Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά, Φωκά.

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά, Φωκά

Pen«Ναι», με συντριπτική πλειοψηφία, είπε η Βουλή στην άρση ασυλίας τριών μελών του Σώματος, τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά και Αριστείδη Φωκά.

Συγκεκριμένα, για τον Ανδρέα Λοβέρδο 213 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και ένας «όχι».

Για τον Μάριο Σαλμά 209 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 4 «όχι».

Για τον Αριστείδη Φωκά 212 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 3 «όχι».

Η άρση της ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο ζητήθηκε για την υπόθεση Novartis, η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και η άρση της ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά για ιδιωτική υπόθεση, μετά από μήνυση που του είχε κάνει πολίτης.

Λοβέρδος: Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης, ενώ, όπως είπε, τους σκευωρούς θα τους συντρίψει.

Ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε λόγο για αδίστακτους κακοποιούς που δεν ορρωδούν προ ουδενός και για κανέναν λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον.

Μάλιστα χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται, όπως είπε, στη στοχοποίησή του εγκληματίες της συμφοράς.

Σαλμάς: Ορισμός της σκευωρίας η υπόθεση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς στη δική του ομιλία για την άρση ασυλίας του όσον αφορά την υπόθεση αρθροσκοπησεων κάλεσε όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν την άρση ασυλίας του έτσι ώστε η υπόθεση να φτάσει σύντομα στο ακροατήριο και να δικαιωθεί..

Ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι στα 20 χρόνια που είναι βουλευτής είναι η πρώτη φορά που έρχεται θέμα άρσης ασυλίας του. Έκανε λόγο για στημένη σκευωρία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ευθέως τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο που ΕΟΠΠΥ.

«Η Υπόθεση αυτή είναι ο ορισμός της σκευωρίας . Υπάρχουν Εμπάθεια, ταπεινά κίνητρα και η κομματική ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΟΠΠΥ Γεωργακοπούλου που τον οδήγησαν να κάνει έλεγχο σε μένα.

Γιατί; Γιατί τον πιάσαμε ως γιατρό με την γίδα στην πλάτη το 2008 στην Πάτρα να πληρώνεται πέντε μήνες εφημερίες που ποτέ δεν έκανε. Αυτό αποτυπώθηκε στο πόρισμα των επιμελητών υγείας. Επειδή ήταν πλημμέλημα παραγράφηκε στην πενταετία.

Ο Πολάκης κρύβεται πίσω από την όλη έρευνα της υπόθεσης».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας ανέφερε ότι για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων όλα έγιναν νόμιμα όπως υποδείχτηκε από την διοίκηση και όλα έγιναν προς το συμφέρον των ασθενών που ο ίδιος υπηρετεί ως γιατρός και ως άνθρωπος με απόλυτη ηθική.

«Η δικαστική διαχείριση αυτής της υπόθεσης που όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της εξεταστικής είναι παιδευτικού και όχι ποινικού χαρακτήρα δεν ωφελεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εμένα βλάπτει. Βλάπτει όμως αυτό που συμβολίζει ο Σαλμάς. Πληγώνει τους απλούς ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό που η πορεία μου σηματοδοτεί και συμβολίζει. Του έντιμου αυτοδημιούργητου ανθρώπου, καταξιωμένου γιατρού που δεν είχε καμία ανάγκη την πολιτική παρά μόνο να προσφέρει. Και όλοι σας ξέρετε για την συμβολή μου στην εξοικονόμηση 1,5 δις ευρώ το χρόνο από τις αποφάσεις μου δηλαδή από το 13 μέχρι σήμερα 8 δις ευρώ. Σίγουρα όμως όλοι σας δεν γνωρίζετε ότι μετά την λήξη της θητείας μου δεν εύρισκα κλινική να χειρουργήσω γιατί έβαλα τον κλειστό προϋπολογισμό με 300 εκ. λιγότερο και το claw back στις κλινικές και διαγνωστικά. Και πήγαινα στην Κύπρο να χειρουργώ πρώην Υπουργός Υγείας και μετά το 2014 σε ένα υπόγειο στην Βοστώνη να μάθω στο νοσοκομείο του Harvard νέες τεχνικές για να τις εφαρμόσω στην χώρα».

 

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics