ΣΟΚ: Λουόμενος πέθανε από αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο

Τραγικός θάνατος λουόμενου από αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο

Pen Ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν γίνονται αυτά.

Ένας άτυχος λουόμενος στη Βόρεια Καρολίνα βρήκε τραγικό θάνατο, αφού την ώρα που κολυμπούσε δέχτηκε επίθεση από μια σπάνια αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο.

Ο Εντι Γκρέι μολύνθηκε ενώ βρισκόταν στο υδάτινο πάρκο Fantasy Lake Water Park νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφέρει το Skynews. Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος τόνισε πως ο θάνατός του ήταν «τραγικός και πρόωρος».

Η αμοιβάδα, η επιστημονική ονομασία της οποίας είναι naegleria fowleri, είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός που βρίσκεται μέσα στο ζεστό γλυκό νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με ειδικούς.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η αμοιβάδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες μέχρι και εννέα ημέρες μετά την επίθεση.

Τα συμπτώματα αρχίζουν με πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και εμετό. Το θύμα βιώνει στη συνέχεια επιληπτικές κρίσεις και πέφτει σε κώμα. Μόλις ένα άτομο παρουσιάσει συμπτώματα, οι πιθανότητες θανάτου είναι πάνω από 97% και συνήθως πεθαίνει μέσα σε πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους στο χώρο της υγείας το κολύμπι δεν είναι επικίνδυνο αλλά οι καταδύσεις ή τα άλματα από τα ύψος στο νερό είναι καταστάσεις που δυνητικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνες. Για αυτό συνιστάται η χρήση ειδικού κλιπ που κρατά κλειστή τη μύτη κατά τη βίαιη είσοδο του ατόμου στο νερό.

Αυτός ο τύπος αμοιβάδας έχει μολύνει 145 ανθρώπους στις ΗΠΑ από το 1962 μέχρι και το περασμένο έτος.

 

Πηγή: Skynews & newsbomb.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics