Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΧΕΙ «ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ» ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Pen Υπάρχουν άνθρωποι που η ζωή τους «βρέχεται» από την θάλασσα. Είτε ταξιδεύουν για μέρες, είτε για μήνες, είτε για χρόνια, η μοναξιά είναι ο κοινός τους παρανομαστής. Πάντα αναρωτιόμουν, πώς αντιμετωπίζουν την μοναξιά τους οι ναυτικοί, όταν ταξιδεύουν και είναι αποκομμένοι από την στεριά και επομένως από την οικογένειά τους!

Όπως επισημαίνει, η βραβευμένη συγγραφέας και πρώτη Αμερικανίδα πιλότος, Anne Morrow Lindbergh, «η μοναξιά που αισθάνεσαι στην θάλασσα είναι μια διεγερτική μοναξιά». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lindbergh έκανε πολλά ταξίδια, ως πιλότος, σε ένα από τα οποία «έσπασε» το διατλαντικό ρεκόρ ταχύτητας.

Το 1932, απήχθη το δύο ετών παιδί της, το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε δολοφονημένο. Έπειτα από αυτό το τραγικό γεγονός, έγραψε περισσότερες από δύο δωδεκάδες έργα, πεζογραφίας και ποίησης.


Η μοναξιά της θάλασσας, φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον εαυτό του, δίνοντάς του «υπερατλαντικές» δυνάμεις, τις οποίες αν εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να μεγαλουργήσει!

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …