Ο Βενσάν θα κρατηθεί στη ζωή.

Το γαλλικό κράτος κρατά στη ζωή τον τετραπληγικό Βενσάν Λαμπέρ

PenΔικαίωμα στη ζωή ή στον θάνατο, μια υπόθεση που έχει διχάσει την κοινή γνώμη

Με διαταγή του Εφετείου του Παρισιού οι γιατροί οφείλουν να κρατήσουν στη ζωή τον τετραπληγικό σε κατάσταση φυτού, Βενσάν Λαμπέρ.

Το εφετείο του Παρισιού, στο οποίο προσέφυγαν οι γονείς του τετραπληγικού σε κατάσταση φυτού Βενσάν Λαμπέρ, διέταξε το βράδυ της Δευτέρας να ξαναρχίσει η ιατρική φροντίδα προκειμένου ο ασθενής να διατηρηθεί στη ζωή, που διεκόπη χθες το πρωί, ωσότου εκφραστεί για την υπόθεσή του επιτροπή του ΟΗΕ.

Το εφετείο «διατάσσει το γαλλικό Κράτος (…) να λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να εφαρμοστούν τα προσωρινά μέτρα που ζητήθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Αναπήρων την 3η Μαΐου 2019», δηλαδή να μην ανασταλεί η σίτιση και η ενυδάτωση του ασθενούς, αναφέρει η απόφαση, που μπόρεσε να συμβουλευθεί το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υπόθεση έχει διχάσει βαθιά την οικογένεια του Λαμπέρ και τη γαλλική κοινωνία.

Η ΔΕΠΔΑ, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, ζήτησε από τη Γαλλία να αναβάλει τη διακοπή της ιατρικής φροντίδας του Λαμπέρ ωσότου εξετάσει την υπόθεσή του.

Την Παρασκευή, σε πρώτο βαθμό, δικαστήριο του Παρισιού δήλωσε αναρμόδιο ως προς το ζήτημα της εφαρμογής του αιτήματος της Επιτροπής.

Η μητέρα του ασθενούς, η Βιβιάν Λαμπέρ, η οποία εναντιώνεται στη διακοπή της ιατρικής φροντίδας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «πήγαιναν να εξοντώσουν τον Βενσάν» και χαιρέτισε μια «πολύ μεγάλη νίκη» διότι «θα του δώσουν ξανά τροφή και υγρά». Και πρόσθεσε: «για μια φορά, είμαι υπερήφανη για τη δικαιοσύνη».

https://twitter.com/BasedPoland/status/1130655684276772864?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1130655684276772864&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.athensvoice.gr%2Fworld%2F547151_galliko-kratos-krata-sti-zoi-ton-tetrapligiko-vensan-lamper

Σε διαδήλωση στο Παρίσι όπου συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι που απαιτούσαν να «ζήσει» ο Λαμπέρ, οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν ένας από τους δικηγόρους των γονιών του τους ανακοίνωσε τη απόφαση, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. «Νικήσαμε! Ο Βενσάν πρέπει να ζήσει, ο Βενσάν θα ζήσει!», κραύγασε.

Για μια «εξαιρετική νίκη» έκανε λόγο άλλος δικηγόρος των γονιών του Λαμπέρ, προσθέτοντας ότι μέσα σε «έξι μήνες» η Επιτροπή του ΟΗΕ θα μπορέσει «να μελετήσει την υπόθεση του Βενσάν», εξηγώντας πως αν και «δεν πρόκειται παρά για μια προσωρινή απόφαση» είναι «μια απόφαση συμβολική και ισχυρή».

https://twitter.com/RavenHUWolf/status/1130631409696157702?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1130631409696157702&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.athensvoice.gr%2Fworld%2F547151_galliko-kratos-krata-sti-zoi-ton-tetrapligiko-vensan-lamper

Μολονότι οι γαλλικές αρχές επισήμαναν πως το αίτημα να ανασταλεί η διακοπή της ιατρικής φροντίδας από τη ΔΕΠΔΑ «στερείται δεσμευτικού χαρακτήρα», το εφετείο αποφάνθηκε πως «ανεξαρτήτως του υποχρεωτικού ή δεσμευτικού χαρακτήρα του μέτρου της αναστολής που ζητήθηκε από την Επιτροπή, το γαλλικό Κράτος έχει δεσμευθεί να τηρεί αυτή τη διεθνή σύμβαση», αναφερόμενο στη Διεθνή Σύμβαση για την Προστασία των Ατόμων με Αναπηρία.

Η διαδικασία της διακοπής της ιατρικής φροντίδας προκειμένου να διατηρείται στη ζωή ο Λαμπέρ, τετραπληγικός σε κατάσταση φυτού έπειτα από τροχαίο το 2008, άρχισε χθες το πρωί.

Η οικογένεια είναι διχασμένη σε δύο στρατόπεδα: από τη μια αυτό των γονιών του, που απορρίπτει τη διακοπή της ιατρικής φροντίδας· από την άλλη εκείνο της συζύγου του Ρασέλ και του ανιψιού του Φρανσουά, που θέλουν να δοθεί τέλος στη συνέχιση αυτής που χαρακτηρίζουν μάταιη θεραπεία του Βενσάν Λαμπέρ.

 

Πηγή: athensvoice.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics