Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022
mple fws

Τι είναι το μπλε φως και πως επιδρά στην επιδερμίδα μας;

PenΑποφάσισα να σας γράψω αυτό το άρθρο γιατί πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο αφορά όλες μας. Σίγουρα δεν το είχαμε σκεφτεί μέχρι σήμερα. Ο λόγος είναι για το μπλε φως και πως επηρεάζει την όψη του βλέμματός μας.

Η όψη των ματιών μας αποκαλύπτει πολλά…

Το ξέρουμε και το διαπιστώνουμε καθημερινά, πως η περιοχή γύρω από τα μάτια αποκαλύπτει την ηλικία. Αποκαλύπτει όμως και τις άσχημες συνήθειες που έχουμε αποκτήσει. Το κάπνισμα, το τσιγάρο, το ξενύχτι και η κακή διατροφή είναι μερικές από τις αιτίες, που θα μας δημιουργήσουν λεπτές γραμμές γύρω από την περιοχή των ματιών.

Το βλέμμα προδίδει την ηλικία!

Σίγουρα το έχεις διαπιστώσει και εσύ. Αυτό που ίσως δεν γνώριζες είναι, ότι η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου αλλά και ο υπολογιστής έχουν μερίδιο ευθύνης. Σύμφωνα μα μελέτες, το μπλε φως που εκπέμπει η ακτινοβολία από κάθε είδους οθόνες, είναι η νέα απειλή.

Εάν προσέξεις μετά από παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη, θα δεις ένα πρήξιμο γύρω από τα μάτια και μια θαμπή όψη στο πρόσωπο. Οι κρέμες νέας τεχνολογίας, έχουν στην σύνθεσή τους αντιοξειδωτικά συστατικά όπου προστατεύουν το δέρμα από κάθε είδους ακτινοβολία.

Υπάρχει ιδανικό προϊόν για την αντιμετώπιση;

Υπάρχουν πλέον αρκετές μελέτες πάνω σε αυτό το θέμα και φυσικά αρκετές κρέμες. Μπορούμε να βρούμε το ιδανικό προϊόν στο φαρμακείο της γειτονιάς μας, όπου θα βρούμε στοχευμένες λύσεις για εμάς και τις ανάγκες μας.

Οι κρέμες από το φαρμακείο δεν υστερούν σε κάτι, δεν υπόσχονται θαύματα από την μια μέρα στην άλλη, αλλά βελτιώνουν την επιδερμίδα μας σταδιακά και στοχευμένα. Εξάλλου οι περισσότερες ανακαλύψεις, έρχονται από τα φαρμακευτικά εργαστήρια, όπου συνεργάζονται με δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς.

Η ανάγκη που έχει κάθε γυναίκα μπορεί να βρει λύση και το ανάλογο προϊόν. Μια κρέμα ματιών, ένας ορός η σωστή φροντίδα του δέρματος είναι λύσεις. Αλλά όπως έχουμε πει η σωστή διατροφή και γενικότερα ο τρόπος ζωής συνθέτουν το πακέτο το οποίο θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας.

Κάντε μασάζ και δεν θα χάσετε.

Το μασάζ, βοηθά στην μείωση των οιδημάτων στην περιοχή των ματιών. Απαλές ανοδικές κινήσεις στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι μια μορφή άσκησης όπου πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας. Αρκετές κρέμες, έχουν ενσωματωμένο απλικατέρ ή σπάτουλα, μεταλλικά, για να δροσίζουν και να καταπραΰνουν την περιοχή. Αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, ειδικά εάν βάλουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Η λάμψη είναι κάτι το οποίο θέλουμε όλες εμείς οι γυναίκες και αυτό το ξεκούραστο βλέμμα. Οι ελληνικές εταιρίες ενσωματώνουν αντιοξειδωτικά από την ελληνική φύση όπως ο κρόκος Κοζάνης (δες προηγούμενο άρθρο) στον ορό GOLDEN KROCUS SAFFRON EYE, αλλά και το τριαντάφυλλο δρα ευεργετικά.

Μια επίσκεψη, λοιπόν, στο φαρμακείο της γειτονιάς μας θα μας βοηθήσει να βρούμε το κατάλληλο προϊόν για εμάς.

Και μην ξεχνάς ότι η ομορφιά, έρχεται από την εσωτερική γαλήνη!

 

 

 

Σύνταξη: Ιωάννα Μαργέλη (Beauty Editor & Fashion Illustrator with Beauty Products)

Follow: @makeup_illustrations

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & LikeNancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Ιωάννα Μαργέλη

Η τέχνη είναι διαχρονική και μέσα από αυτή χρησιμοποιώντας τα καλλυντικά τα οποία αντιπροσωπεύουν το εφήμερο, φτιάχνω έργα τέχνης. Η δημιουργία αυτής της στήλης, έχει ως απώτερο σκοπό κάθε εβδομάδα να σας παρουσιάζω καινούργια προϊόντα ομορφιάς, να φτιάχνουμε ωραία έργα και να ανταλλάσσουμε απόψεις γύρω από την ομορφιά και την τέχνη. Είμαι η Μαργέλη Ιωάννα, Beauty Editor and Fashion Illustrator with Beauty Products. @makeup_illustrations #drawingwithbeautyproducts

Δείτε Επίσης

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ' έξω...

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ’ έξω…

Όταν περνάς κάποια δυσκολία στη ζωή σου, χίλιοι άνθρωποι να σου πουν «όλα θα πάνε …

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Ποιες τροφές και συμπληρώματα διατροφής θα σε βοηθήσουν

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι μία από τις πιο συχνές διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα. Ακόμα και …

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Τα περισσότερα παιδιά βγαίνουν νικητές

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Τα περισσότερα παιδιά βγαίνουν νικητές

  Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ο …

5 Λόγοι για να αναζητήσετε βοήθεια σε κέντρο Απεξάρτησης

5 λόγοι για να αναζητήσετε βοήθεια σε κέντρο Απεξάρτησης Πρώτος λόγος: Δεν μπορείτε να σταματήσετε …