Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022
aderfia

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σου, παιδί μου!

PenΟι ζεστές αγκαλιές, τα τρυφερά χάδια, τα ασταμάτητα γέλια, τα ομαδικά παιχνίδια, τα αστεία, τα ενθαρρυντικά λόγια, τα τόσα πολλά γλυκόλογα, αλλά και οι γκρίνιες, τα κατσουφιάσματα και οι μικροί τσακωμοί είναι αυτά που καθημερινά μοιράζονται όλες οι μανούλες με τα παιδιά τους.

Τα ενθαρρυντικά λόγια και τα τόσα πολλά γλυκόλογα…

Σε κάποιο από αυτά θέλω να σταθώ στο συγκεκριμένο άρθρο. Όχι σε όλα, γιατί είναι τόσα πολλά και τόσο ξεχωριστά για κάθε παιδί. «Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ», «είσαι ο πολυτιμότερος βοηθός μου». Δύο προτάσεις που σχηματίζονται και προφέρονται καθημερινά και μάλιστα πολλές φορές στο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

Η βοήθειά του είναι πολύτιμη, ανιδιοτελής και απλόχερη.

Απλόχερη γιατί την προσφέρει, συνήθως χωρίς να του έχει ζητηθεί. Με ποιον τρόπο; Τακτοποιώντας το δωμάτιό του και τα παιχνίδια του. Φροντίζοντας τα αδερφάκια του και όταν μοιράζεται τα παιχνίδια ή τις λιχουδιές μαζί τους. Αλλά κι όταν του ζητηθεί, ανταποκρίνεται άμεσα!

Για όλες εκείνες τις προτάσεις που ξεκινούν:

«Φέρε μου σε παρακαλώ…» και όλο κάτι ζητάμε, αλλά και τις άλλες: «Πρόσεξε λιγάκι τα αδερφάκια σου μην χτυπήσουν». «Απασχόλησε τα μέχρι εγώ να…»

Ανιδιοτελής, γιατί προσφέρει τη βοήθειά του χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Κατανοεί τις ανάγκες των μικρότερων αδερφών του και εξυπηρετεί σε ό,τι εκείνα δεν μπορούν να καταφέρουν!

Μικρά παραδείγματα, μεγάλης αγάπης!

Κατανοεί τον φόβο τους για το σκοτάδι και ανάβει το φως. Φτάνει το νεράκι από το τραπέζι. Είναι τόσα πολλά τα μικρά καθημερινά παραδείγματα. Πολύτιμη βοήθεια, γιατί χωρίς το μεγαλύτερο παιδί μας το εικοσιτετράωρο δεν θα έφτανε για όλα αυτά που έχουμε εμείς οι μαμάδες να κάνουμε.

Πολύτιμη γιατί προσφέροντας τη βοήθειά του, διδάσκει με το παράδειγμά του τα μικρότερα αδέρφια του να κάνουν το ίδιο. Πολύτιμη, γιατί προλαβαίνει κάτι κακό που πηγαίνει να συμβεί και έχει διαφύγει της προσοχής μας. Το μεγαλύτερο παιδί κάθε οικογένειας είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος και ο πολυτιμότερος βοηθός!

Ένας μικρός ήρωας στην τόσο απαιτητική καθημερινότητα. Το καλύτερο πρότυπο για τα μικρότερα αδέρφια!

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & LikeNancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …