Υλικά:
Μία πλάκα βούτυρο(250 γρ.)
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βραστό νερό
3/4 φλιτζανιού κακάο
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουβερτούρα (200 γρ.)
1 κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το βραστό νερό, το κακάο, τη ζάχαρη και τη μία βανίλια στο κατσαρολάκι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά καλά. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το μείγμα αυτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε από το μείγμα μας ένα φλιτζάνι του τσαγιού.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά με την άλλη βανίλια και αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Έπειτα ρίχνουμε το πρώτο μείγμα στο μείγμα αλευριού-αυγών και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε (τινάζοντας το περιττό αλεύρι) ένα μικρό ταψί ή ένα τσέρκι και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 20′. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε στο γλυκό το υγρό μείγμα μας που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
Τέλος, αφού κρυώσει λίγο η σοκολατόπιτα ρίχνουμε πάνω σε αυτήν τη γκανάζ σοκολάτας.
Την ετοιμάζουμε ως εξής:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι να κάψει). Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας. Ρίχνουμε τη γκανάζ στη σοκολατόπιτα και απολαμβάνουμε!
*Μπορείτε εάν θέλετε να παραλείψετε τη γκανάζ και να σερβίρετε τη σοκολατόπιτα με μια μπάλα παγωτό ή σαντιγύ.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης τη σπιτική συνταγή για μια ελαφριά, νόστιμη και νηστίσιμη σοκολατόπιτα!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Γεωργία Μαυρίδου