Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Η περιπέτεια 5 παιδιών.

Μια υπέροχη περιπέτεια 5 παιδιών που σε ταξιδεύει.

Pen

Ο θησαυρός της Βαγίας είναι μία υπέροχη περιπέτεια, της Ζωρζ Σαρή που κύριοι ήρωες του βιβλίου είναι 5 παιδιά και τα γεγονότα συμβαίνουν στην Αίγινα.

Ο Αλέξης, ο Κλου (Γάλλος φίλος του Αλέξη), η Λίνα (αδερφή του Αλέξη) και η Ζωή (μαμά του Αλέξη) ξεκίνησαν με τον «Πορτοκαλί Ήλιο» με προορισμό την Αίγινα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η αρχή βρίσκει τον Αλέξη να γκρινιάζει και να στεναχωριέται που δεν θα πάνε στον Πόρο, ως συνήθιζαν τα καλοκαίρια. Αντιθέτως οι υπόλοιποι και κυρίως η Ζωή χαίρονται με αυτή την αλλαγή. Και κυρίως η Ζωή, καθώς πάνε στην Βαγία, εκεί που πέρασε τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων.

Στο νησί βρίσκεται ήδη και τους περιμένει η φίλη της Ζωής, η Βέρα μαζί με τον γιο της  Άγγελο, αλλά και άλλη μια φίλη της Ζωής, η Σάσω με τις 2 κόρες της την Ράνια και την Σόφη. Τις 2 τελευταίες ο Αλέξης αρχικά τις αντιπαθεί πριν καν τις γνωρίσει.

Η περιπέτεια ξεκινάει με τον ερχομό της Νικόλ.

Η Νικόλ είναι μία οικογενειακή φίλη από την Γαλλία και είναι αυτή που άλλαξε φέτος τον προορισμό των διακοπών. Για την Νικόλ οι φετινές διακοπές συνδυάζονται με την δουλειά. Έχει μία αποστολή. Να συλλέξει πληροφορίες για έναν Γερμανό ασθενή της τον Χανς, όπου στην κατοχή ήταν στρατιώτης στη Βαγία. Φεύγοντας από τη Βαγία, έχοντας πάρει μετάθεση, πάτησε μία νάρκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να ξεχάσει τα γεγονότα αυτής της περιόδου. Με τις πληροφορίες που θα συλλέξει η Νικόλ θα μπορέσει να θυμηθεί ξανά.

Αποστολή όμως, γίνεται και ένας θησαυρός, που είχε κλέψει ο Γερμανός από μια οικογένεια στη Βαγία. Εκεί αρχίζει η περιπέτεια των 5 παιδιών, όπου παρά τις απαγορεύσεις των δικών τους και τους κινδύνους που υπάρχουν δεν το βάζουν κάτω.

Θα βρουν τελικά τον θησαυρό;

Η Νικόλ θα καταφέρει να συλλέξει στοιχεία που θα βοηθήσουν τον Γερμανό ασθενή της;

Ένα είναι το σίγουρο. Πώς κατά το διάβασμα, θα ταξιδεύετε με το μυαλό σας στα υπέροχα μέρη και μνημεία της Αίγινας και θα θέλετε να βρεθείτε εκεί, να ζήσετε και εσείς την ίδια περιπέτεια. Και στο τέλος κερδισμένοι θα είναι η φιλία και η αγάπη!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like: Nancy’s Blog nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

«Γινάτι»: Το συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου

Το «Γινάτι» είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπους και αληθινούς χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα …

«Το βασίλειο», του Jo Nesbo: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

Αν είσαι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας, τότε αυτό το καλοκαίρι πρέπει, οπωσδήποτε, να διαβάσεις «Το …

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Αυτά τα Χριστούγεννα ας κάνουμε ένα δώρο στους καλούς μας φίλους που όχι μόνο θα …

Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή σε μια πόλη που δεν σε θέλει;

«Η επιστροφή» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας» και διαδραματίζεται κυρίως …