Δευτέρα , Οκτώβριος 14 2019
Αρχική / Συνταγές / Η συνταγή της ημέρας: Μαραθοκεφτέδες Σερίφου οι αυθεντικοί!
Η συνταγή της ημέρας: Μαραθοκεφτέδες Σερίφου οι αυθεντικοί !!

Η συνταγή της ημέρας: Μαραθοκεφτέδες Σερίφου οι αυθεντικοί!

PenΜια όμορφη συνταγή με αγάπη από τη Σέριφο! Ένα υπέροχο μεζεδάκι για το ουζάκι σας ή τη μπυρίτσα σας.

Υλικά:

  • 1 φλ. τσ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσ. αλεύρι
  • νερό
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη το μάραθο, τα κρεμμύδια, το αλεύρι και το νερό ώστε να φτιάξουμε ένα παχύρρευστο χυλό. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Παίρνουμε με ένα κουταλάκι χυλό και τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνουμε και με τον υπόλοιπο χυλό. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

  • Αποσύρουμε τους κεφτέδες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Απομένει το τεστ της γεύσης. Τα αρώματα από τον μάραθο έχουν κατακλύσει τον χώρο. Συνοδεύστε με ουζάκι ή μπυρίτσα και φυσικά καλή παρέα!

Καλή σας απόλαυση!!

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Τζαμάνου

Επιμέλεια: Αγάπη Αγγέλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Τζαμάνου

Παναγιώτης Τζαμάνου
Το όνομά μου είναι Παναγιώτης Τζαμάνου. Γεννήθηκα ένα Φθινόπωρο, την χρονιά 1979. Έκτοτε, περιτριγυρίστηκα και έμαθα από την τρυφερή μου νιότη την ομορφιά της γεύσης, στην ξεχωριστή κουζίνα της μητέρας μου, μιας μαγείρισσας ομολογουμένως θαυμάσιας. Δεν άργησε η στιγμή που αποφάσισα την ομορφιά αυτή, να την κάνω επάγγελμα και σήμερα, μετράω 24 περήφανα χρόνια, ως executive chef, πια. Μαζί σας, θα μοιραστώ την αγάπη μου, την γνώση, την εμπειρία και την ομορφιά της ζωής μέσα από τα πιάτα μου. Εύχομαι να σας αρέσουν!

Δείτε Επίσης

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστό παστίτσιο με αφράτη μπεσαμέλ (φωτογραφία από newsbeast.gr)

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστό παστίτσιο με αφράτη μπεσαμέλ

Παραδοσιακή συνταγή για ένα λαχταριστό παστίτσιο, με αφράτη μπεσαμέλ. Το πιο νόστιμο παστίτσιο που έχετε …