Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ποιοι θυσιάστηκαν για το καλό μας

Ποιοι άνθρωποι αυτοθυσιάστηκαν για το καλό και ποιοι για το κακό μας;

Pen Τι να πει κανείς για όσους αυτοθυσιάστηκαν για μια Ελλάδα Ελεύθερη και τι να πει κανείς για εκείνους που παριστάνουν ότι αυτοθυσιάστηκαν για να καταδικάσουν την Ελλάδα στη φτώχεια;

Γενναιόδωρος είναι αυτός που έχει 10 πράγματα και δίνει τα 5 καλύτερα κομμάτια του. Ήρωας είναι ο γονιός που μαθαίνει ότι θα γεννήσει ένα παιδί με Σύνδρομο Ντάουν και δεν κάνει έκτρωση. Αυτοθυσία σημαίνει θυσιάζω κάτι από τον εαυτό μου για να επωφεληθεί ένας συνάνθρωπός μου.

Γεμίσαμε από ανθρώπους που δήθεν αυτοθυσιάζονται στο βωμό του καλού της κοινωνίας και ουσιαστικά μας στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Τι να το κάνω όταν υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα, ενώ οι μεγάλοι αρχηγοί των κρατών τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Αλλά έτσι ήταν πάντοτε η παγκόσμια ελίτ, θα αλλάξει σήμερα;

Δυστυχώς όχι, δεν θα αλλάξει. Αν άλλαζε κάτι θα φαινόταν. Τα παγκάκια και τα πεζοδρόμια δεν θα ήταν γεμάτα από άστεγους και ναρκομανείς. Η εγκληματικότητα θα είχε εξαλειφθεί και τα ψυχιατρεία δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Αντί να κοιτάμε πως θα κάνουμε μια κοινωνία που θα διέπεται από νόμους, οι οποίοι θα τηρούνται, εμείς ζούμε σε μια ζούγκλα που ο ένας κοιτάει να φάει τον άλλον. Μας έμαθαν να πατάμε επί πτωμάτων για μια θέση εργασίας, να εξαπατούμε τον πλησίον μας για να ζούμε εμείς πιο κυριλέ.

Για ποια γενναιοδωρία και για ποια αυτοθυσία μας μιλάτε κύριοι στα πολιτικά παραθυράκια; Εσείς, που αντί να προσπαθήσετε να συμμαχήσετε μεταξύ σας και να βρείτε μια λύση για το πραγματικό καλό της κοινωνίας μας, τρώγεστε στα τηλεοπτικά παραθυράκια σαν τα κοράκια;

Για ποιο κράτος μιλάμε; Για ποια κοινωνική αλληλεγγύη; Ποιο κόμμα να έρθει να ψηφίσει κανείς στις επόμενες εκλογές;

Προκαλείτε τον οίκτο και την οργή της κοινωνίας με όλη αυτή την αυτοθυσία που πλασάρετε κάθε τόσο. Είναι ντροπή η πολιτική κατάντια της Ελλάδας. Ζω μονάχα με τις αναμνήσεις των ηρώων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα Ελεύθερη. Και ντρέπομαι για όλους εσάς που την υποδουλώσατε για λίγες μαύρες σακούλες με χρήμα.

Σήμερα τα κόκαλα των ηρώων μας και των προγόνων μας θα τρίζουν πιο πολύ από ποτέ…

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics