Πέμπτη , 9 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Πάρος: Αυστριακός γιατρός δώρισε υπερηχογράφο στο Κέντρο Υγείας
Πάρος: Αυστριακός γιατρός δώρισε υπερηχογράφο στο Κέντρο Υγείας

Πάρος: Αυστριακός γιατρός δώρισε υπερηχογράφο στο Κέντρο Υγείας

PenΉταν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο Αυστριακός Christopher Spreizer, ιατρός ακτινολόγος στο επάγγελμα, ευρισκόμενος σε διακοπές με την οικογένειά του στην Πάρο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, όταν ένα από τα μέλη του πληρώματός του είχε ένα ορθοπεδικό μικροατύχημα, αναφέρει το parianostypos.gr.

Στο Κέντρο Υγείας, εκείνος και τα παιδιά του, πρόσεξαν την έντυπη ανακοίνωση που ήταν αναρτημένη στο χώρο και καλούσε τους πολίτες σε προσφορά αρωγής για την κάλυψη των πολλών ελλείψεων στην μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα του νησιού.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Αυστριακός γιατρός έσπευσε να δηλώσει «παρών» στο κάλεσμα, και ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Γ. Τζανίδη εκφράζοντας την επιθυμία του να δωρίσει έναν σύγχρονο υπερηχογράφο για τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών του νησιού.

O Αυστριακός γιατρός, Christopher Spreizer (αριστερά)

Χωρίς καμία χρονοτριβή, ξεκίνησαν οι τυπικές διαδικασίες για την υλοποίηση της δωρεάς, και σήμερα ένα χρόνο μετά, καθώς αυτές ολοκληρώθηκαν, ο υπερηχογράφος βρίσκεται στην Πάρο.

Παρά την έλλειψη του Ακτινολόγου (διορισμός αναμένεται), το μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερους από 50 ασθενείς μέχρι και σήμερα (επείγοντα περιστατικά).

Σημειώνεται ότι ο Αυστριακός δωρητής, είναι λάτρης των Κυκλάδων και ειδικά της Πάρου την οποία επισκέπτεται οικογενειακώς κάθε χρόνο.

Υπηρέτησε ως ακτινολόγος για 20 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Graz, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας, και τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί το δικό του Ιατρικό Κέντρο πλησίον της πόλης του Graz.

Κατά την παράδοση του υπερηχογράφου στο Κ.Υ. Πάρου, ο Επιστημονικός Διευθυντής κ. Τζανίδης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Spreizer για τη δωρεά του και οι δύο άντρες χαμογελαστοί πόζαραν σε αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Αυστριακό δωρητή να πλαισιώνεται από μέλη της οικογένειάς του, προσωπικό του Κ.Υ Πάρου και φιλικά τους πρόσωπα τα οποία απολαμβάνουν αυτή την περίοδο τις διακοπές τους στην όμορφη Πάρο.

 

Πηγή: in.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

 

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα! [QUOTE]

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, γιατί όπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και …

Ελλάδα μου, πάλι σε καίνε οι άθλιοι. Ποιοι φθονούν την ομορφιά σου;

Ελλάδα μου, ακόμα ένα καλοκαίρι που σε καίνε οι άθλιοι. Κλαις για τα παιδιά σου …

Θρήνος: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος: Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι – Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 …

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Η ενδοοικογενειακή βία, είναι ένα έντονο φαινόμενο της κοινωνίας μας, που δυστυχώς, δεν είναι λίγες …