3 παιδικά βιβλία που κάθε γονιός πρέπει να διαβάσει στο παιδί του

3 βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από την παιδική βιβλιοθήκη

PenΑυτά τα τρία βιβλία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών. Μέσα από αυτά, ο κάθε μικρός αναγνώστης θα κατανοήσει τη σπουδαιότητα της προσπάθειας στη ζωή, πού κρύβεται η ομορφιά και τι αξίζει στα αλήθεια, αλλά και πόσο όμορφος είναι ο κόσμος όταν μοιράζεσαι τα πάντα με αυτόν που αγαπάς και σ’ αγαπάει!

“Αντάμα”

Έφτασε η άνοιξη και ο Μέλιος με τη Μελανή βγαίνουν από τις τρυπούλες τους και ξεκινούν μια βόλτα στο δάσος, αντάμα! Όλα μοιάζουν ξεχωριστά για τα δυο σκαθάρια, αφού περπατούν και μοιράζονται μαζί, οι δυο τους, αυτή τη βόλτα. Τα χάδια του ανοιξιάτικου ήλιου, τα πολύχρωμα λουλούδια, ο ήχος του δροσερού νερού, η γλύκα του χυμού των λουλουδιών, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και τόσα άλλα μαγεύουν τα δυο σκαθάρια που μοιράζονται αυτήν την εμπειρία αντάμα!

Ένα τρυφερό βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου που μας περιγράφει πόσο όμορφος είναι ο κόσμος γύρω μας όταν ζούμε σε αυτόν με τον άνθρωπό μας και με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν!!

Η υπέροχη εικονογράφηση είναι της Ίρις Σαμαρτζή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. Ο χειμώνας βρίσκει τα δυο σκαθάρια αγκαλιασμένα να μοιράζονται την ίδια φωλιά και να ονειρεύονται αντάμα!

“Ανάποδα”

Ο Μέλιος ονειρεύτηκε πως βρέθηκε ανάποδα. Δυσκολευόταν πολύ να επανέλθει από μόνος του στην αρχική του θέση. Πέρασαν από δίπλα του διάφορα ζώα, όμως κανένα δεν τον βοήθησε. Μάλιστα, ζητούσαν αντάλλαγμα σε περίπτωση που τον βοηθούσαν και ήταν όλα τους τόσο βιαστικά.. Ο Μέλιος, μην μπορώντας να επιστρέψει στην κανονική του θέση, εξερευνούσε τα πάντα γύρω του! Τα έβλεπε όλα πιο καθαρά και ανακάλυψε τόσα πολλά! Από τη δύσκολη θέση, φυσικά, τον έβγαλε η αγαπημένη του Μελανή. Πού κρύβεται η ομορφιά και τι αξίζει στ’ αλήθεια; Θα τα μάθετε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο!

“Απέναντι”

Η Μελανή ονειρεύτηκε πως περίμενε τον Μέλιο στη ρίζα μιας βελανιδιάς, κοντά σ’ ένα μεγάλο δρόμο. Ο Μέλιος παίρνοντας το σακίδιό του ξεκίνησε για το ταξίδι του. Όμως, φτάνοντας στην άκρη του ξέφωτου, αντίκρισε τον μεγάλο δρόμο τον οποίο, μάλιστα, έπρεπε να διασχίσει. Αναρωτιόταν πώς θα μπορούσε να περάσει απέναντι ασφαλής, ώσπου αποφάσισε να τα δοκιμάσει όλα! Δεν τα παράτησε ούτε μια στιγμή, γιατί από πολλές αποτυχίες -ίσως- να φτιάχνεται..η τύχη!

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Κατοικίδια και μωρά: μύθοι και αλήθειες

Κατοικίδια και μωρά: Μύθοι και αλήθειες

Η εικόνα ενός βρέφους που παιχνιδίζει με κουταβάκια ή άλλα κατοικίδια δεν είναι πάντοτε ευχάριστη …

«Η Ανατολή»: Ένα μυθιστόρημα για την Κύπρο του 1974

Σήμερα, σας προτείνω να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα που βρέθηκε στα χέρια μου και λάτρεψα! Πρόκειται …

Πολύτεκνη μαμά: Πώς «τα πρέπει» έπνιξαν τα θέλω της;

Πολύτεκνη μαμά: Πώς «τα πρέπει» έπνιξαν τα θέλω της;

Είμαι μαμά, αλλά όπως πάντα λέω είμαι πολύτεκνη μαμά. Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις τέσσερα …

«Γινάτι»: Το συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου

Το «Γινάτι» είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπους και αληθινούς χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα …

Verified by ExactMetrics