Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Pen

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 χρόνια. Ήταν από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα που ασχολήθηκε ενεργά με αυτή την πλατφόρμα. Καθ’ όλη την πορεία του δημιουργεί χιουμοριστικά σκετσάκια και δική του μουσική μέσα από τα οποία εξωτερικεύει τις προσωπικές του ανησυχίες και σκέψεις. Έτσι, κατάφερε να αποκτήσει μεγάλο φανατικό κοινό και να κάνει διάφορες συνεργασίες με πολλούς διάσημους Youtubers.

Παράλληλα με το Youtube εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως υπεύθυνος επεξεργασίας βίντεο και οπτικών εφέ. Πρόσφατα άνοιξε νέο κανάλι το οποίο θα είναι αμιγώς gaming και ξεκίνησε δυναμικά την καριέρα του στο Tik – Tok.

Μέσα από αυτή την συνέντευξη θα μάθουμε για τα πρώτα του βήματα, καθώς και το πώς βλέπει ο ίδιος το κόσμο του Youtube.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το YouTube;

«Από μικρός ασχολούμουν με τα βίντεο τα οποία γύριζα, έκανα edit και μοιραζόμουν με γνωστούς και φίλους. Προφανώς όταν έμαθα για το YouTube ήθελα και εγώ να συμμετέχω σε αυτή την πλατφόρμα. Έχοντας κάνει διάφορα κανάλια, βρήκα επιτυχία στο κυρίως κανάλι μου αφού έκανα κάποια βίντεο εντελώς για πλάκα με σκοπό να τα στείλω στους φίλους μου. Πέραν από τα βίντεο ασχολούμουν πολύ με τη μουσική και έτσι αποφάσισα να ενώσω το χιούμορ μου, τις γνώσεις μου στο filmmaking και τη μουσική μου και να κάνω μουσικές παρωδίες με τις οποίες με γνώρισε ο περισσότερος κόσμος.»

Ποιοι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσής σου τότε και ποιοι τώρα;

«Παλιά, μεγάλη πηγή έμπνευσης ήταν ο Dave Days. Ένας Αμερικάνος youtuber ο οποίος ήταν από τους πρώτους στην πλατφόρμα. Έκανε μουσικές παρωδίες για επίκαιρα θέματα πάνω σε Pop Punk τραγούδια. Πλέον με εμπνέει πολύ η δουλειά του Βo Βurnham. Ένας απίστευτος κωμικός και σκηνοθέτης που εκφράζει τις απόψεις του, τα συναισθήματά του και το χιούμορ του με τη μουσική.»

Είχες στο μυαλό σου εξ’ αρχής πως κάποια μέρα θα βιοποριζόσουν από αυτό;

«Όταν ξεκίνησα, το YouTube ήταν πολύ μικρό στην Ελλάδα. Ήμουν από τους λίγους youtubers που ξεκίνησαν να βγάζουν έσοδα από διαφημίσεις και δεν θυμάμαι να υπήρχαν ακόμα χορηγοί στο χώρο. Για μένα τότε ήταν ένα χόμπι, ένας τρόπος να εκφραστώ και να μοιραστώ το υλικό μου με άτομα από όλη την Ελλάδα. Επίσης, είναι ένα είδος portfolio το οποίο μου έχει ανοίξει πολλές πόρτες στην καριέρα μου.»

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες στα πρώτα σου βήματα;

«Είναι περίεργο αλλά στην αρχή δεν είχα πολλές δυσκολίες. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, συμμαθητές και όσοι έβλεπαν το υλικό μου ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικοί. Τα πρώτα μου χρόνια στο YouTube με βοήθησαν να γνωρίσω απίστευτα και δημιουργικά άτομα, να μοιραστώ το χόμπι μου με χιλιάδες Έλληνες και μου πρόσφερε κάποιες από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις.»

Υπήρξε ποτέ η σκέψη να τα παρατήσεις;

«Αν και είχα ένα τέλειο ξεκίνημα, πολλά προβλήματα ακολούθησαν στην πορεία. Ένα από αυτά ήταν όταν ένα γύρισμα ενός βίντεο μου έφυγε εκτός ελέγχου και προκάλεσε αναστάτωση. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι κακό, αλλά μόνο η σκέψη τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν είχα δράσει διαφορετικά, με επηρέασε πάρα πολύ. Σταμάτησα να κάνω βίντεο για ένα διάστημα αλλά έχοντας μάθει από τα λάθη μου και γεμάτος ιδέες συνέχισα μετά από ένα χρόνο.»

Η επιλογή του να εγκατασταθείς στην Αγγλία σε βοήθησε και στον τομέα του YouTube;

«Καθόλου αλλά ήθελα πάρα πολύ να σπουδάσω σκηνοθεσία. Είναι πολύ πιο δύσκολο να ακολουθήσω την επικαιρότητα και να συνεργαστώ με άλλους δημιουργούς. Ακόμα και όταν έμενα εξωτερικό τα καλύτερά μου βίντεο τα γύριζα όταν επισκεπτόμουν την Ελλάδα.»

Πιστεύεις ότι στην Αγγλία είναι πιο εύκολο το να ασκήσεις αυτό το επάγγελμα και γιατί;

«Όχι και αν ήταν το κύριό μου επάγγελμα θα επέστρεφα στην Ελλάδα για να το ασκήσω. Αφού τελείωσα τις σπουδές μου στο Λονδίνο συνέχισα την καριέρα μου ως video editor και vfx artist και τώρα είμαι Senior editor σε μία εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όσα έσοδα μου προσφέρει το YouTube τα επενδύω στο υλικό μου. Αυτό που μου έχει προσφέρει η ζωή στο εξωτερικό είναι μία καλή και σταθερή δουλειά, η οποία μου επιτρέπει να αφιερώσω όσο χρόνο χρειάζομαι στο YouTube.»

Θεωρείς πως πλέον στο YouTube έχει επέλθει κορεσμός περιεχομένου ή υπάρχουν ακόμα καινοτόμες ιδέες;

«Σαφώς υπάρχουν ακόμα καινοτόμες ιδέες. Πιστεύω δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα και ειδικά στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό το πάνε σε άλλο επίπεδο και με ραγδαίες ταχύτητες. Για παράδειγμα ο Mr. Beast μόλις έκανε ένα βίντεο με budget 5 εκατομμύρια δολάρια και με υλικό καλύτερο από αυτό που έχει συνηθίσει ο κόσμος στην τηλεόραση. Είμαι σίγουρος πως οι νέοι δημιουργοί στην Ελλάδα έχουν πολλά να προσφέρουν στην πλατφόρμα!»

Μέσα από τα τραγούδια σου θέλεις να περάσεις κάποιο μήνυμα;

«Ανάλογα το θέμα του τραγουδιού. Πολλές φορές μου αρέσει να περνάω μηνύματα και απόψεις μέσα από τη δουλειά μου αλλά πιστεύω πως είναι εντάξει, μερικές φορές, ο σκοπός της μουσικής μου να είναι απλά να κάνει τον ακροατή να διασκεδάσει, να ξεχαστεί και να γελάσει.»

Υπάρχει κάποιος YouTuber που θα ήθελες να συνεργαστείς και δεν το έχεις κάνει;

«Ευτυχώς είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολλά δημιουργικά άτομα από το χώρο και πρόκειται να συνεργαστώ με πολλά περισσότερα. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό μου αλλά από μικρός ένα από τα πράγματα που μου άρεσε να βλέπω στην πλατφόρμα ήταν τους αγαπημένους μου δημιουργούς να συνεργάζονται. Οπότε σίγουρα είναι κάτι που προσπαθώ να κάνω και εγώ όσο περισσότερο μπορώ.»

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

«Έχω ήδη κάνει μία δυνατή αρχή στο tik-tok όπου κάνω συχνά σκετσάκια και έχω ξεκινήσει ένα δεύτερο κανάλι με gaming περιεχόμενο, το Puck Games. Τα σκετσάκια και τα games είναι μεγάλο κομμάτι του κύριου καναλιού μου και αποφάσισα να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο σε αυτά. Για το κύριο κανάλι μου έρχονται νέα τραγούδια, σειρές και ένα πολύ μεγάλο project που ετοιμάζω εδώ και καιρό.»

 

Το Nancy’s Blog και εγώ προσωπικά σε ευχαριστούμε για αυτή την ειλικρινή συνέντευξη. Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Youtube και στο νέο εγχείρημά σου στο Tik-Tok.

Ακολουθήστε τον Puck Redflix:

https://www.youtube.com/user/FuckedUpChannel

https://www.youtube.com/channel/UC0Npu9a4qIsCG7JiuqLXKXw

https://www.facebook.com/puckredflixfb

https://www.instagram.com/puckredflix/

https://www.tiktok.com/@puckredflix?lang=el-GR

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκούτης

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Γ. Ν. Χαλκιδικής: Δωρεά Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αξίας 11.000 ευρώ

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προέβη σε μια σημαντική δωρεά προς το …

Verified by ExactMetrics