Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα ελαφριά, νόστιμη και νηστίσιμη! Σπιτική συνταγή

Pen Σοκολατόπιτα ζουμερή, ελαφριά και νηστίσιμη. Χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς γάλα, ιδανική για τις μέρες της νηστείας, αλλά και για όλο το χρόνο, για όσους αναζητούν μια ελαφριά και υγιεινή σοκολατόπιτα. Διατηρείται ζουμερή για μέρες και δεν μπορεί να της αντισταθεί κανείς!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μισή κούπα κακάο
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

Πρώτα  κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το χυμό, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη ή το μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατόπιν, ρίχνουμε τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και το τινάζουμε από την ανάποδη πλευρά να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 35′-40′ στον αέρα ή στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω στις αντιστάσεις.

Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη όταν την τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και βγει καθαρό. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι!

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια και βράζουμε για 10 λεπτά. Έπειτα, κατεβάζουμε το σιρόπι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνει το σιρόπι μας.

Τέλος, αφού χλιαρύνει και το γλυκό, το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Δηλαδή, χλιαρό γλυκό, χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε να ρουφήξει το γλυκό το σιρόπι και μετά το κόβουμε.

Καλή σας απόλαυση!

Tips:

  • Το γλυκό το τρυπάμε για να σιροπιαστεί καλά σε όλα τα σημεία.
  • Να προσέξετε να λιώσει καλά η κουβερτούρα, γιατί αλλιώς τα υπολείμματα από την κουβερτούρα θα μείνουν στην επιφάνεια του γλυκού και δεν θα σιροπιαστεί σωστά.

Extra tip!!!

  • Η σοκολατόπιτα αυτή, χωρίς το σιρόπι, γίνεται ένα πεντανόστιμο, νηστίσιμο και ελαφρύ κέικ. Δοκιμάστε το!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών! Σήμερα, θα φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με γεύση και μυρωδιά, …

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Σήμερα, θα φτιάξουμε μία εύκολη και νόστιμη σαλάτα, με απλά υλικά που …

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …

Verified by ExactMetrics