Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Στη δολοφονία της Ελένης είμαστε όλοι συνένοχοι.

Στην δολοφονία της Ελένης είμαστε συνένοχοι με την σιωπή μας.

PenΣυγκλονίζουν ολοένα και περισσότερο όσα έρχονται στην δημοσιότητα για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η έρευνα που έγινε στο εξοχικό σπίτι του 21χρονου Έλληνα όπου έλαβε μέρος η αποτρόπαιη δολοφονία, έδειξε το μέγεθος της τραγωδίας. Αίμα σε διάφορα μέρη του σπιτιού, αλκοόλ και ένα μαχαίρι στραβωμένο. Πιθανότατα με αυτό επιτέθηκαν στην Ελένη πέραν του σιδέρου και δείχνει με πόση μανία την δολοφόνησαν και πόσο υπέφερε στα χέρια τους αυτή η άτυχη φοιτήτρια.

Σοκάρουν όμως και οι καταγγελίες από άλλες κοπέλες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, 2 μήνες μετά την δολοφονία.

Όπως όλα δείχνουν  η Ελένη Τοπαλούδη δεν είναι το μόνο θύμα των δραστών. Τουλάχιστον του 19χρονου Αλβανού από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Μετά από την επίσημη καταγγελία μιας 19 χρονης κοπέλα με ειδικές ανάγκες, πως είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 19χρονο Αλβανό και έναν 23χρονο Ρομά 3 ημέρες μετά από την δολοφονία της Ελένης, ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες από κοπέλες που είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον 19χρονο.

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες της Ελένης είναι μέλη ενός κυκλώματος, όπου έβρισκαν νεαρές κοπέλες τις βίαζαν και κατόπιν τις απειλούσαν για να μην μιλήσουν.

Η σιωπή της κοινωνίας συνένοχη των βιασμών και της δολοφονίας.

Ξαφνικά κοπέλες που ήταν έτοιμες να καταγγείλουν και επίσημα τον βιασμό τους στις αρχές έκαναν πίσω. Σαν κάτι να τους τρομοκράτησε. Από ότι φαίνεται στην κοινωνία της Ρόδου, αρκετοί γνώριζαν τι συμβαίνει και πως φυσικά πως σε αυτή την ιστορία δεν είναι μόνο οι 2 δράστες της Ελένης και ο 23χρονος Ρομά. Αλλά έχουν επιλέξει την σιωπή γιατί κάτι τους τρομάζει.

Δεν γίνεται σε μια μικρή κοινωνία (γιατί δεν μιλάμε για την Νέα Υόρκη) να μην είχε δει ή να μην είχε ακούσει κάποιος κάτι. Απλά σε μια μικρή κοινωνία, όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, φοβάται όποιος γνωρίζει να μιλήσει και να πει όσα ξέρει. Με αποτέλεσμα να γίνεται συνένοχος σε ότι συμβαίνει.

Είναι γενικό το κακό στην Ελλάδα να μην μιλάμε.

Έχει φανεί σε πολλές περιπτώσεις. Σε εξαφανίσεις, σε περιπτώσεις εξιχνιάσεων δολοφονίας, σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Ακόμα και οι ίδιοι μπορεί να έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση. Που να έπρεπε να έχουμε μιλήσει αλλά σιωπήσαμε. Σιωπήσαμε γιατί φοβόμαστε για εμάς και την οικογένεια μας. Φοβόμαστε για να μην μας πουν και ρουφιάνους.

Τρανό παράδειγμα για το τι συμβαίνει στην κοινωνία μας είναι όσα συμβαίνουν αρκετές φορές στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στο “Φως στο Τούνελ”. Τις περισσότερες φορές που πάει στα μέρη όπου έχει προκύψει μια εξαφάνιση, στην προσπάθεια να συλλέξει μαρτυρίες για να λύσει το γρίφο, βρίσκει πόρτες κλειστές και στόματα κλειστά.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …