Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Ό,τι και να συμβαίνει, να χαμογελάς!
Η ζωή είναι στιγμές!

Η ζωή είναι δυνατές στιγμές και καλές και άσχημες!

Pen

Σήμερα θέλω να σου γράψω πώς βλέπω εγώ την ζωή. Ποιοί άνθρωποι με εμπνέουν και τί έχω μάθει έως σήμερα μέσα από τις στιγμές που έχω ζήσει!

Κάθε που πάω να σκεφτώ την ζωή μου, την φαντάζομαι σαν ένα πάζλ που αποτελείται από στιγμές που φέρνουν δυνατά συναισθήματα και κάνουν τους παλμούς της καρδιάς να τρελαίνονται. Στιγμές ανθρώπινες, από εκείνες που γεμίζουν τα κενά της καρδιάς και της δίνουν νόημα να συνεχίζει να χτυπά.

Πολλές φορές σκέφτομαι ποιά είναι η πιο δυνατή στιγμή που έχω ζήσει και ευτυχώς δεν είναι μία. Υπήρξαν εξίσου καλές όσο και άσχημες. Μπορώ να πω, μετά βεβαιότητος, ότι από τις δύσκολες φάσεις έγινα αυτό που είμαι σήμερα και νιώθω ευγνώμον που τις έζησα.

Γιατί έμαθα ό,τι και να περνάω, να χαμογελάω!

Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που δεν τα παρατάνε.

Βλέπω ανθρώπους με περιορισμένες ικανότητες να είναι δραστήριοι και να προσπαθούν να κάνουν την καθημερινότητά τους όμορφη. Κυριολεκτικά έχουν βουτήξει την ζωή από τα μαλλιά και την πηγαίνουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι το πρότυπο της ζωής μου! Από αυτούς κινητοποιούμαι, εμπνέομαι και παίρνω δύναμη. 

Οι στιγμές που ζούμε καθορίζουν το παρόν μας, αλλά και το μέλλον μας. Γι΄αυτό οφείλουμε να επιλέγουμε με ποιούς τις μοιραζόμαστε για να τις ζούμε αξιοπρεπώς.

Η ζωή μας δεν είναι ξένο από εμάς «σώμα». Μας ανήκει. Αλλά προσοχή! Μόνο η δική μας- όχι και του πλησίον μας. Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να σέβεται την ζωή του συνανθρώπου του και να μην την οικειοποιείται σαν να είναι δική του. Όπως και εμείς οφείλουμε να προστατεύουμε την δική μας ζωή από τους χειραγωγούς.

Η ζωή μας φίλοι μου αποτελείται από στιγμές:

  • όμορφες και άσχημες
  • υπερηφάνειας και συγκίνησης
  • πόθου και θαυμασμού
  • χαρούμενες και στενάχωρες

Η ζωή μπορεί να σου δώσει ό,τι πιο όμορφο έχεις ονειρευτεί, αλλά και να στο πάρει χωρίς να σε ρωτήσει.

«Ζήσε τις στιγμές σου με χαμόγελο, γιατί έτσι η ζωή είναι πιο όμορφη!»

Εσένα, ποιά είναι η άποψή σου για την ζωή;

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …