Γέμισε ο τόπος από βολεψάκηδες
Είσαι θετικός στις αλλαγές;

Σε ένα κόσμο που όλο αλλάζει, οι «βολεψάκηδες» μένουν ίδιοι!

Pen Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει την καθημερινότητά του, ανάλογα με τους ρόλους και τις υποχρεώσεις που έχει την δεδομένη στιγμή στην ζωή του. Είναι προφανές, ότι όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά, οι ρόλοι και οι υποχρεώσεις μας αλλάζουν και καλούμαστε να προσαρμόζουμε την ζωή μας στα νέα δεδομένα. Εδώ, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων:

  1. Αυτοί που βλέπουν θετικά μία αλλαγή στην ζωή τους και στο πρόγραμμά τους.

  2. Αυτοί που επιθυμούν τις αλλαγές, αλλά όταν έρχονται  δεν θέλουν να «ξεβολευτούν».

Στην πρώτη κατηγορία, βρίσκονται τα άτομα που επιζητούν την πρόοδο και την εξέλιξη στην ζωή τους και είναι διατεθειμένοι να αναδιαμορφώσουν την καθημερινότητά τους, οποτεδήποτε κι αν χρειαστεί. Απεχθάνονται την στασιμότητα και επιζητούν το καλύτερο για τον εαυτό τους. Όταν αυτό που επιθυμούν έρθει στην ζωή τους, φροντίζουν να αναδιαμορφώσουν άμεσα το πρόγραμμά τους, έτσι ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Στην δεύτερη κατηγορία, ανήκουν οι μίζεροι άνθρωποι, που μόνιμα κάτι τους φταίει και θέλουν να γκρινιάζουν. Είναι εκείνα τα άτομα που  λένε πολλά, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Διαμορφώνουν την καθημερινότητά τους όπως τους βολεύει και δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Το οξύμωρο σε αυτά τα άτομα είναι, ότι ενδόμυχα επιζητούν την πρόοδο στην ζωή τους, αρκεί να μην αλλάξει η ρουτίνα τους.

Είναι γνωστοί, ως «βολεψάκηδες» και θέλουν να προσαρμόζονται οι άλλοι στο πρόγραμμα τους, χωρίς οι ίδιοι να σέβονται το πρόγραμμα των άλλων.

Αν παρατηρήσουμε την καθημερινότητά μας, θα διαπιστώσουμε ότι καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη ή την επόμενη.

Αυτό σημαίνει, ότι καθημερινά προστίθενται νέα δεδομένα στη ζωή μας, τα οποία πρέπει να αξιολογούμε κατά πόσο θέλουμε να υπάρχουν σε αυτήν ή όχι. Αν οι νέες συνθήκες μας αρέσουν θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να «ξεβολευτούμε» και να βρούμε τον ανάλογο χρόνο και χώρο για να υπάρχουν στην ζωή μας. Αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος ούτε να ταλαιπωρούμαστε, αλλά ούτε και να ταλαιπωρούμε τους άλλους!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics