Παντρεύτηκα τον λάθος άνθρωπο...

Κάποτε ανέβηκα τα σκαλιά της εκκλησίας και παντρεύτηκα τον λάθος άνθρωπο.

Pen Προ ολίγων ημερών επισκέφτηκα μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία αφού μου σέρβιρε τον ελληνικό μου καφέ και με γλύκανε με 2 λουκούμια, έκατσε στο τραπέζι και με εξομολογητική διάθεση μου είπε: «Κάποτε ανέβηκα τα σκαλιά της εκκλησίας και παντρεύτηκα τον λάθος άνθρωπο.» Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη, όσο και η περιέργειά μου.

− Αναφέρεστε στον σύζυγό σας; (την ρώτησα κάπως διστακτικά.)

«Όχι, αναφέρομαι στον πρώην σύζυγό μου. Έχω κάνει 2 γάμους, ο ένας ήταν για τα μάτια του κόσμου και ο άλλος για τα μάτια τα δικά μου».

− Πώς είναι να παντρεύεσαι κάποιον που δεν αγαπάς, δεν είναι κοροϊδία; (την ρώτησα κάπως πιο θαρραλέα αυτή τη φορά.)

«Φυσικά και είναι, καθώς κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και ύστερα έναν άνθρωπο που ελπίζει πως θα γεράσει μαζί σου. Τα παλιά χρόνια, οι γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέρφια αποφάσιζαν για τις τύχες των κοριτσιών. Εκείνη την εποχή, όποιον σου έδιναν για γαμπρό δεν μπορούσες να πεις όχι», μου απάντησε κάπως νευρικά.

− Εκείνη την εποχή, από όσο γνωρίζω δύσκολα μια γυναίκα έπαιρνε διαζύγιο. Εσείς πώς το αποφασίσατε;

«Εγώ κορίτσι μου πριν ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας και παντρευτώ για πρώτη φορά είχα γνωρίσει ένα παλικάρι, το οποίο ήταν έτοιμο να έρθει στους δικούς μου να με ζητήσει. Δεν πρόλαβε, καθώς την ημέρα που θα ερχόταν εκείνος στο πατρικό μου, ήρθε ο πρώην άντρας μου καθώς τα είχε ήδη κανονισμένα με τον μεγαλύτερό μου αδερφό.

Δεν περιγράφεται εκείνη η στιγμή που άλλον περίμενα και άλλον είδα μπροστά μου».

− Δεν φέρατε αντίρρηση;

«Όχι, μόνο είπα ότι δεν μου άρεσε ο γαμπρός και η απάντηση ήταν ότι είχε πολλά λεφτά και θα με έκανε ευτυχισμένη. Άλλες εποχές.»

− Και τα χρήματά του σας έκαναν ευτυχισμένη;

«Όχι, ούτε μια μέρα δεν υπήρξα ευτυχισμένη σε αυτό τον γάμο. Δεν θέλησα ποτέ να με ακουμπήσει. Επί 20 ολόκληρα χρόνια έκλαιγα για τον άνθρωπο που ερωτεύτηκα και δεν πρόλαβα να του απολογηθώ για όσα έγιναν.»

− Πώς αποφασίσατε να χωρίσετε σε μια κοινωνία τόσο οπισθοδρομική;

«Για καλή μου τύχη μια μέρα έφτασε στα αυτιά μου ότι ο πρώην σύζυγός μου με απατούσε με μια άλλη παντρεμένη γειτόνισσα. Τότε άδραξα την ευκαιρία, τον παρακολούθησα και τους είδα με τα μάτια μου.

Του ζήτησα να μου χαρίσει την ελευθερία μου και εγώ δεν θα έλεγα πουθενά όσα είδα.

Έτσι πήρα την βαλίτσα μου κι έφυγα για την πρωτεύουσα.»

− Συναντήσατε ποτέ ξανά τον άνθρωπο που ερωτευτήκατε;

«Πολλές φορές. Ακόμα και σήμερα τον βλέπω καθημερινά!»

− Τί εννοείτε;

«Όταν πήγα να βρω δουλειά στην πόλη, στον δρόμο καθώς περπατούσα σκόνταψα και έπεσα στο έδαφος. Τότε ένας άντρας έτρεξε να με βοηθήσει να σηκωθώ. Όταν ξεθόλωσαν τα μάτια μου από την ντροπή της πτώσης δεν πίστευα αυτό που έβλεπα.

Ήταν το ξανθό παλικάρι που είχα ερωτευτεί με τη διαφορά ότι τα μαλλάκια του είχαν γκριζάρει.»

− Σας αναγνώρισε;

«Αμέσως! Δεν καταφέραμε να αρθρώσουμε πολλές λέξεις μόνο χαμογελούσαμε και από τα μάτια μας έτρεχαν τα δάκρυα σαν ποτάμι. Εκείνος είχε παντρευτεί; Όχι! Ποτέ δεν με ξεπέρασε, όπως κι εγώ. Του εξήγησα ακριβώς πως έγιναν τα πράγματα τότε και εκείνος απλά με συγχώρησε.»

− Γιατί δεν σας παντρεύτηκε;

«(Χαμογελάει κάπως πονηρά!) Με παντρεύτηκε καλή μου ύστερα από 5 μέρες. Αυτό το ξανθό παλικάρι είναι ο άντρας που έχω καθημερινά στο πλευρό μου επί 27 χρόνια. Δεν ξαναχωρίσαμε ποτέ, δεν λογοφέραμε ποτέ, αγαπηθήκαμε και αγαπιόμαστε μέχρι και σήμερα κάθε μέρα και πιο πολύ.

Μόνο ο θάνατος θα μας χωρίσει μια μέρα, αν και πού ξέρεις… μπορεί να φύγουμε μαζί, αγκαλιασμένοι και αγαπημένοι.»

Η συγκίνησή μου δεν μου επιτρέπει να θέσω κάποιο άλλο ερώτημα. Ξεροκαταπίνω και της εύχομαι να ζήσουν σαν τα ψηλά βουνά και να «φύγουν» μαζί, όπως το επιθυμεί.

Η ευχή της προς κάθε νέο άνθρωπο είναι να παντρευτεί μόνο από αγάπη και να ζήσει έναν τόσο ευτυχισμένο γάμο όσο είναι ο δικός της.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Μικαέλα Κολλιοπούλου: Μία αθλήτρια του Muay Thai γεννημένη για την κορυφή

Η Μικαέλα Κολλιοπούλου είναι μια 28χρονη αθλήτρια. Έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με αρκετά μαχητικά αθλήματα …

Στέλλα Καλλέ: «Έκλαψα πολύ γράφοντας σκηνές βίας ή θανάτων.»

Στέλλα Καλλέ: «Έκλαψα πολύ γράφοντας σκηνές βίας ή θανάτων.»

Το Nancy’s Blog έχει τη χαρά να φιλοξενεί σε μία όμορφη συνέντευξη την κα Στέλλα …

Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Ψυχή: Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν! Σίγουρα, κάπου, κάποτε θα τους …

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Verified by ExactMetrics