Ανάγκασαν μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να τον ξεχωρίζουν.

Αδιανόητο: Ανάγκασαν μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να τον ξεχωρίζουν στο προαύλιο (pics)

PenΑποφασισμένη για όλα είναι η μητέρα ενός ανήλικου μαθητή από το Λονδίνο, όταν διαπίστωσε ότι ο αυτιστικός γιος της υποχρεώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου όπου φοιτά να φοράει ένα φωσφορίζον γιλέκο, ώστε οι καθηγητές κι οι συμμαθητές του να μπορούν να τον.. ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο επτάχρονος Τσάρλι Λόγκαν πήγε φέτος για δεύτερη χρονιά στο δημοτικό σχολείο Cherry Lane της βρετανικής πρωτεύουσας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να τον αναγκάσουν να φοράει ένα πορτοκαλί γιλέκο κατά τις ώρες του διαλείμματος, ώστε οι καθηγητές του να μπορούν να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους μαθητές, καθώς είναι αυτιστικός.

Μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα του Τσάρλι, Τζοάν Λόγκαν, διαπίστωσε το παραπάνω γεγονός αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αφότου οι υπεύθυνοι έντυναν με το πορτοκαλί γιλέκο τον 7χρονο γιο της, ενώ στις αιτιάσεις της προς τη διεύθυνση του σχολείου, όλες οι απαντήσεις που έλαβε έκαναν λόγο για «μέτρα προστασίας του αγοριού λόγω του αυτισμού».

Η μητέρα, όμως, του Τσάρλι, η οποία είναι μητέρα ακόμα τεσσάρων παιδιών (όλα με αυτισμό) δεν ικανοποιήθηκε από τα λεγόμενα της διεύθυνσης του σχολείου, αποφασίζοντας παράλληλα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι ο γιος της πέφτει συστηματικά θύμα διακρίσεων λόγω του αυτισμού.

Η ίδια δηλώνει πως η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν αφορά στο συμβολικό ποσό που ζητάει ως αποζημίωση από το σχολείο, αλλά στον σεβασμό κάθε μαθητή ανεξάρτητα από όποια ιδιαιτερότητα μπορεί να έχει ο καθένας, ενώ εμφανίζεται αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος, ώστε ο κατάπτυστος αυτός διαχωρισμός να μην εμφανιστεί ξανά σε κανένα από τα σχολεία της βρετανικής επικράτειας.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.

 

 

Πηγή άρθρου: gazzeta.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics