Κυριακή , 14 Αυγούστου 2022
parthenos

Παρθένος: Ο τελειομανής χαρακτήρας του ζωδιακού κύκλου!

Pen 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ –  22 ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το ζώδιο της Παρθένου ανήκει στα Ζώδια της Γης. Χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα, οργάνωση και πραότητα. Ο Παρθένος είναι ο λεγόμενος «τελειομανής».

Η αγαπημένη του λέξη είναι η «οργάνωση»!

Επιθυμεί να έχει τα πάντα οργανωμένα και λειτουργεί πάντα με βάση προγράμματος. Δεν θέλει αποτυχίες στην ζωή του  και συνήθως δεν έχει, διότι πράττει μεθοδικά και συνετά. Είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος, μπορεί να αντεπεξέλθει σε οτιδήποτε, χάρη στην λογική του και το ταλέντο του στο multitasking μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του…

Είναι ανθρωπος ποιοτικός, με χιούμορ (black χιούμορ, άλλα τον λατρεύουμε και έτσι). Είναι συνεπής  και ευγενής.

Στις ερωτικές του σχέσεις, πως είναι;

Όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις του είναι ρομαντικός, καλόκαρδος και δοτικός. αλλά ψυχρός και απόμακρος μερικές φορές. Προτιμά τις μακροχρόνιες σχέσεις αν και ποτέ δεν βρίσκει τον τέλειο σύντροφο και είναι συνεχώς σε αναζήτηση. Αναζητά συντρόφους με λογική, ανεξαρτησία, όμορφη εμφάνιση, παρουσιαστικό και ποιότητα. Επίσης, θέλει έναν σύντροφο φειδωλό κοινώς όχι σπάταλο.

Ως ζώδιο της Γης είναι προσγειωμένο.

Δεν εκφράζει με πολύ έκδηλο τρόπο τα συναισθήματά του. Προτιμά να δείχνει την αγάπη του με πράξεις. Όταν ένας Παρθένος νιώσει οικειότητα και ανοιχτεί είναι αρκετά τρυφερός και συναισθηματικός. Μην περιμένεις πάρα πολλά δώρα, λουλούδια και λόγια. Πάντοτε κρατά χαμηλό προφίλ. Είναι λιγομίλητος και πράος, αλλά εκπέμπει μια νότα σοβαρότητας και ντροπαλότητας η οποία θα σε κερδίσει.

Είναι ποιοτικός και αυτό φαίνεται.

Η οξυδέρκεια του είναι κύριο χαρακτηριστικό του Παρθένου. Διαθέτει ποικίλων ειδών γνώσεις τις οποίες χρησιμοποιεί για να σε σαγηνεύσει. Είναι λάτρης των ταξιδιών και πάντα επιλέγει υπέροχα μέρη για να επισκεφθεί, αλλά εννοείται μέρη που έχουν να του προσφέρουν μάθηση, πολιτισμό και ιστορία.

Επίσης ο Παρθένος αγαπά το καλό φαγητό. Οπότε μαζί του θα επισκέπτεσαι συχνά ακριβά και πολυτελή εστιατόρια με ποιοτικό φαγητό.

Μην τον βγάζεις εκτός προγράμματος.

Όμως για να υπάρξει μακροχρόνια σχέση με αυτό το ζώδιο πρέπει να λειτουργούν όλα ρολόι. Αυτό σημαίνει ότι έχει δικούς του ρυθμούς και εσύ πρέπει πάντα να τους ακολουθείς. Δεν δέχεται να αποδιοργανώνεται, ή να βγαίνει εκτός προγράμματος για τα δικά σου θέλω. Ααα είπαμε όλα και όλα, πρέπει όλα να συμβαδίζουν με τους ρυθμούς του.

Ποιος να ξεπεράσει έναν παρθένο;

Ξεπερνά με ευκολία παρελθοντικές σχέσεις εντάξει έχει και τις νοσταλγικές του διαθέσεις, άλλα μην περιμένεις έναν Παρθένο να ρίξει τον εγωισμό του για επανασύνδεση. Δεν είναι ιδιαίτερα κτητικός ούτε απειλείται εύκολα από κάποιον και αυτό γιατί θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο, αφού διαθέτει τόση εξυπνάδα!

Ειρωνεία, πολλή ειρωνεία!

Επιπρόσθετα, να τονίσω ότι ο Παρθένος γεννήθηκε για να είναι ειρωνικός. Η ειρωνεία είναι στο αίμα του και στους τσακωμούς σας πίστεψε με θα βρει τρόπο να εισάγει την ειρωνεία. Το κακό με αυτό είναι πως ακόμα και σε σημαντικές καταστάσεις ή δύσκολες καταστάσεις δεν πτοείται, χρησιμοποιεί ειρωνεία.

Τα αρνητικά του χαρακτηριστικά…

Όσον αφορά τα γενικά αρνητικά του χαρακτηριστικά είναι τελειομανής. Όπως προανέφερα θεωρείται κύριο αρνητικό του, διότι γίνεται ιδιαίτερα υπερβολικός όταν κάτι δεν βρίσκεται στην θέση του και έχει εριστική συμπεριφορά. Ξεσπά εύκολα κυρίως όταν περιβάλλεται από ακαταστασία. Ακαταστασία και Παρθένος δεν πάνε καθόλου μαζί. Εκτιμά πολύ τον κοινωνικό του περίγυρο όμως τείνει να κριτικάρει υπερβολικά τους υπόλοιπους. Θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από οποιονδήποτε και πάντα έχει την σωστή άποψη για όλα.

Δεν δέχεται απόψεις και ούτε αλλάζει συμπεριφορά. Δεν είναι προσαρμοστικός και αυτό τον κάνει δύσκολα αρεστό γιατί πάντοτε επιβάλλει στους άλλους τις απόψεις του και συχνά θα δούμε έναν Παρθένο να σχηματίζει άποψη μέσω στερεοτύπων. Είναι αντικοινωνικός, προτιμά την μοναχικότητα. Εξάλλου ο εαυτός του είναι ο καλύτερος του φίλος για τον ίδιο ,ή προτιμά να έχει πολύ λίγους φίλους και καλούς. Η καχυποψία του επίσης φτάνει στο ζενίθ δεν εμπιστεύεται εύκολα ανθρώπους και πρώτα κάνει ένα «σκανάρισμα».Θα εξετάσει τον χαρακτήρα σου από την πρώτη στιγμή και μετά θα αποφασίσει αν είσαι άξιος να εισέλθεις στην ζωή του.

Τα θετικά χαρακτηριστικά του.

Στα θετικά του χαρακτηριστικά ο Παρθένος διαθέτει ευγένεια. Πάντα διαχειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις με ηθική ανωτερότητα. Επίσης διαθέτει αυτοέλεγχο και γνωρίζει πότε το έχει παρακάνει και ξέρει να συγκρατεί και να ταξινομεί τις σκέψεις και τις απόψεις του. Είναι αξιόπιστος και μπορείς να του εκμυστηρευτείς τα πάντα (θα σε κρίνει, αλλά για το καλό σου πάντα). Με το παράξενο χιούμορ του θα σε κάνει να γελάσεις υπερβολικά. Τέλος, θα σου δείξει την ποιοτική πλευρά της ζωής, σε μαθαίνει να έχεις οργάνωση και συνέπεια και εδώ που τα λέμε λίγη οργάνωση δεν πείραξε κανέναν!

 

Ταιριάζει  (ιδανικά) με : Ζυγό, Παρθένο, Ταύρο, Αιγόκερω, Σκορπιό.

Ταιριάζει (Λιγότερο ) με : Υδροχόο, Λέων, Καρκίνο, Ιχθύ.

Δεν ταιριάζει με : Δίδυμο, Κριό, Τοξότη.

 

 

Σύνταξη: Μαρίλια Λιαποπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Μαρίλια Λιαποπούλου

Είμαι η Μαρίλια Λιαποπούλου και λατρεύω να ασχολούμαι με τα ζώδια. Αγαπώ τα ταξίδια και οτιδήποτε vintage . Έμπνευσή μου; Τα συναισθήματά μου!

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …