Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Αρχική / Κοινωνικά / Ποιά είναι τα θετικά και ποιά τα αρνητικά του Ζυγού στη σχέση του;
Χαρακτηριστικά Ζυγού

Ποιά είναι τα θετικά και ποιά τα αρνητικά του Ζυγού στη σχέση του;

Pen 23 ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΥ –  22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Ζυγός μας, ο λεγόμενος «αισθηματίας» ανήκει στα «ζώδια του Αέρα» και χαρακτηρίζεται από πάθος, πραότητα, διπλωματία. Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο αρκετά ευαίσθητο και συναισθηματικό, είναι έντονος, αυθόρμητος και παιχνιδιάρης με τα συναισθήματά του. Λατρεύει την πολυτέλεια και την ποιότητα, γι’ αυτό και ξοδεύει αρκετά χρήματα κάνοντας «δωράκια» στον εαυτό του.

Ποιά τα χαρακτηριστικά του Ζυγού;

Ο Ζυγός δείχνει την αγάπη του προς τους άλλους δίνοντάς τους υλικά αγαθά, καθώς θεωρεί πως ένα υλικό αγαθό είναι ισχυρό αποδεικτικό αγάπης. Η διπλωματικότητά του είναι το κύριο χαρακτηριστικό του, μπορεί να πείσει με ευκολία κάποιον αφού θέτει ισχυρά επιχειρήματα.

Ο Ζυγός υποστηρίζει πάντοτε το δίκαιο, όταν υπάρχει λογομαχία θα ακούσει προσεκτικά τα λόγια σου και θα «ζυγίσει» τις απόψεις σου με τις δικές του. Θα θέσει λογικά επιχειρήματα για να υπερασπιστεί την άποψή του και όταν καταλάβει πως έχει λανθασμένη άποψη θα υποχωρήσει.

Είναι πάντοτε ευγενικός, που θεωρείται επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του. Ακόμα και το χιούμορ του περιέχει ποιότητα, δεν ξεφεύγει ποτέ όσον αφορά τα λόγια του. Δεν εκτιμά την χυδαιότητα και την εκποίηση, προτιμά ανθρώπους με ευγενικό χαρακτήρα, συνεσταλμένο χιούμορ, ήθος και διακριτικότητα.

Όσον αφορά τα αρνητικά του σε μια σχέση.

Δυσκολεύεται ιδιαίτερα να πάρει μια απόφαση ακόμη και αν τίθεται αρκετά σοβαρό ζήτημα, προτιμά να επιλέγει ο σύντροφός του για τον ίδιο και γενικότερα οι κοινές αποφάσεις του ζευγαριού πρέπει να παρθούν με τον σύντροφό του. Δεν ρισκάρει για να πάρει αποφάσεις χωρίς την συγκατάθεση του συντρόφου του, διότι φοβάται την απόρροια των αποφάσεών του. Αγαπά τον εαυτό του όσον κανέναν άλλον, οπότε στη σχέση σας πρέπει να δίνεις εκτός από συναισθήματα, επιβεβαίωση και προσοχή. Να τονίζεις το στυλ του και την ομορφιά του, καθώς αν παραλείψεις τις κολακείες, ο Ζυγός μας θα σε παραμελήσει, δεν θα σου δίνει ιδιαίτερη προσοχή. Έχει υπερβολική ανασφάλεια γι’αυτό πρέπει να τονίζεις το εγώ του. 

Μιας και μιλάμε για «εγώ», ο Ζυγός είναι ιδιαίτερα εγωιστής και υπεροπτικός. Θέλει να λειτουργείς με τον δικό του τρόπο (κοινώς όχι πολλές εξόδους, γιατί δεν θέλει να σε κοιτάζει κανείς… είσαι ιδιοκτησία του.). Ζηλεύει αρκετά, όμως, δεν θα το δείξει λόγω του εγωισμού του, αν και μέσα του «βράζει». Εν αντιθέσει θα κάνει σκηνές ζηλοτυπίας όταν βρίσκεστε οι δυο σας (άλλη μια Drama Queen στη λίστα μας).

Ένα επίσης αρνητικό χαρακτηριστικό του είναι το ψέμα!

Αναλυτικότερα, αποδεικνύει την αγάπη του με λόγια και με πράξεις, αλλά πιο σπάνια, ως παρορμητικό ζώδιο θα πει πράγματα που δεν εννοεί για να ξεφύγει από έναν τσακωμό ή μια κατάσταση θα πει ψέματα διότι δεν αντέχει την γκρίνια. Μπορεί να απιστήσει εύκολα σε μια σχέση, διότι ως πλεονέκτης θέλει πολύ προσοχή και όταν παραλειφθεί η κολακεία τότε δεν διστάζει να κάνει παράλληλη σχέση.

Όσον αφορά τα θετικά του χαρακτηριστικά…

Ο Ζυγός είναι ιδιαίτερα ρομαντικός και συναισθηματικός. Θα εκφραστεί γρήγορα, αλλά δεν θα πει πολλά. Οι λίγες λέξεις που θα σου πει θα έχουν νόημα.

Θα σε κερδίσει η ευστροφία του, το ήθος του και η ευγένειά του. Θα σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστός/ή με τα κοπλιμέντα του και τις μικρές συμβολικές του πράξεις. Θυσιάζει πολλά για μια αγάπη και είναι ιδιαίτερα προστατευτικός με τον σύντροφό του. Στην σχέση δεν του αρέσει η μονοτονία, αντίθετα λατρεύει τις εναλλαγές και τις εκπλήξεις. Έτσι δεν πρόκειται ποτέ η σχέση σας να γίνει μονότονη, αφού θα κάνει οτιδήποτε για να την ανανεώσει.

Ως «ζώδιο του αέρα» διαθέτει αυθορμητισμό για αυτό και δεν θα διστάσει στην οργάνωση ενός ταξιδιού (εσύ όμως θα αποφασίσεις το μέρος, γιατί έχουμε και θέματα αναποφασιστικότητας). Είναι εξπέρ στο φλερτ και πάντα με τα λόγια του θα σε σαγηνεύει. Δεν πρόκειται να σταματήσει να σε φλερτάρει και θα σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση.

Είναι αρκετά υποστηρικτικός, θα είναι δίπλα σου και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σε βοηθήσει όταν τον χρειαστείς. Οι εκπλήξεις και τα δωράκια δεν θα λείψουν από την σχέση σας.

Τέλος δεν ξεχνά ποτέ σημαντικές σας στιγμές, θυμάται τα πάντα και θα σε γοητεύσει το γεγονός ότι θυμάται σημαντικές για σένα ημερομηνίες ή στιγμές σας.

 

Ταιριάζει (ιδανικά) με: Παρθένο, Λέοντα,  Ζυγό, Δίδυμο, Ταύρο

Ταιριάζει (Λιγότερο) με: Αιγόκερω, Κριό, Τοξότη

Δεν ταιριάζει με: Ιχθύ, Σκορπιό, Καρκίνο

 

Σύνταξη: Μαρίλια Λιαποπούλου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Μαρίλια Λιαποπούλου

Είμαι η Μαρίλια Λιαποπούλου και λατρεύω να ασχολούμαι με τα ζώδια. Αγαπώ τα ταξίδια και οτιδήποτε vintage . Έμπνευσή μου; Τα συναισθήματά μου!

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …