Παρασκευή , 5 Ιουνίου 2020
Αρχική / Εκπαίδευση / Book Corner / Ένα βιβλίο για το πώς η αγάπη για την ελευθερία απομακρύνει κάθε φόβο.
Ο δρόμος προς την ελευθερία για την Νουρ.

Ένα βιβλίο για το πώς η αγάπη για την ελευθερία απομακρύνει κάθε φόβο.

PenΤο να αφήσεις πίσω την πατρίδα σου δεν είναι επιλογή. Το να αφήσεις γονείς, φίλους και σπίτι επίσης δεν είναι επιλογή. Επιλογή είναι όμως να κυνηγήσεις το όνειρο. Το όνειρο προς την ελευθερία.

Έτσι και η Νουρ ένα ασυνόδευτο παιδί απ’ τη Συρία που ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα. Και έσερνε επί 2,5 ώρες μια βάρκα μέχρι να δει τον κάθε πρόσφυγα να φτάνει στη στεριά.

Άφησε πίσω πατρίδα και όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα για να κυνηγήσει το όνειρο της ελευθερίας που θα την οδηγήσει στο προσωπικό της όνειρο που είναι να γίνει πιλότος.

Η Νουρ έχει μαζί της την γάτα της Κατιμπάν( στα αραβικά σημαίνει βιβλίο). Είναι ότι της έχει απομείνει σαν προίκα απ’ την παλιά της ζωή.

Η Νουρ καταφέρνει να χτίσει μια νέα ζωή με κουράγιο και θάρρος.

Βρίσκει νέους φίλους όμως χάνει την Κατιμπάν. Ο αγαπημένος της φίλος Μύρωνας αναλαμβάνει να ξεκινήσει το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού».

Η Νουρ όμως αναγκάζεται να συνεχίσει το δικό της ταξίδι και η επομένη στάση είναι η Γερμανία.

Εκεί ξανασυναντά μια μεγάλη της αγάπη, το κολύμπι και γνωρίζει έναν ακόμα άνθρωπο που μπαίνει στον κύκλο της των χαμογελαστών ανθρώπων,το δάσκαλο της που είναι ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη.

Η Νουρ καταφέρνει και παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο με την ομάδα των παιδιών που έχουν αφήσει  την πατρίδα τους για να κυνηγήσουν μια καλύτερη ζωή.

Το ζήτημα των ‘’ασυνόδευτων παιδιών’’ προσεγγίζεται σε αυτό το βιβλίο με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα. Σε κάθε του σελίδα αντανακλάται η δύναμη αυτών των παιδιών, η δίψα τους για τη ζωή και την ελπίδα. Το πώς ο φόβος παραγκωνίζεται από την αγάπη για την ελευθερία.

Ένα βιβλίο που έχει να χαρίσει πολλά όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Μας φέρνει πιο κοντά στο ζήτημα των προσφύγων και μας κάνει να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Μπορείτε να διαβάσετε ιστορίες ασυνόδευτων παιδιών  στην ιστοσελίδα ή στα social media της ΜΕΤΑδρασης.

 

Σύνταξη: Γεωργία Μαυρίδου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γεωργία Μαυρίδου

Γεωργία Μαυρίδου

Δείτε Επίσης

H Δούκισσα της Πλακεντίας: Ένα εξαιρετικό βιβλίο βασισμένο σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα

H Δούκισσα της Πλακεντίας: Ένα εξαιρετικό βιβλίο βασισμένο σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα

Η «Δούκισσα της Πλακεντίας» είναι ένα υπέροχο κατά την γνώμη μου και ευκολοδιάβαστο βιβλίο. Κάνει …