Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Νέα Ζηλανδία: Τουριστική καμπάνια βάζει «φρένο» στην κοινοτοπία των social media

PenΗ Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε μια νέα τουριστική εκστρατεία, προτρέποντας τους ταξιδιώτες να σταματήσουν να μιμούνται φωτογραφίες που βλέπουν στα social media και να «μοιράζονται κάτι νέο».

Η έκκληση προς τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες, οπτικοποιήθηκε εύστοχα μέσα από ένα σύντομο βίντεο, με πρωταγωνιστή τον κωμικό Tom Sainsbury ως μέλος της «Social Observation Squad(SOS)».

Ο «φύλακας» ακολουθεί τους τουρίστες σε μερικά από τα πιο διάσημα τοπία της Νέας Ζηλανδία και τους παροτρύνει να σταματήσουν να ταξιδεύουν «υπό την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Έχω κληθεί να αντιμετωπίσω ένα φαινόμενο που παρατηρείται ολοένα κι πιο συχνά»  λέει στην αρχή του βίντεο, εξηγώντας στη συνέχεια:

«Πολλοί βλέπουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθούν να τις αντιγράψουν».

«Τους ξέρετε», προσθέτει παρουσιάζοντας μια λίστα με αναρτημένες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δημοφιλείς πόζες.

Το νέο αυτό βίντεο, αποτελεί μέρος της εκστρατείας «Do Something New» του τουριστικού συμβουλίου της Νέας Ζηλανδίας.

Η πανέξυπνη τουριστική καμπάνια έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον τουρισμό, με τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες να απαγορεύονται να εισέλθουν στη χώρα.

Η πρωθυπουργός Jacinda Ardern δήλωσε την Τρίτη ότι τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνουν κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους, καθώς η πανδημία Covid-19 μαίνεται, αλλά ότι η χώρα θα συνεχίσει τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις με τις γειτονικές χώρες.

«Δεδομένων των κινδύνων στον κόσμο γύρω μας και της αβεβαιότητας της παγκόσμιας διάθεσης του εμβολίου, θεωρούμε δεδομένο ότι θα επηρεαστούν τα σύνορά μας για μεγάλο μέρος της χρονιάς», δήλωσε η Άρντερ σε συνέντευξη Τύπου.

Για την επανεκκίνηση του τουρισμού, οι αρχές είτε χρειάζεται να γνωρίζουν ότι όσοι εμβολιάστηκαν δεν μεταδίδουν την Covid-19 – κάτι που δεν είναι ακόμη γνωστό –  ή μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εμβολιαστεί, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εισέλθουν με ασφάλεια στη Νέα Ζηλανδία.

 

Πηγή: in.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

 

 

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …