όπου ακούτε μεγάλα λόγια φύγετε όσο μακρυά μπορείτε.

Κάποιος που σας αγαπάει πραγματικά, κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για το καλό σας και θέλει να σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερος άνθρωπος, δεν θα σας λέει βαρύγδουπα λόγια. Δεν σας εξυψώνει, παρά μόνο όταν πραγματικά κάνετε κάτι που αξίζει και θα το κάνει μέσα από την καρδιά του.

Κάποιος που πραγματικά νοιάζεται για εσάς δεν θα σας επικροτήσει σε ένα λάθος σας ή θα προσπαθήσει να το δικαιολογήσει. Θα σας τα χώσει και θα σας δώσει να καταλάβετε που κάνατε λάθος και τι πρέπει να διορθώσετε. Αυτοί που νοιάζονται για εσάς δεν θα περιμένουν να επωφεληθούν από εσάς και δεν θα σας μαχαιρώσουν πισώπλατα.

Αντίθετα, οι “κόλακες” ό,τι λένε και κάνουν για εσάς είναι απλά λόγια του αέρα. Δεν τα λένε από την καλή τους την καρδιά ή επειδή τα πιστεύουν, αλλά κάτι περιμένουν να κερδίσουν από εσάς. Και όταν θα έρθει η στιγμή που θα δουν πως δεν έχουν κάτι άλλο να κερδίσουν ή θα πρέπει να σας σταθούν σε μια δύσκολη στιγμή θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους προθέσεις. Τουλάχιστον αυτό έχω δει εγώ μέχρι σήμερα.

Να κρατάς κοντά σου τους ντόμπρους ανθρώπους, αυτούς που σε πονάνε με αλήθειες.

Αυτοί είναι που θα εκτιμήσετε πραγματικά και θα σας βοηθήσουν να εξελιχτείτε. Που θα σας κάνουν να πιστέψετε στις ανθρώπινες σχέσεις. Μπορεί τα λόγια τους να σας πληγώσουν, επειδή θα είναι αλήθειες που αποφεύγατε να ακούσετε μιας και δεν είχε βρεθεί κάποιος να σας τα πει μέχρι σήμερα. Ίσως κάποιοι να προτιμούσαν να σας κρατούν στο σκοτάδι, λέγοντάς σας αυτό που θέλατε να ακούσετε. Όταν, όμως, θα θελήσετε να ακουμπήσετε σε έναν ώμο, αυτός θα είναι του ντόμπρου φίλου σας που θα σας τα χώσει, αλλά θα σας στηρίξει στην όποια δυσκολία σας. 

Προσωπικά, όσο μεγαλώνω, όταν ακούω πολλά καλά λόγια και κολακείες, φεύγω μακριά. Θα ήμουν τουλάχιστον αφελής να τα πιστεύω. Αυτά είναι λόγια της στιγμής. Λόγια του αέρα, όπως και οι άνθρωποι που τα ξεστομίζουν. Προτιμήστε τους αληθινούς ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & LikeNancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …