
Η συνταγή για τους μελιτζανοκεφτέδες που σας δίνω παρακάτω είναι θεϊκή και πρέπει να την δοκιμάσετε όλες! Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε την μελιτζάνα είναι ο τέλειος τρόπος να τα κάνετε να την λατρέψουν! Οι μελιτζανοκεφτέδες αυτοί θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Υλικά:
- 6 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2-3 αβγά
- 1-2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο τυρί ( κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, ρεγκάτο.) *Εγώ βάζω και λίγη φέτα!
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι- Πιπέρι
- 1 φλ. ψωμί τριμμένο
- Μαϊντανό (φρέσκο ή ξηρό)
- Αλεύρι για το τηγάνισμα (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Χαρακώνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε. Έπειτα, τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί. Έπειτα, το προσθέτουμε στις μελιτζάνες, μαζί με το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το ψωμί και στο τέλος τα αβγά.
Πλάθουμε τους κεφτέδες μας και αν θέλουμε τους αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά τους σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Συνταγή: Roulas Cooking
Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου