τελικά αλλάζει η σχέση ενός ζευγαριού μετά την απόκτηση ενός η περισσότερων παιδιών...

Πώς αλλάζει η σχέση του ζευγαριού μετά την απόκτηση του πρώτου παιδιού

PenΣήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που νομίζω αφορά όλα τα ζευγάρια. Εάν τελικά αλλάζει η σχέση ενός ζευγαριού μετά την απόκτηση ενός η περισσότερων παιδιών…

Θα σας μιλήσω βάση της προσωπικής μου εμπειρίας, αλλά και άλλων ζευγαριών που έχω συνομιλήσει

Καταρχάς, όσο δεν έχεις παιδιά, δεν έχεις ευθύνες και εννοείται είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θες. Από διακοπές μέχρι να ξυπνήσεις στις 2 το μεσημέρι. Όταν ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι σου «χαλάει» τον ύπνο, φυσικό είναι να αναστατώνει και το ζευγάρι.

Νομίζω ότι πολλά ζευγάρια περνάνε κρίση στην σχέση τους, στον γάμο τους, όταν ένα παιδί έρχεται στην οικογένεια. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα μωρό. Όταν φέρνεις στον κόσμο ένα μωρό, όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Ένα σημαντικό κομμάτι στην σχέση ενός ζευγαριού είναι το ερωτικό!

Ναι, μπορεί να φανεί σε κάποιους ταμπού, αλλά πιστεύω πρέπει να το αναφέρουμε. Ένα μεγάλο κομμάτι σε ένα γάμο, μην αναφέρω το πιο μεγάλο, είναι το ερωτικό. Όταν μια γυναίκα γίνεται πλέον μαμά υπάρχουν στιγμές που δεν νιώθει τόσο όμορφη. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω της εγκυμοσύνης και των ορμονών είτε λόγω της επιλόχειας κατάθλιψης είτε ακόμη και λόγω των περιττών κιλών που μπορεί να τις έχουν μείνει μετά τον τοκετό.

Όταν το μωρό είναι μικρό, συνήθως ξυπνάει κατά την διάρκεια της νύχτας. Σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να κοιτάξεις το ερωτικό κομμάτι με τον άντρα σου. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που έχουν το μωρό στο δωμάτιό τους, οπότε για κάποιους είναι δύσκολο να μπορέσουν να κάνουν κάτι και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει το μωρό τους εκεί…

Νομίζω ότι πολλοί βάζουμε στην άκρη την ερωτική μας ζωή για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σαν γονείς. Κανονικά, όμως, το ερωτικό κομμάτι είναι αυτό που μας δένει σαν ζευγάρι. Το μωρό είναι μια τεράστια ευθύνη και κάποιες φορές οι γυναίκες, ακόμη και οι άντρες δεν είναι έτοιμοι ψυχολογικά για όλο αυτό.

Αιτίες που φέρνουν γκρίνια στο ζευγάρι

  • Ένας λόγος είναι η βοήθεια.

Η μαμά χρειάζεται βοήθεια από ψυχολογική μέχρι και βοήθεια με το μωρό. Εάν ο σύζυγός δεν βοηθάει, η μαμά είτε λόγω των ορμονών είτε λόγω απειρίας πέφτει στην παγίδα της γκρίνιας. Ο μπαμπάς δεν αντέχει την γκρίνια και κάπως έτσι δεν αργεί να έρθει η κρίση στο ζευγάρι. 

Άλλος λόγος που μπορεί να αλλάξει την σχέση είναι το οικονομικό κομμάτι

Ένα μωρό έχει πολλά έξοδα και όταν η μαμά που προηγουμένως εργαζόταν καλείται να μείνει στο σπίτι με το μωρό, ο μπαμπάς αναγκάζεται να αναλάβει όλα τα έξοδα της οικογένειας. Ναι ξέρω, «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία», αλλά όταν έχεις ένα μωρό με ανάγκες και δουλεύει μόνο ο ένας, φυσικό είναι να έρχεται η γκρίνια.

Έψαχνα να βρω πως θα κλείσω το άρθρο μου, όταν σκέφτηκα πως ξέχασα κάτι. Την ζήλια..!

Ίσως σας φαίνεται περίεργο, αλλά είναι γεγονός πως όταν γινόμαστε γονείς ξεχνάμε ότι έχουμε κάποιον άντρα ή μια γυναίκα δίπλα μας και δίνουμε όλη μας την σημασία στο νέο μέλος της οικογένειας. Ξέρω άτομα που νιώθουν ζήλια όταν ο/ η σύντροφός τους αφιερώνει χρόνο στα τα παιδιά, αντί να περνάνε χρόνο μαζί. 

Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον ρόλο του μπαμπά, της μαμάς με της γυναίκας και του άντρα.

Είναι τελείως διαφορετικοί ρόλοι και πρέπει να μάθουμε να μην τα βάζουμε μαζί. Το ζευγάρι πρέπει να βρίσκει χρόνο να περνάει χρόνο μαζί. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάποιος να κρατήσει τα παιδιά, μπορείτε να δείτε μια ταινία αγκαλιά στον καναπέ ή να χαλαρώσετε μαζί στο μπαλκόνι.

Το θέμα είναι να μην πέσουμε στην παγίδα της ρουτίνας και να βρίσκουμε χρόνο να περνάμε σαν ζευγάρι. Να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανό όλο αυτό που μας ένωσε για να είμαστε σήμερα γονείς. Τα παιδιά, άλλωστε είναι καρπός του έρωτα του ζευγαριού κι αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ..!

Εξάλλου τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν

Θα μείνετε οι δύο σας. Πρέπει να μπορείτε να μείνετε μαζί, χωρίς τα παιδιά. Η ζωή μας με τον ερχομό ενός παιδιού κάνει στροφή 360 μοιρών! Είναι στο χέρι μας, αν θα καταφέρουμε να την κρατήσουμε όρθια ή θα κάνει «τούμπα».

 

Σύνταξη: Σοφία Σταθαρού

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Σοφία Σταθαρού

Με λένε Σοφία.. Δεν είμαι συγγραφέας, είμαι απλά ένα Αερικό, που προσπαθεί να βρει την θέση του στον κόσμο... Μέσα από τα κείμενά μου θα διαβάσεις την ψυχή και την καρδιά μου. Θέλω όταν διαβάζεις τα κείμενα μου, να χάνεσαι μέσα σε αυτά.

Δείτε Επίσης

Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Ψυχή: Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν! Σίγουρα, κάπου, κάποτε θα τους …

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Κατοικίδια και μωρά: μύθοι και αλήθειες

Κατοικίδια και μωρά: Μύθοι και αλήθειες

Η εικόνα ενός βρέφους που παιχνιδίζει με κουταβάκια ή άλλα κατοικίδια δεν είναι πάντοτε ευχάριστη …

Πολύτεκνη μαμά: Πώς «τα πρέπει» έπνιξαν τα θέλω της;

Πολύτεκνη μαμά: Πώς «τα πρέπει» έπνιξαν τα θέλω της;

Είμαι μαμά, αλλά όπως πάντα λέω είμαι πολύτεκνη μαμά. Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις τέσσερα …

Verified by ExactMetrics