Η παρακάτω συνταγή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες και σε ένα καλό δείπνο, γιατί η όψη της και η γεύση της δεν θυμίζουν την απλή ομελέτα. Στα παιδιά όταν την δοκιμάσουν αφήνει την αίσθηση της πίτσας, κάτι που λατρεύουν. Μην ξεχνάμε όμως, ότι τα υλικά είναι αγνά και πολύ υγιεινά.
Υλικά για ένα πυρέξ:
6 αβγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
8 πατάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κίτρινο τυρί
5 φέτες ζαμπόν
5 φέτες μπέικον
1 φλιτζανάκι του καφέ φρυγανιά τριμμένη
1 πιπεριά
Μανιτάρια (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Πρώτα από όλα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις τηγανίζουμε κανονικά, όπως και όταν τις τρώμε κανονικά. Στην συνέχεια, βάζουμε ελάχιστο λάδι στο πυρέξ και τις στρώνουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Έπειτα. τηγανίζουμε ελαφρώς το μπέικον, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα υγρά υλικά. Αμέσως μετά, κόβουμε και το ζαμπόν και το προσθέτουμε. Ψιλοκόβουμε επίσης, την πιπεριά και τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος περιχύνουμε το μείγμα στο πυρέξ με τις πατάτες και από πάνω βάζουμε όλα μας τα τυριά και την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (αναλόγως τον φούρνο μας).
Τρόποι σερβιρίσματος:
Αφού κρυώσει λιγάκι η ομελέτα μας, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και την βάζουμε σε μια πιατέλα. Είναι βέβαιο ότι οι καλεσμένοι δεν θα καταλάβουν ότι είναι ομελέτα. Αν την φτιάξετε σε στρογγυλό ταψί, τότε θα κοπεί σε τριγωνικά κομμάτια και θα μοιάζει με πίτσα, η οποία θα γίνει ανάρπαστη από τους μικρούς καλεσμένους.
Για να δείχνει πιο όμορφη, μπορούμε στον πάτο της πιατέλας να βάλουμε μαρουλόφυλλα.
Συνδυάζεται υπέροχα με σαλάτα του σεφ, αλλά και με βραστά λαχανικά.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!
Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: www.sintayes.gr
Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot