Πέμπτη , Απρίλιος 18 2019
Αρχική / Εκπαίδευση / Book Corner / Μια υπέροχη περιπέτεια 5 παιδιών που σε ταξιδεύει.
Η περιπέτεια 5 παιδιών.

Μια υπέροχη περιπέτεια 5 παιδιών που σε ταξιδεύει.

Pen

Ο θησαυρός της Βαγίας είναι μία υπέροχη περιπέτεια, της Ζωρζ Σαρή που κύριοι ήρωες του βιβλίου είναι 5 παιδιά και τα γεγονότα συμβαίνουν στην Αίγινα.

Ο Αλέξης, ο Κλου (Γάλλος φίλος του Αλέξη), η Λίνα (αδερφή του Αλέξη) και η Ζωή (μαμά του Αλέξη) ξεκίνησαν με τον «Πορτοκαλί Ήλιο» με προορισμό την Αίγινα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η αρχή βρίσκει τον Αλέξη να γκρινιάζει και να στεναχωριέται που δεν θα πάνε στον Πόρο, ως συνήθιζαν τα καλοκαίρια. Αντιθέτως οι υπόλοιποι και κυρίως η Ζωή χαίρονται με αυτή την αλλαγή. Και κυρίως η Ζωή, καθώς πάνε στην Βαγία, εκεί που πέρασε τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων.

Στο νησί βρίσκεται ήδη και τους περιμένει η φίλη της Ζωής, η Βέρα μαζί με τον γιο της  Άγγελο, αλλά και άλλη μια φίλη της Ζωής, η Σάσω με τις 2 κόρες της την Ράνια και την Σόφη. Τις 2 τελευταίες ο Αλέξης αρχικά τις αντιπαθεί πριν καν τις γνωρίσει.

Η περιπέτεια ξεκινάει με τον ερχομό της Νικόλ.

Η Νικόλ είναι μία οικογενειακή φίλη από την Γαλλία και είναι αυτή που άλλαξε φέτος τον προορισμό των διακοπών. Για την Νικόλ οι φετινές διακοπές συνδυάζονται με την δουλειά. Έχει μία αποστολή. Να συλλέξει πληροφορίες για έναν Γερμανό ασθενή της τον Χανς, όπου στην κατοχή ήταν στρατιώτης στη Βαγία. Φεύγοντας από τη Βαγία, έχοντας πάρει μετάθεση, πάτησε μία νάρκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να ξεχάσει τα γεγονότα αυτής της περιόδου. Με τις πληροφορίες που θα συλλέξει η Νικόλ θα μπορέσει να θυμηθεί ξανά.

Αποστολή όμως, γίνεται και ένας θησαυρός, που είχε κλέψει ο Γερμανός από μια οικογένεια στη Βαγία. Εκεί αρχίζει η περιπέτεια των 5 παιδιών, όπου παρά τις απαγορεύσεις των δικών τους και τους κινδύνους που υπάρχουν δεν το βάζουν κάτω.

Θα βρουν τελικά τον θησαυρό;

Η Νικόλ θα καταφέρει να συλλέξει στοιχεία που θα βοηθήσουν τον Γερμανό ασθενή της;

Ένα είναι το σίγουρο. Πώς κατά το διάβασμα, θα ταξιδεύετε με το μυαλό σας στα υπέροχα μέρη και μνημεία της Αίγινας και θα θέλετε να βρεθείτε εκεί, να ζήσετε και εσείς την ίδια περιπέτεια. Και στο τέλος κερδισμένοι θα είναι η φιλία και η αγάπη!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like: Nancy’s Blog nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Γιάννης Παπαδόπουλος
Είμαι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων. Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει να ενημερώνομαι και να παρατηρώ τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές, τα γεγονότα την εξέλιξη μιας κοινωνίας. Να προβληματίζομαι με αυτά και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, γραπτώς, σε μία κόλλα χαρτί. Πλέον, τις μοιράζομαι στο Nancy's Blog, στο site που χωράει και σέβεται κάθε άποψη.

Δείτε Επίσης

Ένα παραμύθι για μια μοναχική λεύκα.

Ένα παραμύθι για τον έρωτα ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς κόσμους.

“Πάντα κοντά της θα γυρίζω. Για μας η αγάπη είναι τόσο ταιριαστή! Και έτσι θα …