Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Σήμερα η κηδεία του άτυχου Εύζωνα Σπύρου Θωμά,

«Το τελευταίο αντίο» σήμερα στον Πατρινό Εύζωνα Σπύρο Θωμά.

PenΣήμερα συγγενείς και φίλοι θα πουν «το τελευταίο αντίο» στον 24χρονο Εύζωνα από την Πάτρα Σπύρο Θωμά, που έσβησε ξαφνικά, το βράδυ της Πέμπτης. Η τελευταία πράξη θα παιχτεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών στις 3 μ.μ, όπου ο άτυχος Εύζωνας θα συνοδευτεί στην τελευταία του κατοικία με όλες τις στρατιωτικές τιμές.

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που ερχόταν.

Ο Σπύρος, υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στην Αθήνα ως Εύζωνας. Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Έκανε τις υπηρεσίες που του αναλογούσαν εκείνη την ημέρα και μόλις γύρισε από το τελευταίο του νούμερο στις 20.00 ξάπλωσε. Στις 22.15 το βράδυ άλλοι στρατιώτες πήγαν να τον ξυπνήσουν για την καθιερωμένη βραδινή αναφορά. Ο Σπύρος στην προσπάθεια του να σηκωθεί λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο αλλά είχε ήδη σβήσει. Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που συνέβη. Δεν είχε παραπονεθεί και οι εξετάσεις που πέρασε όταν κατατάχτηκε στο στρατό δεν έδειξαν πως είχε κάποιο πρόβλημα.

Θρήνος από την είδηση.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Μια οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο λεβέντης τους δεν ήταν πια κοντά τους. Στο πένθος βυθίστηκαν συγγενείς, φίλοι και η ομάδα του Προμηθέα Πατρών, όπου έπαιζε μπάσκετ τα τελευταία χρόνια ο άτυχος Σπύρος. Ο Προμηθέας με την είδηση του θανάτου του 24χρονου Σπύρου έγραψε:

«Σοκαρισμένη η Οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά. Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε.

Καλό ταξίδι Σπύρο…»

Όλοι μιλούν για ένα καλό παιδί, με αγάπη για την πατρίδα του.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό του Σπύρου. Κανείς δεν έχει να πει κακή κουβέντα για τον Σπύρο. Μόνο τα καλύτερα. Ένα καλό παιδί, ένας λεβέντης, που αγαπούσε την οικογένεια του, τους φίλους του, την ομάδα του και την πατρίδα του. Γι αυτό και επέλεξε να υπηρετήσει την πατρίδα του στην Προεδρική Φρουρά, γι αυτό επελέξε να περάσει την απαιτική εκπαίδευση και να υπηρετήσει υπερήφανα σαν Εύζωνας.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics