Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ενδοοικογενειακή βία
Κακοποιημένες γυναίκες

Σκέφτομαι το σακατεμένο σώμα σου και πονάω. Προς κάθε κακοποιημένη γυναίκα.

Pen Σήμερα, σκέφτομαι πολύ έντονα κάθε κακοποιημένη γυναίκα. Θα ήθελα να σε πάρω μια αγκαλιά, όχι σφιχτή γιατί δεν θέλω να σε πονέσω κι εγώ. Μόνο να σου πω ότι δεν είσαι μόνη και είσαι δυνατή.

Σκέφτομαι το σακατεμένο σώμα σου και πονάω.

Για να αντέχεις τέτοια ταπείνωση, τόσο ξύλο καλή μου, είσαι πολύ δυνατή. Απλά ξέρεις τί σου έχει περάσει το κτήνος; Ότι χωρίς την τσέπη του, χωρίς την παρουσία του είσαι ένα μηδενικό.

Ναι ο άνανδρος σε έχει κατατάξει σαν μηδενικό και στο έχει περάσει σαν να είναι πραγματικό γεγονός και ως αδύναμη που σε έκανε να νιώθεις, τον φοβάσαι. Γιατί αυτός αυτό θέλει, να τον τρέμεις για να ξεσπάει το άρρωστο μυαλό του πάνω στο σώμα σου και την ψυχή σου με τρόπο απάνθρωπο. Θέλει να τον φοβάσαι για να μην ζητήσεις ποτέ την βοήθεια κάποιου, ώστε να απεγκλωβιστείς από το κακοποιό στοιχείο που έχεις στο σπιτικό σου.

Μην συμβιβάζεσαι καλή μου, σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε βοήθεια. Μην τον φοβάσαι, υπάρχουν πολλοί που σε αγαπούν αληθινά και θα σε βοηθήσουν.

Και μην επιστρέψεις σκεπτόμενη τις καλές σας στιγμές.

Μην το κάνεις ακόμα κι αν σου πει ότι δεν θα το ξανακάνει, γιατί ξέρεις καλά ότι δεν το εννοεί. Θα το ξανακάνει και η κάθε φορά είναι πιο επικίνδυνη, αφού δεν ξέρεις πόσο άσχημα θα σε χτυπήσει την επόμενη.

Μακάρι να σε ήξερα, μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω… Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί και πριν σε ακουμπήσει να τον έδενα να έρθει να τον συλλάβει η αστυνομία.

Σε αγαπώ γλυκιά μου κι ας μην σε ξέρω.

Σώσε τον εαυτό σου κι αν έχεις παιδιά σώσε και αυτές τις ψυχούλες από την κτηνωδία που βιώνουν στο σπίτι τους. Δεν φταίνε και είσαι η μόνη που μπορεί να τα απεγκλωβίσει από το ανθρωπόμορφο τέρας.

Είσαι δυνατή, μπορείς!

Εύχομαι να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά και να ζητήσεις βοήθεια είτε από γνωστούς είτε να απευθυνθείς σε οργανισμούς που βοηθούν τις κακοποιημένες γυναίκες- μητέρες ανήλικων παιδιών.

 Ελπίζω σύντομα να βρεις την δύναμη που κρύβεις μέσα σου και όλο αυτό να το θυμάσαι σαν ένα πολύ κακό εφιάλτη.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics