Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών αιμορραγεί.

Π.Γ.Ν.Π: Το νοσοκομείο σαπίζει και κανείς δεν κάνει κάτι.

PenΑν τύχει και βρεθείτε στο Πανεπισημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, η εικόνα θα είναι τρομακτική τουλάχιστον. Αν δεν έβλεπες τον κόσμο έξω να κινείται και να μπαίνει μέσα, το πιθανότερο είναι να το περνούσες για εγκαταλελειμμένο κτίριο που κυκλοφορούν μόνο φαντάσματα.

Το νοσοκομείο «αιμορραγεί».

Με το που φτάνει και πλησιάζοντας το πολυόροφο κτίριο του νοσοκομείου, βλέπεις μια εικόνα κατεστραμμένου κτιρίου. Δεν θα μιλήσω για την κατάσταση στο εσωτερικό του νοσοκομείου αλλά στο εξωτερικό μέρος του.

Τοίχοι ξεφλουδισμένοι και ρωγμές. Σε άπειρα σημεία οι σοφάδες έχουν υποχωρήσει και τα σίδερα έχουν βγει έξω. Η υγρασία σε πολλά σημεία μαζί με την σκουριά φαίνονται σαν ένας καταρράκτης που λέκιασε τους τοίχους. Είναι σαν να πήρε κάποιος ένα σκερπάνι και έσκαψε το νοσοκομείο σε αμέτρητα σημεία γύρω γύρω.

Ένα κτίριο που φτιάχτηκε το 1987. Ένα κτίριο όπου μέσα του βρίσκονται εκατοντάδες ασθενείς και συνοδοί και προσωπικό. Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί όχι μόνο τον νομό Αχαΐας αλλά και γειτονικούς νομούς. Ένα κτίριο που έχει αφεθεί στην τύχη του και κανείς δεν μιλάει.

Αλήθεια κανείς δεν βλέπει την άθλια κατάσταση στην οποία είναι;

Γιατί όλες αυτές οι καταστροφές δεν έγιναν σε μία μέρα. Κανείς δεν ανησυχεί; Η Διοίκηση και το Υπουργείο τι κάνουν για αυτό; Δεν γνωρίζουν πως το νοσοκομείο είναι χτισμένο σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή όπου κάθε φορά που θα κουνάει θα επιδεινώνεται η κατάσταση;

Έστω και πούμε πως όλα αυτά είναι επιφανειακά. Τα σίδερα που έχουν βγει έξω και σκουριάζουν δεν χρησιμεύουν σε τίποτα; Τα βάλανε για το design; Ή στα απροστάτευτα τμήματα του τοίχου δεν μπαίνει υγρασία από τις βροχές με σκοπό να καταστρέφει το κτίριο σιγά σιγά;

Επιτρέπεται νοσοκομείο και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας να έχει αυτή την εικόνα; Να φοβάσαι που βρίσκεσαι μέσα;

Κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου; Το Υπουργείο; Το σίγουρο είναι πως ο καθένας θα πρέπει να δει το θέμα πιο σοβαρά και να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να ανακαινιστεί. Μιλάμε για την ασφάλεια τόσων ανθρώπων που βρίσκονται εκεί μέσα.

Μην περιμένουμε κάποια τραγωδία για να γίνει το αυτονόητο. Γιατί μπορεί να μην γίνει σήμερα ή αύριο ή σε 1 χρόνο αλλά όσο οι ζημιές επεκτείνονται και το κτίριο σαπίζει οι πιθανότητες μεγαλώνουν. Μέσα στο νοσοκομείο δίνεται καθημερινά μάχη για τη ζωή ανθρώπων, για να είναι υγιείς. Δεν γίνεται στο ίδιο κτίριο να φτάσουμε σε σημείο που να απειλούνται ζωές.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics