Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
Εξαφανίστηκε αποικία πιγκουίνων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αποικία πιγκουίνων χάθηκε σε μία νύχτα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη (vid)

Pen

Ενώπιον ενός φρικιαστικού συμπεράσματος βρέθηκαν επιστήμονες που μελετούν τη ζωή και τις συνήθειες των αποικιών αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική, όταν διαπίστωσαν ότι μία ολόκληρη αποικία χιλιάδων ατόμων εξαφανίστηκε σχεδόν μέσα σε μερικές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί της Βρετανικής Ανταρκτικής Έρευνας (BAS), η ευμεγέθης αποικία των αυτοκρατορικών πιγκουίνων που βρίσκεται στην θάλασσα Weddell της παγωμένης ηπείρου χτυπήθηκε από μία πρωτοφανή καταστροφή το 2016, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες μικρά να βρουν τραγικό θάνατο, όταν το κομμάτι πάγου στο οποίο βρίσκονταν κατέρρευσε ξαφνικά, με αποτέλεσμα τα μικρά να βρεθούν στο νερό και να πεθάνουν, καθώς δεν είχαν μάθει ακόμα πως να κολυμπούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο χαμός μίας ολόκληρης γενιάς των θαλάσσιων πλασμάτων της περιοχής φαίνεται να κλόνισε την φυσιολογική λειτουργία της αποικίας, καθώς έκτοτε οι ενήλικοι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι που επιβίωσαν δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσπαθήσουν για να αποκαταστήσουν τον πληθυσμό της αποικίας, ο οποίος πριν την καταστροφή υπολογιζόταν σε σχεδόν 100.000 άτομα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πόρισμα των επιστημόνων, το κομμάτι πάγου που αποκολλήθηκε κι έπεσε στο νερό δεν επανήλθε ποτέ κατά τα επόμενα 2 χρόνια, γεγονός που ίσως να συνετέλεσε και στην μη αποκατάσταση του πληθυσμού της αποικίας.

Οι επιστήμονες Peter Fretwell και Phil Trathan, οι οποίοι ήταν κι εκείνοι που με τη βοήθεια δορυφορικών λήψεων διαπίστωσαν την «γενοκτονία» των νεοσσών της αποικίας του νησιού Weddell επισήμαναν πως το φαινόμενο της επιτάχυνσης της εξασθένισης του πάχους των πάγων της Ανταρκτικής οφείλεται ως επί το πλείστον στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη εξαιτίας και της ανθρώπινης δραστηριότητας, κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι του κινδύνου για παρόμοια φαινόμενα με θύματα είτε τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους της Ανταρκτικής είτε αποικίες άλλων θαλάσσιων πλασμάτων, η ζωή των οποίων είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη των πάγων στους δύο πόλους του πλανήτη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η αποικία Halley Bay αποτελούσε την δεύτερη μεγαλύτερη αποικία πιγκουίνων σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετά την αποικία των νησιών Danger, η οποία υπολογίστηκε ότι αριθμεί μέχρι και 1,5 εκατομμύριο μέλη.

Πληροφορίες: independent.co.uk.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics