Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Δανάη Μπάρκα- συνέντευξη!

Η Δανάη Μπάρκα έρχεται ως «Ουρανία» στην Πάτρα και μιλά αποκλειστικά στο Nancy’s Blog.

Pen

Η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός, Δανάη Μπάρκα μιλά αποκλειστικά στο Nancy’s Blog για την παράσταση «Ουρανία» στην οποία πρωταγωνιστεί και θα δώσει δύο παραστάσεις στην Πάτρα στις 14 και 15 Ιανουαρίου στο θέατρο Λιθογραφείον.

Η  παράσταση «Ουρανία» έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς ακούραστα, καθώς η Δανάη Μπάρκα που υποδύεται την «Ουρανία» δεν αφήνει περιθώριο με την ερμηνείας της να κουραστείς.

Ο ρόλος βασίζεται σε ένα κείμενο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, με ευρηματικές εναλλαγές μεταξύ του κωμικού και του τραγικού στοιχείου.

Λίγα λόγια για την Ουρανία!

Η Ουρανία είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν διαφέρει σε τίποτα από τη σημερινή νεολαία που αναζητά μανιωδώς τον έρωτα και τη φιλία σε ουτοπικά μέρη (όπως είναι τα social media.). Η «Ουρανία» δείχνει να υποφέρει από έλλειψη αγάπης, η οποία την κάνει να ζει βαθύτατα δυστυχισμένη στον ροζ μικρόκοσμό της. Έτσι, μην μπορώντας να προχωρήσει τη ζωή της ένα βήμα παρακάτω βιώνει την απόλυτη μοναξιά μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν μπορεί να κατανοήσει.

Η ερμηνεία της Δανάης Μπάρκα είναι καθηλωτική και κατά τη γνώμη μου δίνει επάξια την «απάντησή» της σε όσους βιάστηκαν να την κρίνουν και να τη συγκρίνουν με τη μητέρα της και αγαπημένη ηθοποιό, Βίκυ Σταυροπούλου.

Απόσπασμα σημειώματος του σκηνοθέτη:

«…. Η ανερχόμενη Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα, που θα μείνει στο μυαλό και την καρδιά σας για πολύ καιρό».

Δανάη πως είναι να πρωταγωνιστείς σε μια θεατρική παράσταση της οποίας η επιτυχία βασίζεται αποκλειστικά από τη δική σου ερμηνεία, καθώς πρόκειται για ένα μονόλογο 60 λεπτών;

«Καταρχάς είμαι τρομερά ευτυχισμένη που σε τόσο δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς συμμετέχω σε μια δουλειά που κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία. Το ότι είναι μονόλογος ωστόσο δεν σημαίνει ότι η επιτυχία οφείλεται σε μένα. Είναι μια ομαδική δουλειά που αν δεν υπήρχε το υπέροχο, αληθινό και σύγχρονο κείμενο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, αν δεν το σκηνοθετούσε με αυτή την ευαισθησία και ειλικρίνεια ο Γιώργος Σουλειμάν, αν δεν είχαμε τον art director μας, τον Κωνσταντίνο Γεωργαντά και την παραγωγή μας την «People Entertainment» τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. Και δεν το λέω απλά για να ειπωθεί, αλλά γιατί ισχύει.

Το θέατρο είναι ένα ομαδικό άθλημα απλώς αυτός που εκτίθεται  παίρνει και τα εύσημα..οι υπόλοιποι είναι οι αφανείς ήρωες.»

Πόσο δύσκολο ήταν να προσεγγίσεις τον ρόλο της «Ουρανίας;» Μίλησέ μας γι’ αυτό το κορίτσι!

«Κάθε ρόλος είναι δύσκολος και ιδιαίτερος. Ο συγκεκριμένος ίσως επειδή είναι ένα κορίτσι στην ηλικία μου που μπορούμε να ταυτιστούμε όλοι μπορεί να ήταν και ευκολότερο να εντοπίσω τα κοινά χαρακτηριστικά μας και να προσπαθήσω να την «καταλάβω». Ο δρόμος που επέλεξε ο Γιώργος κατά τη διάρκεια των προβών με ξεμπλόκαρε και με βοήθησε πάρα πολύ στο να αρχίσουμε να πλάθουμε την Ουρανία μας.

Η Ουρανία είναι ένας άνθρωπος εγκλωβισμένος στον ίδιο του τον εαυτό. Ερωτεύεται, κλαίει, εκμυστηρεύεται πράγματα για την οικογένεια της, γελάει και ξεσπάει, όπως όλοι μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι θεατές μέχρι σήμερα νομίζω ότι την αγάπησαν τόσο πολύ- το ότι έχει κομμάτια όλων μας.»

Πιστεύεις ότι λείπει η αγάπη στην εποχή μας και ότι συνιστά μια τιμωρία του ανθρώπου στον άνθρωπο, που προέρχεται από τον τρόπο που ζούμε και τις ανάγκες που δημιουργήσαμε;

«Δεν νομίζω ότι λείπει η αγάπη. Η αγάπη υπάρχει και πάντα θα υπάρχει γιατί είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης και όλοι το αντιλαμβανόμαστε αυτό. Πιστεύω, όμως, ότι λόγω δυσκολιών και απαισιοδοξίας την καταχωνιάζουμε μέσα μας και δημιουργούμε άμυνες για να προστατευτούμε από τους φόβους μας.

Η αγάπη είναι ένας από τους λόγους που αξίζει κάποιος να ζει.

Το γέλιο των φίλων μας είναι αγάπη, η φροντίδα της μαμάς μας είναι αγάπη, η αγκαλιά των ανθρώπων μας στα δύσκολα είναι αγάπη, το άγγιγμα του συντρόφου μας είναι αγάπη. Όλα είναι αγάπη και μόνο αν καταλάβουμε αυτό, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.»

Βρήκες στον εαυτό σου κοινά σημεία με την ηρωίδα που υποδύεσαι;

«Όλοι βρήκαν- και θα βρουν- κοινά σημεία με την «Ουρανία.» Αυτό είναι το μαγικό που έχει καταφέρει ο Γεράσιμος γράφοντας αυτό το κείμενο. Όλοι θα ταυτιστούν γιατί είναι ένα κείμενο βασισμένο στην αλήθεια που πάντα προκαλεί έντονα συναισθήματα. Ποιος δεν θα ταυτιστεί με έναν άνθρωπο που καταπιέζει τον εαυτό του επειδή πιστεύει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει; Ποιος δεν θα ταυτιστεί με έναν άνθρωπο που επηρεάζεται από τη σχέση του με τους γονείς του; Ποιος δεν θα ταυτιστεί με έναν άνθρωπο ερωτευμένο; Όλοι μας έχουμε περάσει από αναρωτήσεις και σκέψεις σε σχέση με τον εαυτό μας και τους γύρω μας και η Ουρανία αυτά τα φέρνει στην επιφάνεια και νομίζω και ελπίζω ότι μας ξεμπλοκάρει.»

Είναι ουτοπικό, είναι λάθος να ζει κανείς σε έναν μικρόκοσμο, ό,τι χρώμα κι αν έχει;

«Είναι φόβος. Είναι άμυνα του οργανισμού και του κάθε ανθρώπου για να προστατευτεί. Όλοι φοβόμαστε την απογοήτευση,την αποτυχία,την μη αποδοχή απ τους γύρω μας. Άρα πολλές φορές δημιουργούμε έναν κόσμο και κλεινόμαστε εκεί για να νιώθουμε ασφάλεια. Η μαγεία, όμως, αρχίζει εκεί που τελειώνει η «comfort zone» του καθενός μας. Ακόμα και η απογοήτευση, το κλάμα, η «αποτυχία» είναι εμπειρίες, είναι πράγματα που μας κάνουν σοφότερους και πιο δυνατούς. Αυτά πρέπει να τα απολαμβάνουμε αφού περάσει ο καιρός περισσότερο από τις χαρές, γιατί χάρη σ αυτά προχωράμε, προστατευόμαστε και ωριμάζουμε.»

Πώς βιώνεις την επιτυχία που έχει η παράσταση και τι σου λέει το κοινό που έρχεται να την παρακολουθήσει στο θέατρο;

«Χαίρομαι την επιτυχία της Ουρανίας, αλλά την απολαμβάνω με μέτρο και σύνεση. Σε αυτή την δουλειά πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για όλα. Με κάνει να θέλω να είμαι διπλά προσεκτική μετά από αυτή την παράσταση και θέλω να συνεχίσω να συμμετέχω σε δουλειές που έχουν τέτοια αποδοχή από τον κόσμο και έχουν τόσο ωραία πράγματα να πουν. Ο κόσμος είναι απίστευτα εκδηλωτικός. Μας αγκαλιάζουν κλαίγοντας, μας στέλνουν υπέροχα τρυφερά μηνύματα στο Ίνσταγκραμ, έρχονται 2 και 3 φορές να δουν την παράσταση. Συμβαίνει κάτι που δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να γίνει. Είναι πολύ συγκινητικό.»

Πώς σχολίασε την ερμηνεία σου η μαμά σου και αγαπημένη σε όλους μας ηθοποιός, Βίκυ Σταυροπούλου; Πιο αυστηρή είναι ως μαμά ή ως συνάδελφος- ηθοποιός;

Φωτογραφία: peoplegreece.com

«Είναι πολύ χαρούμενη με όλο αυτό που έχει γίνει με την Ουρανία. Είναι αυστηρή πάντα αλλά για καλό μου. Συγκινήθηκε όταν είδε την παράσταση και τις 2 φορές που ήρθε και μου είπε απλά να κάνω πάντα τόσο ωραίες συνεργασίες. Είναι αυστηρή ως συνάδελφος, αλλά επιεικής ως μαμά, οπότε είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός.»

Αν η ζωή σου ήταν έργο, τι τίτλο και τι ύφος θα της έδινες;

«Ή όλα ή τίποτα. Μου ταιριάζει σαν φράση γιατί περιλαμβάνει το χιούμορ της υπερβολής που με χαρακτηρίζει αλλά και το πείσμα που διαθέτω.»

Βρίσκεται η τηλεόραση στις επαγγελματικές σου βλέψεις; Θα πρωταγωνιστούσες αντίστοιχα σε μια τηλεοπτική σειρά;

«Μου αρέσει η τηλεόραση σαν μέσο. Είναι μεγάλη η δύναμη του να είσαι στα σπίτια των ανθρώπων, αλλά είναι επίσης μεγάλη ευθύνη οπότε θα ήθελα να μου συμβεί μόνο αν γίνει κάποια δουλειά που να με κάνει περήφανη να δουλεύω σε αυτήν.»

Ο κινηματογράφος είναι κάτι που σε γοητεύει;

«Πολύ. Είμαι μεγάλη φαν των ταινιών άσχετα αν δε θυμάμαι ποτέ τίτλους και ηθοποιούς. Θα ήθελα πολύ να συμμετέχω σε κινηματογραφική ταινία αλλά ισχύει το ίδιο με την τηλεόραση. Μόνο δηλαδή σε κάτι που θα νιώσω ότι μπορεί να προσφέρει στον θεατή. Λόγω οικονομικών δεδομένων γίνονται πολλές καλλιτεχνικές εκπτώσεις στο σινεμά και το καταλαβαίνω από τη μία αλλά από την άλλη πάντα θα ονειρεύομαι ταινίες καλοδουλεμένες από ανθρώπους που έχουν αισθητική και όραμα (σε αυτό το σημείο μπορείτε να μου ευχηθείτε ελεύθερα να δουλέψω με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη Χαχα)»

Πώς είναι για έναν νέο άνθρωπο να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα; Και κυρίως, πώς μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα;

«Δεν τα έχω πραγματοποιήσει όλα για να σου απαντήσω αυτή την ερώτηση αλλά για να μην θεωρηθώ αχάριστη φυσικά και ένα μεγάλο μέρος τους μου συμβαίνουν αυτή την εποχή.Είναι δύσκολο και εύκολο μαζί. Είναι δύσκολο λόγω εποχής και κατάστασης της χώρας μας αλλά είναι εύκολο αν πραγματικά το Θες να το κυνηγήσεις. Το καλό πάντα ανταμείβεται και κερδίζει. Όλα βέβαια έχουν να κάνουν με τα όνειρα του καθενός και με το τι συμβαίνει στον αντίστοιχο κλάδο του σ αυτή τη χώρα που σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Ήμουν τυχερή γιατί μετά την πρώτη οντισιόν για τον ρόλο της «Λολας» ενός αυτιστικού κοριτσιού που έκανα πριν 3 χρόνια ήρθαν προτάσεις που με έφεραν τώρα στην Ουρανία. Την τύχη μας όμως πρέπει να την κυνηγάμε και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Με προσπάθεια,συγκέντρωση και πίστη νομίζω μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.»

Τι θα ήθελες να  σου ευχηθώ να σου φέρει ο νέος χρόνος;

«Η ευχή που δέχομαι πάντα με χαρά έχει να κάνει με τη δουλειά μου- ίσως λόγω ηλικίας και πάθους μου γι’ αυτήν. Η υγεία είναι αυτονόητη ευχή, οπότε θα ήθελα να έρθουν ωραίες συνεργασίες, νέα πρότζεκτ και πολλή δουλειά.»

Δανάη σε ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που έδωσες αποκλειστικά στο Nancy’s Blog. Σου ευχόμαστε από καρδιάς το 2019 να σου φέρει πολλές επιτυχείς συνεργασίες. 

Ανυπομονούμε να έρθεις στην Πάτρα και να σε απολαύσουμε στην παράσταση που πρωταγωνιστείς ως «Ουρανία».

Σε ευχαριστώ θερμά για το δώρο που προθυμοποιήθηκες να δώσεις αποκλειστικά στους αναγνώστες μας που είναι: 2 διπλές προσκλήσεις (μια για τις 14/1 και μια για τις 15/1).

Καλή επιτυχία στην παράσταση «Ουρανία» στο Θέατρο Λιθογραφείον!

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics