Τρίτη , 30 Μαΐου 2023

Γ. Ν. Χαλκιδικής: Δωρεά Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αξίας 11.000 ευρώ

Pen

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προέβη σε μια σημαντική δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με σκοπό την ενίσχυση της Μ.Ε.Θ.. Η ανταπόκριση του κόσμου ως προς το ποσό που έπρεπε να συγκεντρωθεί για την αγορά του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ήταν άμεση και συγκινητική. Το Nancy’s Blog επικοινώνησε με τον δάσκαλο χορού και υπεύθυνο του Ομίλου, τον κ. Σάκη Παληογιάννη, ο οποίος μας μίλησε σχετικά με τη συγκεκριμένη δωρεά και για το ποσό που συγκεντρώθηκε για την αγορά ενός απινιδωτή, ενός ενισχυτή μέτρησης οξυμετρίας και ενός μόνιτορ σύγχρονης τεχνολογίας.

Κ. Παληογιάννη πείτε μας λίγα λόγια για τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

«Ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο που ασχολείται με την λαϊκή παράδοση. Ήταν πολύ συγκυριακή η ίδρυσή του. Όλα ξεκίνησαν το 1989, όταν για τις ανάγκες μιας εκπομπής της ΕΡΤ3 κληθήκαμε μια παρέα παιδιών που χορεύαμε μόνοι μας να πάρουμε μέρος σε αυτήν. Όταν ερωτηθήκαμε από το παραγωγό «ποιος είναι ο τίτλος του συλλόγου;»,  εμείς απαντήσαμε ότι «δεν έχει τίτλο». Τότε μας είπε πως δεν γίνεται να σας βγάλουμε έτσι, πρέπει να έχει έναν τίτλο. Από εκεί προέκυψε ο «Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης», τον οποίο τον ανέφερα εγώ χαριτολογώντας, υπό την έννοια πως δεν θα συνεχιζόταν μετά την εκπομπή.

Όμως, δεν ήταν έτσι, αφού ξεκινήσαμε με μια μικρή ομάδα 20 ατόμων και μπορώ να σας πω πως, στα 31 χρόνια, αν εξαιρέσουμε την χρόνια που διανύουμε, δεν υπήρξε μια χρονιά που να μην υπάρχει αύξηση των μελών μας. Αυτό δείχνει την ανάγκη του κόσμου να γνωρίσει τις ρίζες του αλλά και να αποκτήσει μια κοινωνικότητα. Ο όμιλός μας έχει περίπου 500 μέλη και κάποια στιγμή λειτουργούσαμε 17 τμήματα όλων των ηλικιών, από ένα παιδάκι 3 χρονών, χωρίς να υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας.»

Ποια ήταν η αφορμή για να προβείτε ως Χορευτικός Όμιλος στη συγκεκριμένη δωρεά; 

«Στα τέλη του Νοέμβρη του 2021 χάσαμε ένα πρώην συγχορευτή, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος του ομίλου και δάσκαλος, μα πάνω απ’ όλα πάρα πολύ καλός φίλος και σπουδαίος άνθρωπος. Από ένα τυχαίο γεγονός νόσησε από κορωνοϊό και δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει. Επειδή νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Πολυγύρου, έτσι αυθόρμητα προέκυψε η πρόταση από ένα μέλος μας να κάνουμε κάτι στη μνήμη αυτού του ανθρώπου αλλά και σε όσων έφυγαν τα τελευταία χρόνια από τη ζωή, πρόωρα.

Γι’ αυτό το σκοπό, ήρθαμε σε επαφή με τον Διοικητή του νοσοκομείου και ύστερα με τον Διευθυντή της εντατικής, ο οποίος μας γνωστοποίησε τι ανάγκες είχε η Μ.Ε.Θ. και στην συνέχεια συγκεντρώσαμε τα χρήματα και αγοράσαμε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που ήταν απαραίτητος.»

Τι ποσό έπρεπε να συγκεντρωθεί για την αγορά του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος;

«Αρχικά, να πω πως μας βοήθησε πάρα πολύ ο βουλευτής κ. Κώστας Γκιουλέκας, χωρίς να έχει υποχρέωση και ξεπεράσαμε γρήγορα την γραφειοκρατία. Σε μια μέρα στείλαμε την αίτηση πως θέλουμε να κάνουμε αυτή τη δωρεά και την επόμενη μας απάντησαν «ναι μπορείτε να την κάνετε». Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο Χορευτικός μας Όμιλος και τα μέλη μεταξύ τους καλέσαμε όποιον μπορεί να καταθέσει όποιο ποσό ήταν σε θέση.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω πως ο Όμιλος διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας, αδελφική θα έλεγα, με έναν χορευτικό όμιλο στο Γκρατς της Αυστρίας, ο όποιος για πολλά χρόνια είχε τον τίτλο «χορευτικός όμιλος Θεσσαλονίκης» και ανταποκρίθηκαν και εκείνοι  με συνεισφορά η οποία ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν, λοιπόν, γύρω στις 8.000 ευρώ και μετά από απόφαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου αποφασίσαμε, για να είναι ολοκληρωμένη η πρόταση, να συμπληρώσουμε από το ταμείο του συλλόγου. Έτσι φτάσαμε στις 11.000 ευρώ.»

Πως αισθανθήκατε τη στιγμή της παράδοσης του ιατροτεχνολογικού υλικού;

«Στις 29 Ιουνίου 2021, παραδώσαμε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Γ.Ν. Χαλκιδικής παρουσία του Διευθυντή και Αναισθησιολόγου – Εντατικολόγου της Μ.Ε.Θ., κ. Βασίλη Οραήλογλου και του Διοικητή του νοσοκομείου, κ. Κωνσταντίνο Δεδελούδη. Όλοι είμασταν φορτισμένοι λόγω του Ανδρέα και κάποιων άλλων ανθρώπων που έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας, οι οποίοι ήταν μέλη και συνεργάτες του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, ειδικά σε ένα μέρος που ξέραμε ότι νοσηλεύτηκε ένα άτομο δικό μας και δεν τα κατάφερε. Εμείς κάναμε αυτή τη δωρεά γιατί θέλαμε να ανακουφιστεί η ψυχή η δική μας και των μελών μας.»

 

Το Nancy’s Blog κι εγώ προσωπικά συγχαίρουμε το Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία του να προσφέρει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της Μ.Ε.Θ.. Ευχόμαστε ολόψυχα, με τη κίνησή σας αυτή, να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές στη μνήμη των συγχορευτών σας που έφυγαν από τη ζωή πρόωρα. Ο Θεός να σας έχει όλους καλά! Έχουμε ανάγκη από την ανθρωπιά σας. Είστε παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης στα social media:

Facebook & Instagram

 

Συνέντευξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκούτης, Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

525 Tailormade Wheelchairs: Η ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια στα μέτρα σου [Συνέντευξη]

Φαίδρος Παναγόπουλος: Η 525 φτιάχτηκε για να προσφέρει τη μέγιστη εξατομίκευση στην κατασκευή του αναπηρικού …