Υλικά για 4 έως 6 άτομα
1 πακέτο των 500 γρ τριβελάκι
1 ½ κούπα κίτρινο τυρί της αρεσκείας μου
1 κούπα γαλοπούλα ή πάριζα
1 κόκκινη πιπεριά
5 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 μεγάλο ή 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι ή βούτυρο για τα ζυμαρικά
Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο νερό, βράζω τα ζυμαρικά μου σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του. Σουρώνω, ρίχνω λίγο λάδι ή βούτυρο και ανακατεύω τα ζυμαρικά. Ψιλοκόβω το φρέσκο κρεμμυδάκι και την πιπεριά. Στη συνέχεια, κόβω σε κυβάκια τη γαλοπούλα ή πάριζα και το κίτρινο τυρί- από το οποίο μάλιστα κρατάω λίγο και το προσθέτω τριμμένο. Τοποθετώ όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, εκτός από τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
Ανακατεύω καλά και αλατοπιπερώνω σύμφωνα με τα γούστα μου. Στο τέλος, προσθέτω τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και ανακατεύω ξανά. Καλύτερα είναι να φτιάξουμε τη σαλάτα ζυμαρικών από την προηγούμενη ημέρα, ώστε να παραμείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο και να δέσουν τα υλικά. Αν φτιάξετε τη σαλάτα την ίδια μέρα, πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Τη σερβίρετε και την απολαμβάνετε δροσερή!!!
Διαβάστε πώς θα φτιάξετε την απόλυτη σαλάτα του Καίσαρα!
Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος