
Υλικά:
- 1 φλ. τσ. μάραθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσ. αλεύρι
- νερό
- αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το μάραθο, τα κρεμμύδια, το αλεύρι και το νερό ώστε να φτιάξουμε ένα παχύρρευστο χυλό. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε με ένα κουταλάκι χυλό και τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνουμε και με τον υπόλοιπο χυλό. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε τους κεφτέδες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Απομένει το τεστ της γεύσης. Τα αρώματα από τον μάραθο έχουν κατακλύσει τον χώρο. Συνοδεύστε με ουζάκι ή μπυρίτσα και φυσικά καλή παρέα!
Καλή σας απόλαυση!!
Σύνταξη: Παναγιώτης Τζαμάνου
Επιμέλεια: Αγάπη Αγγέλου