Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια τους. Έπειτα, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί καλά η ζάχαρη. Έπειτα, βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε.
Η φραουλάδα είναι έτοιμη, όταν δέσει το σιρόπι. Κατόπιν σουρώνουμε το μείγμα και αδειάζουμε το σιρόπι σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Σερβίρισμα:
Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα ποτήρι, 1 μέρος φραουλάδα και 2 μέρη κρύο νερό.
*Το μείγμα που θα μας μείνει από το σούρωμα, δηλαδή οι λιωμένες φράουλες, μπορούμε να το κρατήσουμε σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και να γαρνίρουμε με αυτό παγωτά ή να το βάλουμε σε ένα γιαούρτι και να έχουμε ένα υγιεινό επιδόρπιο!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!
*Διαβάστε εδώ πώς θα φτιάξετε σπιτική λεμονάδα!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου