Σάββατο , 5 Δεκεμβρίου 2020
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Όταν ζωγραφίζουν τα παιδιά, αποτυπώνουν την ψυχή τους!
zografiki

Όταν ζωγραφίζουν τα παιδιά, αποτυπώνουν την ψυχή τους!

PenΗ ζωγραφική είναι ένα μέσο έκφρασης, φαντασίας και ελευθερίας. Μέσα από τις ζωγραφιές βγαίνει ένας νέος κόσμος, όμορφος και παραμυθένιος. Πάνω σε μια κόλλα χαρτί μπορεί να ξεδιπλωθεί αβίαστα η φαντασία των παιδιών και να περάσει πολλά μηνύματα για τον ψυχικό τους κόσμο.

Οι ζωγραφιές των παιδιών φανερώνουν την αλήθεια τους. Από τις ζωγραφιές τους βγαίνει η αθώα τους ψυχή και αυτός ο όμορφος κόσμος τους.

Δεν υπάρχει παιδάκι που να μην ζωγραφίζει. Αν παρατηρήσετε την ζωγραφιά του θα καταλάβετε πολλά για τον εσωτερικό του κόσμο.

Κάθε σελίδα του μπλοκ ζωγραφικής είναι και ένα όνειρο!

Όταν ζωγραφίζει το παιδί σας, πηγαίνετε δίπλα του και ρωτήστε το να σας περιγράψει αυτό που δημιούργησε. Η φαντασία του καλπάζει και μέσα από αυτήν βγαίνει μια μικρή ιστορία.

Η πιο συχνή ζωγραφιά είναι το σπιτάκι με τα δέντρα. Αυτή η εικόνα βγάζει μια γαλήνη, μια ομορφιά της φύσης και την απόλυτη ελευθερία.

Πολλά παιδάκια ζωγραφίζουν λουλούδια, τα λουλούδια τα αγαπούν επειδή είναι όμορφα και έχουν πολλά χρώματα. Επίσης, τα έχουν συνδυάσει με την αγάπη. Δεν σας έχει τύχει να σας πουν: «αυτό το λουλούδι θα το πάω στην κυρία μου;»

Τα κοριτσάκια ζωγραφίζουν πριγκίπισσες.

Ζωγραφίζουν πριγκίπισσες γιατί ζουν στον αθώο και ονειρικό κόσμο των παραμυθιών. Μαγεύονται από τα φορέματα, από τα χρώματα και από την χρυσόσκονη. Ο κόσμος της ψυχής τους είναι ένα παραμύθι και η ζωή τους μια δράση με χαρούμενο τέλος. 

Ζωγραφίστε μαζί με τα παιδιά σας!

Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και αφήστε την φαντασία σας να συνδεθεί με την φαντασία των παιδιών σας. 

Πριν ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε, ξεκινήστε την αφήγηση μιας όμορφης ιστορίας και μετά πάρτε το μπλοκ ζωγραφικής και φτιάξτε ένα όμορφο τοπίο μαζί με το παιδί σας. 

Ο χρόνος που θα περάσετε μαζί ζωγραφίζοντας είναι πολύτιμος και τόσο όμορφος. Τα παιδιά σας μετά θα δείχνουν την ζωγραφιά που φτιάξατε μαζί γεμάτα καμάρι και υπερηφάνεια. 

Μετά από χρόνια θα βλέπετε στα ενθύμια τις ζωγραφιές που φτιάξατε μαζί με το παιδί σας και θα σας περνά από το μυαλό αυτή η στιγμή, η οποία θα έχει αποτυπωθεί στο χαρτί.

 

 

Προσοχή μεγάλη!

Τα παιδιά όπως προανέφερα ζωγραφίζουν ως επί το πλείστον χαρούμενες ζωγραφιές. Ωστόσο, υπάρχουν και παιδιά που αποτυπώνουν στο χαρτί έναν άλλον εσωτερικό κόσμο, που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους δασκάλους και τους γονείς.

Αν δείτε το παιδί σας να ζωγραφίζει θυμωμένα πρόσωπα ή να μουτζουρώνει με μαύρο χρώμα πολλά σημεία της ζωγραφιάς του, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στον λόγο που δεν είναι χαρούμενο και δεν χρησιμοποιεί τα χαρούμενα χρώματα της χρωματικής παλέτας. 

Σε κάθε περίπτωση οι ζωγραφιές των παιδιών «μιλούν» για την ψυχοσύνθεση τους και οφείλουμε γονείς και δάσκαλοι να τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας και να μην τις αγνοούμε! 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Μπαμπά μου θα είσαι πάντα ο βασιλιάς μου και εγώ η πριγκίπισσα σου!

Μπαμπά μου θα είσαι πάντα ο βασιλιάς μου και εγώ η πριγκίπισσα σου!

Ο μπαμπάς στη ζωή ενός παιδιού παίζει το ίδιο σημαντικό ρόλο με τη μαμά! Πολλοί …

Εργαζόμενη μητέρα 4 παιδιών απαντά στο πως τα προλαβαίνει όλα!

Εργαζόμενη μητέρα 4 παιδιών απαντά στο πως τα προλαβαίνει όλα!

Έχετε σκεφτεί ποτέ σας ποιες είναι οι πιο κοινές ερωτήσεις που σας κάνει κάποιος; Εξαιρείται …

Τρομερά δίχρονα! Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε λίγο στον κόσμο τους;

Τρομερά δίχρονα! Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε λίγο στον κόσμο τους;

 Τρομερά δίχρονα! Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε λίγο στον κόσμο τους; Είμαι σίγουρη πως αν …

Μήπως κακοποιείς συναισθηματικά, άθελά σου, το παιδί σου;

Μήπως κακοποιείς συναισθηματικά, άθελά σου, το παιδί σου;

Ήξερες πως όποτε συγκρίνεις το παιδί σου το κακοποιείς συναισθηματικά; Η πιο ύπουλη και συχνή …