12 μ.μ Μεσημεριανός καφές

Ο κόσμος που κυκλοφορεί στις 12 μ.μ. είναι αλλιώτικος!

PenΕίναι 12 το μεσημέρι και οι καφετέριες είναι ασφυκτικά γεμάτες. Έχω πάρει ένα περιοδικό και κάθομαι σε ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά να πιώ ένα καφεδάκι και να χαλαρώσω. Βρίσκομαι σε εντελώς χαλαρή φάση, του στυλ τζινάκι και αθλητικά παπούτσια.

Γύρω μου υπάρχουν διάφορες ηλικίες, κυρίως, όμως, άτομα μεταξύ 40 και 50 ετών.

Η ενδυμασία τους φανερώνει ότι είναι εργαζόμενοι, αλλιώς δεν δικαιολογούνται τα κλειστά ως το λαιμό πουκάμισα, ούτε τα σακάκια, μήτε οι γραβάτες. Η όψη τους είναι κατσουφιασμένη. Ομολογώ, ότι δεν φαίνονται και πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουν. Οι περισσότεροι είναι άνδρες. Οι λιγοστές γυναίκες που πίνουν το καφεδάκι τους φαίνονται πιο ανέμελες, έχοντας έκδηλη την διάθεση για κουτσομπολιό.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες γυναίκες που συνοδεύουν τον άντρα τους και μοιάζουν τόσο «δυστυχισμένες». Πραγματικά είναι θλιβερό. Κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον και ασχολούνται με τα κινητά τους. Σταματούν μόνο για να ρίξουν μια ματιά στο κινητό του άλλου (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) και επιστρέφουν στα smart phones.

Μόλις έσκασαν μύτη και οι πιο κλασσάτες (πρώην εύπορες) κυρίες στο πιο must μαγαζί της Πάτρας. Ομολογώ ότι ορισμένες παραμένουν αρκετά αριστοκρατικές με τα ταγεράκια τους και τα μαργαριτάρια που κοσμούν τον λαιμό τους.


◊ Τελικά, το «dress code» αυτής της ώρας είναι πιο επίσημο απ’ ότι πίστευα. Τα ρούχα που φορούν έχουν αυστηρή- σοφιστικέ γραμμή και τα παπούτσια είναι αρκετά καλά- επίσημα. Ευτυχώς δεν είδα κάποιο κραυγαλέο βάψιμο μεσημεριάτικα, αν και το eyeliner ήταν τέλεια ευθυγραμμισμένο στις περισσότερες.

Αυτό που παρατήρησα και δεν μου έκανε καμία εντύπωση είναι το στημένο ύφος που έχουν οι περισσότεροι θαμώνες. Είναι αγέλαστοι και χαιρετούν, όποιον τους γνέψει πρώτος, με μια τυπική χειραψία και ένα δήθεν χαμόγελο ότι και καλά χαρήκανε για την τυχαία αντάμωση.

Είμαι περίπου μία ώρα στο αγαπημένο μου μαγαζί και όλα μου φαίνονται τόσο διαφορετικά. Δεν έχω συνηθίσει να βγαίνω τέτοια ώρα και πραγματικά πρόκειται για έναν άλλο κόσμο.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Πάτρα: H στιγμή που το περιπολικό φτάνει στο Ρίο με το 20 μηνών κοριτσάκι- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Η στιγμή που αστυνομικοί σώζουν 20 μηνών κοριτσάκι- ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Πάτρα για τη γρήγορη μεταφορά ενός κοριτσιού 20 …

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας!

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας!

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας! Όταν φέρνουμε μία νέα ζωή στον κόσμο, …

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

Verified by ExactMetrics