Σάββατο , 21 Μαΐου 2022
Αρχική / Κοινωνικά / Π.Γ.Ν.Π: Το νοσοκομείο σαπίζει και κανείς δεν κάνει κάτι.
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών αιμορραγεί.

Π.Γ.Ν.Π: Το νοσοκομείο σαπίζει και κανείς δεν κάνει κάτι.

PenΑν τύχει και βρεθείτε στο Πανεπισημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, η εικόνα θα είναι τρομακτική τουλάχιστον. Αν δεν έβλεπες τον κόσμο έξω να κινείται και να μπαίνει μέσα, το πιθανότερο είναι να το περνούσες για εγκαταλελειμμένο κτίριο που κυκλοφορούν μόνο φαντάσματα.

Το νοσοκομείο «αιμορραγεί».

Με το που φτάνει και πλησιάζοντας το πολυόροφο κτίριο του νοσοκομείου, βλέπεις μια εικόνα κατεστραμμένου κτιρίου. Δεν θα μιλήσω για την κατάσταση στο εσωτερικό του νοσοκομείου αλλά στο εξωτερικό μέρος του.

Τοίχοι ξεφλουδισμένοι και ρωγμές. Σε άπειρα σημεία οι σοφάδες έχουν υποχωρήσει και τα σίδερα έχουν βγει έξω. Η υγρασία σε πολλά σημεία μαζί με την σκουριά φαίνονται σαν ένας καταρράκτης που λέκιασε τους τοίχους. Είναι σαν να πήρε κάποιος ένα σκερπάνι και έσκαψε το νοσοκομείο σε αμέτρητα σημεία γύρω γύρω.

Ένα κτίριο που φτιάχτηκε το 1987. Ένα κτίριο όπου μέσα του βρίσκονται εκατοντάδες ασθενείς και συνοδοί και προσωπικό. Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί όχι μόνο τον νομό Αχαΐας αλλά και γειτονικούς νομούς. Ένα κτίριο που έχει αφεθεί στην τύχη του και κανείς δεν μιλάει.

Αλήθεια κανείς δεν βλέπει την άθλια κατάσταση στην οποία είναι;

Γιατί όλες αυτές οι καταστροφές δεν έγιναν σε μία μέρα. Κανείς δεν ανησυχεί; Η Διοίκηση και το Υπουργείο τι κάνουν για αυτό; Δεν γνωρίζουν πως το νοσοκομείο είναι χτισμένο σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή όπου κάθε φορά που θα κουνάει θα επιδεινώνεται η κατάσταση;

Έστω και πούμε πως όλα αυτά είναι επιφανειακά. Τα σίδερα που έχουν βγει έξω και σκουριάζουν δεν χρησιμεύουν σε τίποτα; Τα βάλανε για το design; Ή στα απροστάτευτα τμήματα του τοίχου δεν μπαίνει υγρασία από τις βροχές με σκοπό να καταστρέφει το κτίριο σιγά σιγά;

Επιτρέπεται νοσοκομείο και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας να έχει αυτή την εικόνα; Να φοβάσαι που βρίσκεσαι μέσα;

Κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου; Το Υπουργείο; Το σίγουρο είναι πως ο καθένας θα πρέπει να δει το θέμα πιο σοβαρά και να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να ανακαινιστεί. Μιλάμε για την ασφάλεια τόσων ανθρώπων που βρίσκονται εκεί μέσα.

Μην περιμένουμε κάποια τραγωδία για να γίνει το αυτονόητο. Γιατί μπορεί να μην γίνει σήμερα ή αύριο ή σε 1 χρόνο αλλά όσο οι ζημιές επεκτείνονται και το κτίριο σαπίζει οι πιθανότητες μεγαλώνουν. Μέσα στο νοσοκομείο δίνεται καθημερινά μάχη για τη ζωή ανθρώπων, για να είναι υγιείς. Δεν γίνεται στο ίδιο κτίριο να φτάσουμε σε σημείο που να απειλούνται ζωές.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Κεταμίνη: Τι είναι η ουσία που ανιχνεύτηκε στην Τζωρτζίνα

Κεταμίνη: Τι είναι η ουσία που ανιχνεύτηκε στην Τζωρτζίνα

Αναισθητικό στην κτηνιατρική, ναρκωτικό του Βιετνάμ και ανακουφιστικό των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, η ουσία κεταμίνη …

Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Ελευθεριάνο, κατά της …

Πάτρα: Στον εισαγγελέα η μάνα των τριών παιδιών

Πάτρα: Στον εισαγγελέα η μάνα των τριών παιδιών

Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. …

Εαυτέ μου, συγγνώμη για όλα όσα σου έχω κάνει!

Εαυτέ μου, συγγνώμη για όλα όσα σου έχω κάνει!

Συγγνώμη εαυτέ μου! Τη μεγαλύτερη συγγνώμη τη χρωστάω σε εσένα! Για τις αγκαλιές, που δε …