Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Κώστας Πελετίδης: Ο «κόκκινος» δήμαρχος που σάρωσε στην Πάτρα

Κώστας Πελετίδης: Ο «κόκκινος» δήμαρχος που σάρωσε στην Πάτρα

Pen «Η Πάτρα έχει δήμαρχο». Τον Κωνσταντίνο Πελετίδη. Και μάλιστα με ποσοστό που δείχνει ότι ξεπερνάει το 70%. Αυτό φώναξαν με την ψήφο τους οι πολίτες της Πάτρας την Κυριακή.

Ο Κωνσταντίνος Πελετίδης ο «κόκκινος» δήμαρχος της Πάτρας επανεξελέγη θριαμβευτικά, αυξάνοντας το ποσοστό του. Ο δήμαρχος που έκανε την κοινωνική πολιτική απόλυτη προτεραιότητα, υπερασπίστηκε το λαό της Πάτρας και δικαιώθηκε.

Ο Πελετίδης που κέρδισε πρώτη φορά την εκλογική μάχη του 2014 με ποσοστό 63,51%, επανεξελέγη με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.

Γιατρός, καρδιολόγος στο επάγγελμα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1953 στο ορεινό χωριό Ρυάκιο Κοζάνης, από οικογένεια προσφύγων από τον Πόντο. Τελείωσε το δημοτικό στο χωριό του ενώ το γυμνάσιο και το λύκειο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Μετέπειτα σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία και έκανε ειδικότητα στην καρδιολογία στο νοσοκομείο Έδεσσας. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Πάτρα μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του.

Ο Πελετίδης πριν τη συμμετοχή του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009. Πρώτη φορά έβαλε υποψηφιότητα για το Δήμο Πατρέων το 2010 με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, ωστόσο δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο.

Είναι ο πρόεδρος του «Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων» ενώ έχει χρηματίσει και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ.

Κατά την πρώτη θητεία του ο Πελετίδης, παρά τον ελάχιστο προϋπολογισμό του δήμου κατάφερε να εξασφαλίσει μεταξύ άλλων ημερήσια διατροφή για όλους τους απόρους της πόλης, να κάνει διανομή φαγητού κατ’ οίκον για όσους άπορους αδυνατούν να βγουν από το σπίτι είτε λόγω αναπηρίας, είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω ηλικίας, καθιέρωσε δωρεάν κολατσιό για τους μαθητές όλων των σχολείων χωρίς, διάκριση, μείωσε τα δημοτικά τέλη για τις λαϊκές οικογένειες και τα αύξησε για τη μεγάλη ιδιοκτησία.

Και αυτά μόλις τον πρώτο χρόνο της δημαρχίας του.

Στην πόλη της Πάτρας κατάφερε να πραγματοποιήσει έργα, όπως η αποκατάσταση της πλαζ με πολύ μικρό κόστος (με 1.000 ευρώ αντί για 300.000 που απαιτούσε ο προϋπολογισμός) αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Πελετίδης διώχθηκε δικαστικά γιατί έφτιαξε το νότιο πάρκο της Πάτρας, κατηγορούμενος για μεταβολή χρήσης του χώρου, ο οποίος ήταν εγκαταλελειμένος και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Ο Πελετίδης οργάνωσε και πήρε μέρος σε πορείες, ως επικεφαλής ενάντια στην ανεργία.

Ο Πελετίδης στάθηκε δίπλα στο λαό της πόλης. Ξεκάθαρα.

«Όταν αγωνίζεσαι για την πόλη σου, για τα δίκια σου κερδίζεις», συνηθίζει να λέει ο ίδιος και όπως αποδεικνύεται ο κόσμος τον ακολουθεί.

Το μήνυμα του κατά τον προεκλογικό αγώνα ήταν ξεκάθαρο: «Εμείς όταν μιλάμε για πόλη, μιλάμε για τους ανθρώπους της, αυτούς που τη χτίζουν».

Με τη νίκη του Πελετίδη να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντική για το ΚΚΕ, καθώς όπως δείχνουν τα αποτελέσματα είναι το μόνο από τα «κόκκινα κάστρα» που κέρδισε ξανά και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κήρυξε την  έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές εκλογές.

«Στο Δήμο Πάτρας, όπου επανεκλέγεται δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης, με μεγαλύτερη δύναμη και ορμή, με νέες δυνάμεις, συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία για να ανακουφίσουμε τη λαϊκή οικογένεια, για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα, τις  ανάγκες, κόντρα στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, αλλά και την συνολική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, για να διεκδικήσουμε έργα προστασίας της ζωής του λαού μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «και στους υπόλοιπους δήμους, από θέση αντιπολίτευσης πλέον, θα δώσουμε τη μάχη για τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες, με όλους και όλες, όσοι και όσες συμπορεύτηκαν μαζί μας, πλαισίωσαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας».

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας: «Μπαίνουμε από σήμερα στην μάχη για τις εθνικές εκλογές της 7ης του Ιούλη, με μεγαλύτερο πείσμα αλλά και με μεγάλη αισιοδοξία».

 

Πηγή: in.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …